året som gått

dags att summera år 2007 när det nu bara är drygt sju timmar kvar.

2007 har varit ett bra år på många sätt. ett mindre bra år på andra.

arbete
jag fick förlängt vikariat på mitt arbete till tionde augusti 2008, med chans (hoppas, hoppas) till fast anställning så småningom. jag trivs väldigt bra där jag arbetar nu och vill inte byta bort varken elever eller kollegor.

hösten kom och jag fick en del nya kollegor på jobbet. bara bra kollegor ska tilläggas! vi har blivit ett litet sammansvetsat gäng på jobbet som umgås även privat och det gillar jag.

examen
våren förflöt, jag fick gå upp på min examenscermoni sådär ett år efter att jag fått examen. men bättre sent än aldrig är min filosofi! den firades i alla fall med en middag med mina nära och kära i slutet av april.

sommaren
längtade till sommaren och värmen som aldrig riktigt kom. inte i sverige i alla fall. när vi väl var på bilsemester i tyskland/tjeckien fick vi värme så det räckte och blev över. + 38 grader i prag halv sju på kvällen säger allt. att resa i tyskland var kul. det finns mycket att se där och jag blev förvånad över den rökfria miljön som faktiskt fanns där.

vi gjorde även utflykter till skummeslövsstrand, göteborg och malmö innan semestern var slut. i år var det inga bröllop att gå på heller vilket gjorde semestern lättare att planera. hann även med att träffa vänner, familjen och alla andra man vill träffa när man är ledig. självklart blev det även lata dagar med en bok. det enda tråkiga med sommaren var som sagt det dåliga vädret.

musik

under hösten blev det en del konsertbesök. tommy nilsson, peter jöback, patrik isaksson & sarah dawn finer och lars winnerbäck lyssnades och sågs på. väldigt bra konserter och jag njöt varenda sekund! jag och kärleken tog även med min kära mor och såg melodifestivalens andra chans i nyköping när den gick av stapeln. nästa år blir det delfinalen i linköping som får äran att ha oss som besökare.

och så fick jag ju se "the sound of music" med tommy nilsson. lycka! =) det blev även en trevlig dag med mina systrar och mina systerdöttrar.

när det närmade sig jul gick vi och lyssnade på en adventskonsert med chorus lin. chorus lin är en blandad studentkör och deras adventskonserter brukar vara både välbesökta och bra. inget undantag iår!

kärlek

kärleken och jag är lyckliga som attan! 3 november åkte vi ut till bergs slussar i det fina vädret och bytte ringar. så numera är vi båda ringmärkta. när bröllopet blir får tiden utvisa. nästa år blir det två bröllop i kompiskretsen, vårt får vänta lite.

familjen

det som inte har varit roligt det här året är pappas sjukdom. han behandlas och ska även opereras under våren. som det ser ut nu så ser det väldigt bra ut. men jag kommer inte att andas ut förrän han är opererad och de säger att han är frisk.

nu väntar ett nytt år bakom dörren. jag ser fram emot 2008 och hoppas att det blir ett bra år.

GOTT NYTT ÅR

image279

att sjunga som en gud!

gårdagen innbar en hel del hysteriskt fnitter i en volvo tillsammans med mina två systrar och två systerdöttrar. vi begav oss mot stockholm på förmiddagen och när vi väl hittat rätt och parkerat bilen blev det lunch på ett mycket trevligt ställe vid namn agaton sax. restaurangen är belägen i gamla stan i stockholm och hade verkligen urgod mat!

målet för dagen var föreställningen "the sound of music" på göta lejon klockan 15 och den var väldigt, väldigt, väldigt bra! bättre än vad jag trodde att den skulle vara.

pernilla wahlgren var klippt och skuren för rollen som guvenanten maria och tommy nilsson var lång och stilig. precis som en kapten bör vara! sen att han sjunger som en gud gör ju inte saken sämre.

