en finne på läppen

näe. idag är det inte roligt.
idag har jag tappat lusten att undervisa.

har tappat tron på människan.

och dessutom har jag fått en finne på läppen. typ.

livet är underbart

vår, kom hit!

onsdag, mitt i veckan.
det enda uppseendeväckande som hände idag var att det regnade när jag skulle åka hem

typ

ni vet ett sådant där fint regn som tar sig in genom alla typer av kläder. ett sådant där regn man blir dyngsur av. och kall. och frusen så in i norden.

jag vill ha vår nu, tack! helst förra veckan. jag vill ha sol, varmt och så vill jag bli lite brun i ansiktet. man känner sig inte alltför hipp nu efter en lång höst och vinter. snarare likblek ungefär. hoppas på att det ska bli ändring på det, snart!

vår kom hit nu!!


image313

en trevlig tidning kom idag

image312

den här fick jag i brevlådan idag! =)
tror jag ska sjunka ner i en fotölj nu och läsa lite

alltid trevligt med ett nytt nummer

jag somnar alltid i från tv programmen

tisdag.
härliga tisdag

regn fyllde dagen. och rättning av uppsatser. och träning.
ikväll väntar god mat, dusch, slöande framför tv:n till tv dokumentären 9a. det räcker nog så, sen kommer jag att somna.

som vanligt..


ny vecka, nya utmaningar

första jobbdagen efter lovet. alltid lika segt att komma igång. inte hade jag många lektioner heller.. åttorna är på prao så min måndag innebar en lektion i svenska med min klass i nian. that´s it!

ganska skönt, fick en hel del gjort.

den här veckan går i rättningarnas tecken. ska försöka hinna med att sitta och rätta nationella prov i svenska, prov i språkhistoria och deckare. blir nog en del övertid..

har hämtat mig från det rungande nederlaget i schlagerfestivalen också. börjat acceptera faktum att patrik isaksson inte gick vidare, även om det svider.. ibland tycker jag att folk är idioter! de kan ju inte ens rösta rätt.


övergödd morot?

när vi var och handlade i går hittade vi groteskt stora morötter. inte klokt alls någonstans

image311

vad har de gödslat med för att få den här storleken?!


våren gör sig hörd

igår var det minsann 12 grader varmt här i linköping. jag såg vårtecken när jag och kärleken var ute på en långpromenad i naturreservatet vi har inte så långt från där vi bor.

tussilago såg jag på flera ställen som lyste upp den gråa tillvaron med sin enormt gula färg. mycket trevligt även om det är för tidigt.. det är ju bara februari, våren ska inte komma än!

image310

schlager gör ont ibland

nej, jag gillade inte utgången av gårdagens schlagerdeltävling. inget ont om frida och bwo. de hade bra låtar.

men för sjutton! patrik isaksson då?! det var den klart bästa låten och den blev femma. blev så grymt, otroligt, galet besviken på svenska folkets röster. den kunde väl i alla fall ha fått en plats i andra chansen?!

grymt, galet besviken!

schlager is my life!

snart är det dags för melodifestivalens deltävling i linköping.. eller om ett par timmar i alla fall. jag kommer att vara där och heja på patrik isaksson!

jaja, jag är en schlagernörd! och det står jag för *ler stort*

image250

sol ute, sol inne och sol i sinnet

idag är det strålande solsken! härligt.
bäst att ta vara på det och ge sig ut. man vet aldrig när solen tittar fram nästa gång

image309

hejsvejs!

melodifestivalcirkusen i linköping

det märks att det är en delfinal i linköping i morgon. torget fylls med festivalmänniskor och företag som vill göra reklam för sina saker. några av artisterna besöker stora torget och pratar med fansen, rix fm sänder live från samma torg just nu mellan klockan fjorton och arton.

