Karriär som skulle passa mig: Lärare!

Din personlighetstyp:

Populära och känsliga, med enastående social kompetens. Utåtriktade och empatiska. Uppriktiga och ärliga i sin strävan att förstå hur andra mår. Tycker i allmänhet inte om att vara ensamma. Ser allt ur ett mänskligt perspektiv och ogillar objektiv analys. Mycket framgångsrika i att hantera relationsproblem och att leda debatter. Vill vara till nytta för andra och sätter troligen andras väl före sitt eget.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Lärare, konsulter, psykologer, socialarbetare, personalvetare, präster, affärsbiträden, säljare, HR-personal, direktörer, eventkoordinatorer, politiker, diplomater, skribenter, skådespelare, designers, hemmafruar/hemmamän, musiker.

-------------------------------

Nämen, stämmer nog rätt bra in på mig. =) Lärare är ju det bästa yrket! Kanske har valt rätt i alla fall.
Testet kan man göra här

allergi är ondska!

Det är ett jäkla helvete att vara allergisk.
Igår hälsade vi på min syster som köpt två jättesöta kattungar. Självklart glömde jag ta min allergimedicin innan vi for och det fick jag betala för sen. Hela hemresan nös jag och snorade och nös igen. Ögonen rann och kliade. Då hade jag inte ens hållit i katterna. Alla kläder jag hade på mig åkte i tvättkorgen och jag ställde mig i duschen, länge! Sen var det allergitabletter och nässpray.

Jag vill inte vara allergisk, katter är söta och katter är gosiga. Men jag får nog hålla mig ifrån dem, vare sig jag vill eller inte.

U2 - Beautiful day



En av deras bästa musikvideos.
Älskar denna!

Me like Esprit



Hittade den här snygga klänningen på Esprit.
=)

Äntligen har Esprit, världens bästa klädaffär, kommit till stan! Me like!

Uppsatsen om kon

Bland det roligaste jag läst på länge! =)

---------------------------------------------------------

"Nyttan med Kon"


Kon är ett husdjur... men den finns också utanför huset.
Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan. På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.

Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu. På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar. På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med. Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu. Kon har gott luktsinne...

Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur. Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren.

Det kallas återanvändning. Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens betyg blev såklart MVG med kommentaren: Jag har aldrig läst något liknande!

Does your mother know that your out?

Jag har en ny favoritfilm!
Mamma mia, vilken film!

Vilken underbar film det var. Har ni inte sett den, SE DEN!!
Jag har skrattat, gråtit och när jag gick ut från biografen så log hela jag. Man är bara lycklig i hela kroppen efter att ha sett Mamma mia

Mamma Mia

i morgon ska jag och kärleken gå och se filmen alla har pratat om halva sommaren.
Mamma Mia!

Jag har sjukt höga förväntningar på filmen, hoppas att de infrias!



bildkälla

Vart tog solen vägen?

Hösten kom idag.
Känns det som i alla fall. Solen lyser med sin frånvaro och allt jag ser är regn! regn, regn och mer regn!

Jag hyser fortfarande gott hopp om att det ska bli lite mer sol och värme innan vädret slår om och det blir snö, slask och oktober. Jag hoppas, hoppas!


bäst att ta vara på solen

Vilket väder det har varit här i dag i Linköping! bäst att ta vara på när solen är framme.

Jag och kärleken tog oss ut på en cykeltur mot Mio och IKEA. Målet var att hitta en läsfåtölj som vi ska ha i vad vi kallar det "vita rummet". Det fanns en ursnygg fåtölj på IKEA faktiskt, som jag tror att vi kommer att köpa. Hittade dessutom en väldigt snygg kontorsstol också.




jag gillar inte flygplan!

Jag ska tydligen åka till Frankrike i höst med jobbet.
Andra skulle jubla och tycka att det är superkul att göra det.

Jag tycker däremot att det ska bli hemskt.. Jag hatar verkligen att flyga.. Får börja bearbeta det redan nu att jag i november ska sitta i ett plan och flyga till Paris.

Hua

gröna pärlor!

Med mig hem från Malmö förra helgen fick jag ett jättefint armband. Blev kär när jag såg det och köpte det genast. Det enda jag ångrar är att jag inte köpte ett till, i rosa..


getingar är onda!