har man inget för sig och är i stockholm tycker jag att man ska se denna föreställning! det är väl värt pengarn!!


det rusar förbi, som ett expresståg!

lördag igen
klockan stod på tidigt för att vi skulle komma upp idag. vi tänkte att vi skulle vara iväg och handla all nyårsmat innan alla andra kom dit.

men det där med att ta sig upp när man egentligen inte måste.. det är värre.  vi kom iväg och det var faktiskt inte så mycket folk där. allt som stod på listan kom med hem också. inget var slut och vi glömde inget.

har redan varit ledig i en vecka. tiden går fruktansvärt fort. vill gärna dra ner tempot lite. hinner inte med livet ibland känns det som. det känns som om jag bara gör det som måste göras. det jag ibland vill göra hinns inte med.

image278


schlager is my life

jag fick melodifestivalspelet i julklapp av min kärlek. ikväll har jag och min vän å spelat det. kärleken fick vara domare.
och det var precis lika roligt som jag trodde att det skulle vara.

image277

jag är en schlagermupp säger han som jag delar mitt liv med. kanske jag är?!

all the people

alla var på ikea idag.
det kändes så i alla fall.

köerna ringlade sig långa genom ikea och alla verkade vara där för att handla, inklusive mig.
det är något jag inte gör om. inte vid den här tiden på året i alla fall.

nu vet vi vad vi ska ha till efterrätt på nyårsafton i alla fall.. =)
det blir vit- och mörk chokladmousse med bärkompott.
mums


nyårsmiddagen

ok, nu börjar nyårsafton närma sig.
vi blir sju personer här i vår lägenhet som ska äta och dricka gott.

men vad sjutton ska man äta?
vi är klara med att det blir oxfilé i alla fall.

men sen då?

vad ska vi ha till?
och framförallt, vad ska vi äta till efterrätt?! den viktigaste rätten på hela middagen.

*gnuggar geniknölarna*

kaoset i staden

idag började mellandagsrean.
istället för att köa som alla andra tog vi en långpromenad bara för att titta på alla hysteriska människor som slogs om olika varor. var rätt underhållande.

köpte inget. var inget som var värt att stå i en sådan lång kö för. vill jag ha något kan jag se mig omkring efter helgerna.

skönt med slödagar. har behövt det. men ikväll kryper det lite i benen. imorgon får det nog bli en utflykt av något slag.


ett geni?

i söndagskväll bläppte jag på tv:n och fastnade för kristian luuks program där victoria silverstedt var gäst. det är 45 minuter jag inte kan få tillbaka av mitt liv, men jag var tvungen att se om hon verkade så pantad som jag tror att hon är.

 och ja.. vad ska man säga?

hon bättrade inte på sin bild av sig själv tycker jag. hon slängde med håret, putade med läpparna, flamsade och blandade hela tiden svenska med engelska och bröt så att man knappt förstod vad hon sa.

nej, hon är för mig inte en människa jag skulle vilja spendera tid tillsammans med på en öde ö.

döm själv. svt har lagt ut programmet på svt.se/play

stockholm, jag är på väg!

fick en försenad födelsedagspresent igår.
och det var inte vilken present som helst!

jag ska få följa med mina systrar och mina två systerdöttrar till stockholm på söndag och se musikalen "the sound of music" med min stora musikfavorit tommy nilsson!

whoho!!

jag har velat sett den sedan den fick premiär, men det har liksom inte blivit av. nu får jag se den och får biljetten som present. kan det bli bättre?!

image276

jul, jul strålande jul!

julafton kom och försvann..
det är märkligt hur en dag kan gå så fort när andra inte gör det.

jag spenderade större delen av julafton hos min syster och familj utanför nyköping tillsammans med mina föräldrar och min andra syster. det blev som vi alltid brukar ha det, med god mat, gott godis, kladdkaka och mycket paket! det paketet som gjorde att min systerdotter på 12 år inte längre var kontaktbar var en ny mobiltelefon.