roligt! =)

själv cyklade jag ner och lyssnade på patrik isaksson när han var i telias trailervagn och svarade på frågor och berättade om sitt bidrag. han blev även intervjuad av sofia och micke från rix fm. men nu sitter jag hemma igen, framför datorn. trevligare att lyssna på radion här än att stå nere bland alla människor på stan.

men i morgon, då är jag på plats i cloetta center och hejar på patrik, bwo och eskobar!

dagens låt!



mika - lollipop

jag vill ha en hund!

det finns en hundras som jag tycker är väldigt vacker. om jag inte vore pälsdjursallergiker skulle jag försöka skaffa en irländsk setter.

image308

vacker!

parfym och hårspray på ishockeyrinken

i vår dagstidning här i linköping, östgöta correspondenten, finns det en rubrik under ordet fritt sidan som heter dagens ris. idag löd dagens ris så här:

-----------------------------------------------------------------
dagens ris till damen som innan hockeymatchen lhc - hv71, 12/2 stod och sprayade sig med både hårspray och parfym inne på damernas toalett. du såg väldigt förvånad ut när jag sa till dig att jag var allergisk mot hårspray och fick migrän av parfym.

                                                        tur att medicinen alltid är med i väskan

--------------------------------------------------------------

min fråga är, varför tar man med sig parfym och hårspray till en hockeymatch?

att stå fasttejpad vid ett träd

douglas tejpades fast vid ett träd på skolgården. med en hel rulle silvertjep. vid ett tidigare tillfälle hade hans plågoandar även tejpat fast honom vid en stolpe. när han stod där, fasttejpad och hjälplös tog de även kort på honom och spred det.

nu har domen kommit. pojkarna fälldes och det känns väldigt bra. det känns skönt att de får ett straff för det de gjort. något som var olagligt och som har satt sina spår hos douglas. mamman säger i artikeln jag länkar till att douglas har blivit mer på sin vakt och det kan jag förstå. att förlora tillit är lätt, men att återfå den är svårt. det blir svårt att lita på människor som svikit en.

jag kan inte förstå hur barn/ungdomar kan vara så grymma och elaka. eller jo, jag kan förstå det. en del barn har alltid varit elaka. det jag inte förstår är hur föräldrarna till dessa barn inte ser till att de inte gör om det. att de inte ger konsekvenser för barnens handlande. jag kan räkna upp exempel på exempel där föräldrarna mer eller mindre hållit sina barn om ryggen och tyckt att de inte har gjort något fel. barn/ungdomar behöver gränser, de behöver veta om något de gör är fel! hur ska man annars lära sig av sina misstag om ingen talar om för en att det var ett misstag?

jag är glad att de här ungdomarna fälldes för olaga frihetsberövande! ibland är rättsväsendet bra att ha!

nu ska här lusläsas!

har avverkat mina ärenden på stan. fick med mig hem fyra olika bokreatidningar. de ska nu lusläsas och se vilka böcker det ska köpas in!

älskar bokrean!


image307

smilbanden går uppåt

jag har flera favoritbloggar, men det en som får mig att dra lite extra på smilbanden.

nämligen den här

bara kända namn så långt ögat når

igår fick man reda på vilka som ska spela de ledande rollerna i filmatiseringen av stieg larssons bok "män som hatar kvinnor". det var inte illa kan man säga, en hel hög kända namn.

jag ser verkligen fram emot att få se filmen! boken är bland det bästa jag läst och det ska bli spännande att se hur de lyckats föra över det till film!

spännande!

att äta lunch någon annanstans än i en skolmatsal

jag förstår inte hur dagarna bara kan rusa iväg. i morgon är det torsdag och snart är mitt sportlov slut.

var tar tiden vägen? varför går det så fort?

idag har jag promenerat ner på stan för att äta lunch med kärleken. vi försöker göra det när jag är ledig. när jag jobbar finns det ingen tid att träffas och äta lunch ihop då jag sällan har de lunchtider han har. vi åt mat på ett mycket trevligt ställe som heter stångs magasin. de har mycket god mat och miljön är lugn och trevlig.