Veckan har varit..
Den har varit tuff. eleverna började i måndags och vi hade tre dagar med information, utflykter och annat roligt. Vi hade tur med vädret och det var skönt! Alltid trist om det regnar när man ska göra något.

Nu är i alla fall lektionerna igång, och jag har helg. Varje fredag slutar jag klockan två på eftermiddagen. Skönt som attan att få ta helg skapligt tidigt.

Blev även getingstucken i onsdags. Utanför vårt jobb är det tusen miljoner getingar och de är slöa och flyger lågt. En av dem kröp in i min tröjärm och stack mig på armen. Det var inte skönt någonstans kan jag meddela er. Armen svullnade upp och blev alldeles röd. Allergi mot getingar kan man säga att jag har.. idag är det bättre, har ätit allergimedicin i två dagar nu och det börjar äntligen ge med sig.



Kanske inte världens bästa bild, men den ger ett hum om att jag reagerade ganska kraftigt på getingsticket. Tur att det inte tog i halsen.

höga röster och små öron

igår började eleverna.
jag kan säga att jag är inte van vid ljud. inte alls. hade glömt hur mycket de låter, de små och stora liven.

de låter mycket!

att man kan glömma detta ljud som man lever med så många månader om året. men så kommer sommarlovet och vips har man glömt allt. det känns i alla fall så.

lär nog vänja mig vid ljudet den här gången med, förhoppningsvis

vill flytta vädret från malmö hit!

malmö har helt klart bättre väder än det här ösregnet som är i linköping.
strålande sol och drygt 25 grader igår i skånes huvudstad. kan det bli bättre? så kommer man hem och möts av 14 grader och regn. höll nästan på att vända och åka tillbaka igen.


vill också ha sol..

mot malmö baby

nu har jag packat klart i alla fall.
helgen ska spenderas i malmö hos bästa vännen. det var alldeles för länge sedan vi sågs och eftersom jag fick tag på tokbilliga tågbiljetter (eftersom jag bokade låååångt i förväg) så är det självklart att jag ska åka.

det kommer att bli mycket fnitter, pratande och shopping! najs

me like malmö!
me like my best friend! =)

silver är färgen

vi har tagit ett os silver igen! =)
whohoo

det roliga är ju att det är någon man inte har räknat med som lyckas ta medalj! coolt!

heja!


full fart framåt!

nu jäklar ska här stavgås!
jag har köpt gångstavar och idag blev det premiär. vilken jäkla fart man får när man går. mycket fortare och bättre!

jag hjärta gångstavar!

me like!

upptakt med bubbel

jobbåret har börjat igen!
igår tog sig hela styrkan iväg på utflykt, till sandvik gård och konferens som ligger mellan norrköping och katrineholm. där har vi haft föreläsningar, gruppdynamik, arbetslagsarbete, lite eget arbete. och så har vi naturligtvis ätit god mat, umgåtts och badat bubbelpool! mycket trevligt ställe med vackra omgivningar.

värt ett besök!


hurra, hurra!

idag blir min käresta ett år äldre. det har firats med både tårta, paket och ett besök av hans föräldrar.  hurra, hurra, hurra!

nu däremot, måste jag packa, i morgon klockan nollåttanollnoll ska jag vara på jobbet för att stiga på en buss som ska ta mig och mina kollegor bort på äventyr. eller äventyr och äventyr.. det ska planeras och jobbas under två dagar med lite lunch och middag emellan. sen får vi åka hem igen.

förhoppningsvis lite mer bildade än innan


jag gillar tävlingar!

vill tipsa om en tävling hos mammamekko. Här lottas det ut fem smycken från diddi design. Underbart vackra! Kika in och var med du också!


vettighetens uteblivande

har egentligen inte något vettigt att skriva.
lördag, sista lördagen i frihet som jag sa förut. på måndag drar jobbet igång. i och för sig tycker jag att det är roligt, jag stormtrivs på mitt jobb. men det är jobbigt innan man är inne i det igen.

men först ska jag fira kärleken som fyller år i morgon. har lovat att göra tårta och så har jag köpt present. najs najs

nollåttanollåttanollåtta

idag är det en sådan där dag då det ser likadant ut när man skriver dagens datum, 080808. idag är dagen då fler än vanligt gifter sig. allt för att få ett jämnt och bra nummer i ringen (eller för att brudgummen ska komma ihåg bröllopsdagen kanske?!)

kineserna tror på tur den här dagen och därför ligger os invigningen just denna dag också. läste någonstans att det var väldigt många par i kina som skulle gifta sig idag, vid klockslaget 08.08 just för att alla dessa åttor ger tur.

well, lite coolt är det nog trots allt!


jag, en foliejulgran!

idag har jag klippt mig, och lagt in slingor i mitt hår. det tog tre timmar hos frisören, men det var det värt!

men, man känner sig inte så snygg när man väl sitter där med all folie i håret och väntar på att färgen ska ta.