själv fick jag saker jag behövde och önskade mig av min familj.

sen åkte jag och min andra syster mot norrköping där hon skulle hämta upp sin son som firat hos sin pappa och kärleken som firat hos sina föräldrar hämtade upp mig för vidare färd mot linköping och vårt hem.

vi inledde en egen tradition förra året. att vi åker hem till oss på julaftonskvällen och öppnar paketen vi har köpt till varandra i lugn och ro.

det är verkligen jätteskönt att komma hem till sig själv, få krypa in i mysbyxorna och sitta vid granen. av kärleken fick jag ett spel, schlagerspelet (för oss schlagergalna! =)), en jättefin mössa, tjocka strumpor och en bok av peter robinson.

har man inte läst peter robinson bör man göra det!

det var en trevlig jul. i år fick jag både ha kakan och äta den!


jag har snöat in på tomtar

det är bara att erkänna! jag är som min mamma.

jag tycker om tomtar!
till min kärleks stora förtret. i år har jag jag till och med köpt en ny tomte som jag har satt upp i köket. tomtar är fina! hade jag fler skulle fler åka upp!

image274

min mors samling av tomtar. har nog fått den "genen" som hon har.. =)

image275

mitt senaste fynd är till höger i bild. inköpt på en liten billighetsbutik i ekholmen (stadsdel i linköping). tio kronor fick jag betala för den, den fina tomten!

the shopping is done!

nu tänker jag inte köpa fler julklappar.. inte alls på länge. tills nästa år det vill säga.
har varit nere på stan idag och handlat de sista till pappa, min systerson och till min goda vän å. var nere redan innan lunch och det var ganska lugnt på stan. tack och lov!

passade även på att äta lite lunch tillsammans med kärleken. det är sällan vi kan göra det ihop så det gäller att ta tillvara på möjligheterna.

jullov är skönt! var obeskrivligt skönt att inte behöva gå upp och gå till jobbet idag, även om jag älskar att gå till mitt jobb. är sliten nu och behöver vara ledig. att sätta betyg, ha betygsprat och allt runt omkring har tagit på mig i år. tagit på mig på ett helt annat sätt än förut.

men nu har jag ända till 6 januari på mig att bli utvilad! =)

skönt!

image273

den här dagen som jag aldrig trodde skulle komma

jag har jullov!
idag har jag vinkat av eleverna och önskat dem ett gott jullov. sen gick vi ner och åt smörgostårta i personalrummet.

den här dagen trodde jag inte skulle komma när vi var mitt i terminen och allt var stressigt. men det gjorde den..
nu ska jag vara ledig och ta det lugnt. läsa bra böcker och umgås med nära och kära!


tack för att jag bor där jag bor!

i delar av världen gifts unga flickor bort med mycket äldre män. flickorna är ofta inte äldre än 14-15 år och männen oftast mycket äldre.

flickorna får inte gå i skolan utan ska i stället gifta sig, ta hand om familj, barn och vara goda fruar. i vår värld finns det många flickor som inte får gå i skolan.

läste den här artikeln om 11 åriga ghulam som har gifts bort  med en mycket äldre man. gifts bort för att föräldrarna behövde pengarna.

vad är det för man som vill ha en 11 årig flicka till brud?!

jag är glad att jag bor där jag bor, att jag har fått gå till skolan, fått utbilda mig till det jag vill och att jag har fått välja den mannen som jag vill dela mitt liv med. tack och lov!

låtar som spelas sönder just nu

marie picasso - this moment
vincent -  miss blue
one republic - apologize
evan mc gregor och nicole kidman - come what may
martin stenmarck - rubb och stubb
kent - vid din sida

dessa låtar kan jag spela hur många gånger som helst..

hysteriskt julklappsrace

idag har vi haft julklappsrace på jobbet.
och det blev hysteriskt. hysteriskt med stort H.