lite skillnad från skolmatsalen kan jag säga. kan sakna att kunna sitta i lugn och ro och äta mat. när jag äter i skolan äter jag ofta ganska fort för att komma därifrån. det är sällan jag sitter och smälter maten och tar det lugnt. därför är det skönt och trevligt att gå ut och äta när jag är ledig. se något annat!

muuummsig kaka!

och väldigt onyttig! men jag lovar er, det är värt det! en gång i alla fall =)

kladdkaka med kokostäcke

kladdkakan
4 ägg
5 dl socker
200 gram smör eller margarin
8 msk kakao
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt

glasyr
90 gram smör
200 g kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde

kakan gör du så här:
rör i hop ägg, socker och smör i en bunke. blanda i kakao, mjöl, salt, bakulver och vaniljsocker och rör ihop det.
grädda i en långpanna, ca 15 minuter i 200 grader

när det gäller glasyren så börjar man med att smälta smör i en kastrull. sen blandar du i kokos, sirap, socker och grädde. låt det koka samman på låg värme i 10 till 15 minuter.

ta ut kakan ur ugnen. bred över kokosblandningen och grädda den igen i ca 5 till 10 minuter.

blir sååå gott!!!

image306

klass 9a

jag följer med spänning svt:s nya dokumentärserie "klass 9a".
klassen får nya lärare/pedagoger i alla ämnen och målet är att bli bland de tre bästa klasserna i sverige inom ett halvår.

eftersom jag själv är lärare är det intressant ur två synvinklar. dels hur lärarna arbetar och är som pedagoger och dels hur eleverna är. den bild som man ger av den svenska skolan är inte vacker, men jag funderar på om det verkligen stämmer överallt? jag tror att det finns både bättre och sämre skolor.

jag tror även att det finns en hel del pedagoger som inte borde vara det. pedagoger som borde sluta som lärare och göra något helt annat. en pedagog som inte vill lära ut till elever är ingen bra pedagog och därför får vi kunskapsluckor hos eleverna.

det ska bli intressant att följa klassen och pedagogernas arbete.

patrik isaksson goes morron zoo

just nu är patrik isaksson gäst i rix morron zoo. han är en av mina stora musikfavoriter och jag hoppas och håller på honom i lördagens delfinal!

han är dessutom väldigt rolig att lyssna på och så sjunger han som en gud! vilka låtar, vilka texter!

image305

pasta med pesto och salami

händelselös dag. har inte gjort ett dugg skönt! jo, jag lagade en ny maträtt. en pastarätt med salami, pesto och kronärtskockor! och det blev så galet, supergott! orginalreceptet hittar man i icas tidning buffé men jag gjorde om det till mitt recept istället. i orginalet hade de i svart tapenade och jag är inte god vän med svarta oliver.. de fick bytas ut.

image304

jag tog färsk pasta som jag kokade och rörde sedan i pesto när jag hällt upp pastan i en djup tallrik. salamin stekte jag i olivolja tillsammans med vitlök och rödlök tills salamin blev krispig. då hällde jag ner det i pastan och skar upp kronärtskockshjärtan och några småtomater som fick toppa pastarätten.

det hela kanske tog en kvart..

lagom långt för att vara en lunch!

och gott! kan rekomenderas

snön alla saknar

image303

björn gustfsson goes flying

melodifestivalen närmar sig linköping. på lördag är det dags! en av mina musikfavoriter, patrik isaksson, deltar här i linköping!

jag och kärleken ska gå, vi lyckades få biljetter till slut! melodifestivalen är en höjdpunkt varje år. jag som är schlagergalen ser fram emot detta evenemang och vill inte missa något. helst ska det ordnas schlagerkvällar med alla vännerna varenda helg så att man kan sitta tillsammans och bedömma låtar.

i år har man lyckats med pausunderhållningen i alla fall. björn gustafsson är klockren i det han gör. höll nästan på att trilla ur soffan av skratt i lördags då han skulle flyga. han är dessutom väldigt söt att titta på!