     

man känner sig som en julgran rent ut sagt. =)

men efteråt, då är man nöjd!



ljusa slingor på överhåret och rödbruna på underhåret. en salig blandning och jag gillar det! min frisör therése är kalasduktig! hon arbetar på e-hair om någon är nyfiken

bara för att..

Namn/blogg: lolca heter bloggen, jag kallas för lollo =)
Födelsedag: tjugoandra april 1975
Födelseort: nyköping
Ögonfärg: jag har någon blandning mellan grönt, blått och grått tror jag.
Hårfärg: idag är det nyfriserat och är blont med inslag av rödbruna slingor
Syskon: två stora systrar, de är ganska mycket äldre än mig i ålder också. jag är lilla, lillis systern även om jag är 33. Mina intressen: träna, umgås, läsa, promenera, laga mat, prata
Roligaste skolämnet : jag måste nog säga att det var so ämnena. kan ha med det att göra att jag senare blev lärare i just dessa ämnen.
Djur jag tycker om: hund
Favorit godis: lakrits och choklad. mums
Bästa bok jag läst: jane eyre är den absolut bästa bok jag läst. och triologin om mikael blomkvist och lisbeth salander av stieg larsson
Bästa musikgrupp/artist: u2, kent, tommy nilsson, lars winnerbäck, patrik isaksson..
Bästa låt: för svårt, jag har så många favoriter, kan inte välja en!
Bästa film: forrest gump, pianisten och så love actually! den sistnämnda blir jag otroligt glad av att se =)
Person jag beundrar: det finns många, men en av dem är min bästa vän jenny.
Jag gillar bäst: fredagkvällar och söndagmornar
Jag avskyr mest: oärliga människor
Kille/tjej jag vill ha chans på: jag är väldigt nöjd med min sambo! han är min stora kärlek!
Min högsta önskan: att jag och mina nära och kära får vara friska och lyckliga. sen vore det trevligt med världsfred också =)
Vad jag helst vill bli: jag är redan det jag helst av allt vill bli, jag är lärare! himla coolt yrke
---------------------------------------------
jag är ju en nörd när det gäller sådana här listor.. förstår inte varför jag tycker att det är så roligt.. den här hittade jag hos evelina

semestern lider mot sitt slut

jaha, så har man semestrat färdigt för den här sommaren. vi har kommit hem från göteborg idag där vi spenderat tre dagar. om jag inte bodde i linköping skulle jag definitivt vilja bo i göteborg. det är en urtrevlig stad med en mentalitet som passar mig. dessutom har de kalasshopping och många fina och sedvärda utflyktsmål.

det är ju heller inte fel att bo på hotell, äta god hotellfrukost, äta god mat på restaurang och så. ibland är det trevligt att bli uppassad! =)

men nu är vi tillbaka i linköping. i morgon ska jag vara hos frisören klockan nio.noll.noll. håret ska klippas och få lite färg i. najs

sjukling in the house

jag har blivit sjuk..
igen!
=/

blir väldigt trött på att inte få ha en hel sommar utan att vara dålig minst en gång. för några veckor sedan var jag grymt, galet förkyld. nu är det magen som spökar. vi ska egentligen åka till göteborg på måndag, jag och kärleken. vi får väl se hur det blir med det.. inte så kul kanske om man inte är ok.

jag hoppas på snabb tillfriskning nu.

tack för allt kent!

var och såg kent i norrköping i går kväll. vilket band!
jag har följt kent sedan 1997 och såg dem första gången live i nyköping 1998. sedan dess har det blivit en och annan kent konsert.

konserten igår var den sista i sverige på obestämd tid. jag tror att de kommer tillbaka, men att det kommer dröja några år. de har spelat mycket och nu vill de göra annat.

men tack kent för alla bra låtar, alla bra texter, bra konserter och för att ni är ni!



bildkälla

RSS 2.0