det hela går ut på att alla har med sig julklappar, vi hade med oss två var a 20 kronor styck.
sen har man två tärningar som alla ska slå och när man får två lika (ex två stycken 4:or) så får man ta ett paket från någon. allt är på tid, vi hade en kille som inte skulle vara med som ställde klockan på någonstans mellan 40 - 60 minuter och sen körde vi..

och det var verkligen hysteriskt. några klappar var mer populära och de for över bordet mellan olika arbetskamrater hela tiden. till slut när tiden var ute hade jag fått med mig ett par jättefina julhanddukar med tomtar på. men det var svettigt och mycket skratt framkallade det.

roligt som attan!

image273

så var sagan slut

festen igår blev lyckad. lung, rolig och lagom med dryck!
klockan två i morse låg jag i sängen och sov.

var skönt med söndag idag. vaknade vid halv nio redan och la mig tillrätta och läste ut den sista harry potter boken. kändes nästan lite vemodigt, sagan om trollkarspojken är slut nu. det blir inga fler.. han och hans vänner har följt med mig länge nu och jag har tyckt om resan. men nu är sagan slut..

blev en väldigt lung dag idag. vi har inte gjort många knop här hemma. vi var ute och gick en sväng, postade julkort och promenerade för att få lite frisk luft. var lite kallt i luften, men det ska det ju vara vid den här årstiden. även om jag hatar snö ser det trevligare ut om det är snö ute.

nu blir det söndagsslöning framför tv:n eller kanske i soffan med en ny bok?
vi får se..

fortsatta drömmar om skolan

i natt, eller rättare sagt i morse drömde jag åter om jobbet. jag hade svenska lektion med mina åttor och jag frågade min kollega m vad hon trodde om min lektionsidé för dagen. tror även att min chef, skolans rektor var med i klassrummet.

då vaknar jag av att kärlekens telefon ringer. klockan är halv nio och jag utbrister:

"shit, vi har försovit oss!"

det tog några sekunder innan jag fattade att det var lördag och att det var ok att sova till halv nio. att jag inte skulle komma försent någonstans.

vad sådant är jobbigt.




drömmer om betyg

jag har varit stressad över alla betyg som skulle sättas. igår var allt klart och jag tycker det är väldigt skönt. men tro det eller ej så drömde jag om betyg, elever som skulle skriva prov och hela baletten i natt.

min dröm var att två av mina elever var tvugna att skriva ett prov om de skulle ha betyg annars skulle de få ig. de skrev det och då hade jag bara en kvart på mig att rätta proven och sätta betygen för de skulle vara satta senast klockan 15. tro mig att jag vaknade i panik och var halvt på väg ur sängen för att gå till datorn. när jag väl inser att jag redan har satt alla betyg jag skulle sätta och att jag har definitivat dem så kan jag lägga mig ner igen. men det dröjde ett tag innan jag kunde slappna av och somna igen..

i natt hoppas jag på snälla drömmar istället.


nu kan jag slappna av

betygen är satta. jag kan inte göra något mer åt det. jullovet närmar sig med stormsteg!
jag kan äntligen få slappna av lite!

idag har vi haft julpyssel på jobbet. det gick lugnt tillväga och eleverna verkade gilla det. jag var satt på stationen med halmslöjd. har inte sysslat med det förut, men det gick vägen.


jordens tråkigaste spinnningpass

jag har varit på ett otroligt tråkigt spinningpass idag. jag kan inte med ord beskriva hur tråkigt och illa det var. för det första passade inte ledaren som spinningledare över huvudtaget. han kunde inte peppa oss som satt där och försökte ta i. det i sig leder ju till att jag inte gör mitt bästa och får ut det bästa av träningstillfället.

en lång långpromenad hade gett mer.

så kändes det.

nu vet jag i alla fall att jag ska undvika hans pass. blir mer irriterad och mindre tränad på hans pass.