böckar i hyllor, i högar på golvet

om jag hade möjlighet skulle jag nog fylla kärlekens och min lägenhet med böcker. älskar böcker. de tar med en på en resa man inte har varit med om tidigare. älskar att sjunka ner i en skön fåtölj och bara läsa och läsa.. glömma tid och rum.

snart är det dessutom bokrea, tyvärr brukar jag sällan hitta riktigt bra böcker då. mina fynd gör jag alltid när jag av en tillfällighet slinker in på någon av stadens bokaffärer. impulsköp är de bästa köpen!

och eftersom det är sportlov kan man ju läsa fler böcker, det finns ju tid till det den här veckan! =)

image302

just nu läser jag nora roberts - på slaget tolv. en författare som många säkert tycker skriver för jolmigt och har för mycket kärlek i sina böcker. jag vet inte, men jag har alltid gillat hennes böcker och har läst alla hon har givit ut på svenska. en favoritförfattare helt enkelt!



den vackraste sången som skrivits


"det blåser en vind i hjärtan som brinner"



carolas låt i thomas andersson wijs tappning.

omvända världen i världen

även idag skiner solen och våren är tydligen på väg enligt smhi.

härligt!

konstigt klimat, här där det brukar vara kallt och snö under sportlovet är det milt och varmt och soligt. i grekland är det däremot snö och athen är en vinterstad. helt omvänt

image301

inte riktigt hur vi är vana att se en strand i grekland?! kanske något vi måste vänja oss vid? eller?

jag ska i alla fall inleda min andra sportlovsdag med att gå ut i solen och promenera en stund. försöka hitta konditionen jag tappat nu när jag har varit förkyld. sen ska jag försöka rätta min niondeklass språkhistoriaprov. jobbet lämnar en aldrig!



bio är alltid trevligt!

image300




den där debbie lottar ut biobiljetter, närmare bestämt 4 stycken! tävlingen pågår fram till 21 februari och tävlingsreglerna kan du hitta här

kondition efterlyses

märks att jag har varit förkyld några dagar. konditionen är inte vad den brukar vara.
tog en långpromenad på förmiddagen i det fina vädret. fick använda mina solbrillor för första gången i år. men vad trött jag var när jag kom hem.

behöver några promenader för att komma igen. kanske införskaffa stavar och köra igång med stavgång?
tål att tänkas på!



"först kränkt vinner"

dn har en artikelserie om kränkningar på lärarhögskolan i stockholm. jag kan inte annat än sucka när jag läser den. för mig är det självklart att ska man undervisa i svenska ska man ha goda kunskaper i svenska. se exemplet nedan som är ur den första artikeln (publicerades i dn igår)


-------------------------------------------------------------
Trakasserierna består i att Lärarhögskolan har avrått Darabi från att fortsätta utbildningen till svensklärare. Det är skolan skyldig att göra, när "ansvariga lärare ... bedömer att studenten är olämplig att utöva det yrke som utbildningen syftar till.

Beslutet att avbryta utbildningen ligger hos studenten", står det i Studentens rättigheter och skyldigheter. När Darabi skulle praktisera på en grundskola upptäckte lärarna att hon hade svårt att uppfatta vad barnen sade. Och när bokstaven "V" skulle läras ut till första­klassarna förstod inte lärarkandidaten orden "vik" samt "virka" i läroboken. Där någonstans gick gränsen för lärarna på denna förortskola. Det blir svårt för Darabi att lära barnen ett språk som de redan behärskar bättre än hon, antydde de. Då fick de höra från Darabi att de var rasister.
----------------------------------------------------------

jag kan tycka att alla ska ha rätt till utbildning. men här kanske det är så att den här tjejen ska välja något annat ämne som inriktning. själv är jag också svensklärare och det är svårt nog att lära ut svenska till alla barn, oavsett om de är svenskar eller har utländsk bakgrund. att då inte ha svenska som modersmål och läsa till svensklärare måste bli väldigt svårt.

jag kan inte tycka att detta är en kräkning. jag kan inte det. hon behärskar inte språket hon vill lära ut. vad får vi då? jag undervisar inte i no, definitivt inte i laborativ no. jag ska inte hålla på med expriment jag inte kan. vad kan hända då? jo, att något går snett och att både jag och eleverna blir skadade.

att lära ut svenska språket är svårt, det är många byggstenar som ska läggas till innan man går ut nian. och det är svårast i början när man är liten och ska lära sig läsa och skriva. då krävs det en lärare som kan uppfatta vad barnen säger och förstår vad det står i böckerna. det är inte diskriminering. när mina barn (när jag nu får några) går i skolan förutsätter jag att deras lärare i svenska förstår barnen och faktiskt kan förstå de ord som ska läras ut.

alla är vi inte lämpade att jobba med vad som helst. det bara är så. livet är inte alltid rättvist, tyvärr!

jag blir dessutom rädd när jag läser artikelserien. är det här personer vi verkligen vill ha ut i våra skolor?

kvinnor inte lika mycket värda?

i pakistan pågår det just nu val. man har äntligen kommit igång med sina stapplande steg mot demokrati och valet efter mordet på benazir bhutto.

men vad läser jag idag? jo i vissa distrikt har åldermän beslutat att kvinnor inte ska få rösta. det går emot deras kultur att kvinnor ska få avlägga sin röst. jag tackar min husgud för att jag inte bor i pakistan eller afghanistan. av pakistans 81 miljoner röstberättigande är 36 miljoner kvinnor..

det gör ont i mig och jag blir fruktansvärt förbannad över den makt man brukar över kvinnor.

läs artikeln här

solsken vart jag än ser

första dagen på sportlovet!
strålande sol ute, härligt! ska ta mig ut och promenera en stund tror jag. få frisk luft och röra lite på mig. är fortfarande förkyld, men jag mår mycket bättre än vad jag gjorde i fredags.

tack och lov                  image299

giraff tycker om ekorre

image298

bilden hämtad härifrån

önskelistan just nu..

  • att bli av med förkylningen. jag har ju sportlov juh!
  • biljetter till finalen av melodifestivalen i globen. ska se delfinalen i linköping nu på lördag, men final är ju aldrig fel!
  • vår! jag tycker att det här mellanläget i vädret inte är speciellt upphetsande. antingen blir det vinter eller också satsar vi på våren tycker jag
  • en ny dator. min gamla trontjänare börjar bli lat, ta lång tid på sig och det går inte att spela sims 2 på den..

image297

tre sorters pajer och tulpaner

söndag

om en stund bär det av hemhem till nyköping. vi ska fira mor och far som har fyllt år med att äta lite tillsammans och ha trevligt. jag har bakat tre olika matpajer som vi ska ta med (en tacopaj, en västerbottenostpaj och en kycklingpaj), syster ett tar med sig bröd, ost och tulpaner och syster två tar med sig ordentligt med sallad och efterrättskaka. på det här sättet slipper mina föräldrar laga en massa mat i tider då de är rätt trötta.

trevligt! var ett tag sedan vi träffades allihop.

har inte riktigt smält än att carola och andreas bara gick till andra chansen. vilken skräll och jag förstår om de är besvikna. men jag trodde faktiskt att låten skulle vara bättre. nu fick min favoritlåt "just a minute" en finalplats och det är jag urglad för!



bröderna rongedal hos peter settman i så ska det låta. ett program jag sent ska glömma! vilka showare!

skrällarnas afton

vilken skräll! tappade hakan när resultatet lästes upp av kristian luuk
carola och andreas gick inte direkt till final! och inte heller ola.

kan inte säga att jag sörjer! mitt favoritbidrag gick vidare, rongedahl! heja! vilken låt! och vilka tvillingar. de rockar hårt!