suck.

hade verkligen behövt en genomkörare idag, stressad som få. betygen är i fokus (som vanligt). eftersom vår assistent på skolan helt plötsligt har blivit sjukskriven blir allt mycket jobbigare. det blir inte bättre av att elever som måste göra omprov för att få ett godkänt i betyg inte dyker upp i skolan. sorry elever, men då blir det inget betyg. det verkar som om de tror att vi ska glömma bort det, glömma bort att de hade omprov och sätta godkänt i alla fall.

ledsen, men jag går inte på den!

nu ska jag ta mig in i duschen istället och sen sätta mig framför tv:n med middagen och titta på roomservice.

kärlek tar dig långt



mitt favoritklipp från filmen love actually. en film jag sett många gånger och kan se många gånger till!


röd och ovanlig

hittade den här och tyckte den var görsnygg. dessutom väldigt ovanlig! skulle passa bra i mitt hem. har inte hittat pris och säljställe dock..

attans!

image271

tidningarna har sina favoritrubriker..

idag har det varit väldigt uppshosat kring nobelpriset.
alla diskuterar vad drottningen, kronprinsessan och prinsessan hade på sig för klänningar. det verkar som om det är den allra viktigaste nyheten om man tittar på tidningarnas hemsidor.

jag vet inte, men jag trodde att nobelpriset skulle vara i fokus? det är inte kungafamiljen som fått pris, det är några andra, extremt duktiga människor som fått det. i ämnen jag inte skulle kunna ta mig i närheten av.

lägg ner lite mer tid på att förklara varför gerthard ertl får nobelpris i kemi istället för att prata om klänningar..
det är mer intressant!

well, jag kan skryta med att jag faktiskt har läst det nobelpristagaren i litteratur, doris lessing, skrivit! hon skriver till och med så att man förstår. inte ofta en nobelpristagare gör det.

the tree is done!

granen är klädd och står på övervåningen och är jättefin!
geografiproven är rättade och betygen kommer att sättas i veckan

känns bra. =)

"nu kommer tomten..."

hittade denna hos fröken ajax

vad tror ni? existerar tomten?

image270

1) Inga kända arter av renar kan flyga. Men det finns ytterligare 300 000 levande organismer som skall klassificeras, och även om flertalet av dessa är insekter och bakterier, så utesluter inte detta HELT de flygande renar som bara jultomten har sett.

2) Det finns 2 miljarder barn (personer under 18 år) på Jorden. MEN eftersom Jultomten inte verkar betjäna de muslimska, hinduistiska, judiska och buddhistiska religionerna, reduceras arbetstyngden till endast 15 % av det hela - 378 miljoner, enligt befolkningsinstitutet. Genom en snitträkning av 3.5 barn per hushåll, blir detta 91,8 miljoner hem. Man förmodar att det finns åtminstone ett snällt barn i varje hem.

3) Jultomten har 31 jul-timmar att arbeta på, tack vare de olika tidzonerna och Jordens rotation, och om man antar att han reser från öst till väst (vilket verkar logiskt). Detta medför 822,6 besök per sekund. Med detta menas att för varje kristet hushåll med snälla barn, har tomten 1/1000 sekund att parkera, hoppa ur släden, krångla sig ner i skorstenen, fylla sockorna med klappar, lämna resten av klapparna under granen, äta de godsaker som möjligen blivit kvarlämnade, få sig själv upp genom skorstenen igen, tillbaka upp i släden och sätta fart vidare mot nästa hus. Vi antar nu att vart och ett av dessa hushåll är jämt utplacerade över Jorden (vilket vi, naturligtvis, vet är falskt men för våra uträkningars skull så accepterar vi detta), och detta ger 1.2 kilometer per hushåll, en total resa av 120.8 miljoner kilometer, inte inkluderat uppehåll för vad de flesta av oss måste göra minst en gång var 31:e timme, plus matning av djur och så vidare.. Med detta menas att tomtens släde rör sig med en hastighet av 1045 kilometer i sekunden, 3000 gånger ljusets hastighet. För jämförande ändamål, det snabbaste människobyggda fordonet på Jorden, Ulysses rymdsond, rör sig i den löjliga hastigheten 43.8 kilometer i sekunden. En konventionell ren kan springa i, högst, 24 kilometer i timmen.

4) Slädens nyttolast tillför ytterligare ett intressant inslag. Om vi antar att varje barn inte får något mer än en LEGOsats av lagom storlek (ungeför 1.5 kg), bär släden 32 1000 ton inte inkluderat tomten som ofta är beskriven som överviktig. På marken, kan konventionella renar inte dra mer än 220 kg. Även om man går med på att flygande renar (se punkt ett) kan dra 10 gånger den normala vikten, räcker det inte med 8 renar. Vi behöver 214.200 renar. Detta ökar slädvikten till 353 430 ton. Åter igen, för jämförande, detta är fyra gånger fartygets Queen Elizabeths vikt.

5) 353,000 ton som färdas i 1045 kilometer i sekunden skapar ett enormt luftmotstånd - detta kommer att värma renarna på samma sätt som rymdskepp som återvänder till Jordens atmosfär. Ledarparet bland renarna kommer att absorbera 14.3 quintiljoner joule av ren energi i sekunder var. Kort sagt, det kommer att gå upp i eld nästan omedelbart, och utsätter då de bakomvarande renarna och skapar en öronbedövande ljudexplosion i deras kölvatten hela ren-gruppen kommer att upplösas under en tidslängd av 4.26 tusendelar av en sekund. Tomten kommer under tiden att utsättas för centrifugalkrafter 17,500,06 gånger gravitationskraften . En 182 kilos Jultomte (som verkar löjligt smal) kommer då att pressas mot slädens bakre vägg med en kraft av 3.149.961 kg.

Slutsatsen är därför: om Jultomten någonsin delade ut julklappar på julafton, så är han död nu.


2:a advent, konsert och rättningar i drivor

härliga söndag!
2:a advent.

idag regnar det inte i alla fall. skönt!

men vad gör jag då?
sitter inne naturligtvis. rättar skrivningar. men det går rätt bra. mina elever har varit duktiga och jag märker att de har förstått och kan dra sina tankar ett par steg längre än för några månader sedan. härligt!

idag ska vi gå och lyssna på en advenstkonsert med chorus lin. varje år brukar vi gå när de har sina konserter och lyssna. det är något speciellt med att sitta i kyrkan och lyssna på julsånger. även om det kanske hade varit lite mer julmysigt med en massa snö ute (sa jag det högt?! jag som inte gillar snö)

well, dags att återgå till rättningen. betyg ska sättas i veckan. gäller att ha mycket på fötterna


winnerbäck är kung

winnerbäck ska ses på hemmaplan! det är ett som är säkert!
konserten igår var en grym upplevelse även om jag sätt bättre konserter med honom.

hovet var inte med utan ett annat band, som passade bra till hans nya stil, den lite folkmusikaktiga! men det blev en underbar konsert med allsång, bra tryck från publiken och en winnerbäck i toppform!

grymt bra!!

image268

image269

stressig fredag

jag känner mig stressad som få.
betygen får mig att känna som om jag har tre tentor att skriva på ett få antal dagar..

kommer aldrig att gilla det här med att sätta betyg. det är jobbigt att behöva sätta en nivå på något som någon av mina elever gjort. de har många gånger lagt ner sin själ i det.

men det måste göras!

nu ska jag iaf njuta av god mat och sedan bär det av mot sporthallen och konsert med lars winnerbäck!


stilla natt


nämen.. lönesänkning?! där ser man

whoho.. årets löneförhöjning har kommit.
eller man kan snarare diskutera om det istället inte är en lönesänkning. som väntat fick vi strax över två procent. för min del betydde det 431 kronor mer varje månad. men när inflationen är två komma sju procent så inser man snabbt att jag inte har fått någon ökad köpkraft. jag har inte fått någon löneökning, jag får inte ens inflationen.

det känns trist.

det känns trist att man inte värderar lärare högre på stadshuset i linköping än vad man gör. det tjatas och tjatas om att man ska höja statusen på läraryrket. det lär inte hända med den här löneutvecklingen i alla fall.. well, jag skrev i alla fall min första insändare till en tidning på drygt sju år. en insändare där jag talade om att jag är trött på att min arbetsgivare, linköpings kommun, inte ser hur mycket vi jobbar för stadens ungdomar i skolan.

nästa år, då hoppas jag på fler procent i löneökning!

årets julhysteri

idag har jag börjat handla mina julklappar. tänkte försöka klara av det så snart som möjligt!
allt för att slippa den värsta hysterin som blir värre och värre ju närmare jul vi kommer.

hittade några saker idag iaf. böcker till systrarna och min svåger. ett spel till två av mina syskonbarn och så två paket till kärleken. han är den svåraste att köpa till, trots att jag känner honom så väl. kanske är just därför. han är kräsen min kärlek, vill inte ha vad som helst och så ska det ha stil också! men nu har jag hittat ett par presenter som jag tror att han blir nöjd med =)

vi har en regel när det gäller julklappar i vår familj. den får inte kosta mer än 50 kronor ungefär. vilket gör det hela svårare, men det blir samtidigt mindre hysteri. vi tycker att det är viktigare att träffas och umgås på julen än att dela ut paket.

jag tror att man många gånger glömmer bort det, att paketen egentligen är en bisak. man ska ta vara på de stunder man har med sina nära och kära. man vet aldrig när de försvinner..


yes!

idag har det bokats och köpts biljetter till kents konsert i linköping den 7 februari!
hurra, vad jag är bra! =)


första advent

årets första advent.
det är inte riktigt decemberväder ute. ingen snö, blåsigt i stället och grått.

vi har i alla fall fått upp våra adventsljusstakar i lägenheten, flyttat om blommor och tagit fram granateraljerna.
jo, i morgon köper vi gran och klär den.

helgerån tycker en del, men vi vill ha granen framme länge! så vi får njuta av den! vad är det för vits att bara ha den dagen innan jul och sen några dagar efter det? nu får jag titta på den och tycka att den är fin hela december!

annars idag fick vi aventsfika hos m + i. goda lussehjärtan med mandelmassa i. slank ner i magen utan problem!

sitter också med mitt rättningsberg. rättningsberget som kommer att bli ännu större nästa vecka! suck, stön.. men jag får skylla mig själv!

nu är det läggdags. ska läsa ett par kapitel i den sista harry potter boken och sen lär jag nog somna.

sista månaden på året

första december.
regn

är ingen stor fantast av snö men det här är nästan värre.

lördag, helg! äntligen. tycker att veckan har gått väldigt långsamt. speciellt kanske för att jag har varit/är förkyld. fredagen avslutades dock med bowling och mat på restaurang afrodite med arbetslaget. det var mycket trevligt att gå ut utanför jobbet och göra något. det är sällan att vi gör det, vilket är synd.

bowlingen gick väl inte alls kunde man väl säga. det gick så jäkla dåligt!! förstår inte det, det brukar gå bättre. maten var desto bättre då. friterad haloumniost och sen en grillad oxfile med beanaiesesås och vitlökspotatis! mumma..

idag händer det inte mycket hoppas jag. kärlekens pappa och mormor är här. vi ska nog också försöka ta oss till norrköping för att hälsa på kärlekens morfar som är sjuk. sen blir det cola och godis för min del. att både vara förkyld och lite sliten från igår är inte en trevlig kombination.



RSS 2.0