pssst..

jag vill bara säga att jag nu har sportlov! en hel vecka =)

weeee


en dröm i rosa

alla hjärtans dag blev trevligt. vi brukar inte göra så mycket med den förutom att äta gott och laga en efterrätt till oss. inget vi brukar ha mitt i veckan. tyvärr är ju både jag och kärleken förkylda, men det gick att äta gott i alla fall

image295

italienska charketurier stod på menyn. galet gott! till det gjorde vi en västerbottenost paj som är mumma.
kan rekomenderas!

jag fick faktiskt en present igår. en dröm i rosa! jag fick funktionskläder som andas bra när man tränar. bra att ha! de var i rosa, därav rubriken. =) vi gillar att skämta lite om alla hjärtans dag och då fick det bli en present i rosa sa kärleken. helt ok med mig, jag gillar rosa!

image296

sköna träningskläder kan jag säga. det som är bra är att själva märket på kläderna inte står så stort på dem heller. på underbyxerna står de på baksidan i linningen.

märket är craft.

riktigt, riktigt lågt..

det här är så jäkla lågt, riktigt, riktigt lågt!

fy

alla hjärtans dag

alla hjärtans dag..
ska man fira den?

jag och kärleken har alltid ätit något gott tillsammans och bara tagit det lugnt. ungefär så mycket orkar vi engagera oss i den här dagen.

varför ska det behövas en speciell dag för att uppvakta någon man håller kär? jag tar hellre vilken annan dag som helst för att göra det. köpa lite blommor och ta hem, fixa en god middag, en god efterrätt. det finns mycket man kan göra utan att det är alla hjärtans dag.

på vissa skolor där jag arbetat tidigare har det varit beställningar av roser som eleverna delar ut och jag gillar inte det evenemanget. alltid några elever som blir utan och det är inte kul att se. på mitt nuvarande jobb får varje klass dela på en hjärtformad kartong med gelehjärtan. det är en rätt skön nivå känner jag. inga roser så långt ögat når!

jag får gärna rosor, det är en av världens vackraste blommor..
men jag får hellre rosor någon annan dag än idag.

image294

tack för den presenten!

jag tycker om att få presenter, vem gör inte det?
men den här presenten kunde jag lika gärna vara utan..

när jag vaknade i morse kände jag hur snorig jag var. var tvungen att snyta mig flera gånger. well, tänkte inte mer på det utan åkte till jobbet.

och där kom den, förkylningen.

så nu sitter jag här hemma och snörvlar. och nyser. och hostar. och har ont i huvudet..
tack! =) nu är både jag och kärleken sjuka.

vilken bra alla hjärtans dags present!

tur att man är ledig nästa vecka så man kan vila ut och bli ordentligt frisk i alla fall..


äntligen är de tillbaka i tv rutan

snart...
snart börjar det! =) en ny säsong av grey´s anatomy

don´t miss!

image293

träning för mitt sinne

träning måste vara den bästa uppfinningen i världen, ja nästan i alla fall..
jag mår verkligen toppen efter ett hårt pass spinning. skallen är rensad och känns som ny igen.

har hittat i alla fall två pass i veckan som är roliga att gå på, där spinninginstruktören är galet bra. ska försöka öka träningsdosen till en gång till i veckan. power walk eller ett besök på gymmet. kanske båda?!


kent goes in my mp3 spelare

för drygt en vecka sedan var jag och kärleken på cloetta center och lyssnade på kent. sedan dess har deras låtar gott varma i min mp3 spelare. är inne i en kent period och då spelas det mest kent låtar.

jocke berg har verkligen ett sinne för texter och hans röst bär sedan upp dessa texter på ett underbart sätt. kent är nog ett av de bästa banden och en av mina favoritgrupper.


min nya favoritlåt



one rebublic - stop and stare

kalla mig prinsessa

jag har läst boken "kalla mig prinsessa" av sara blaedel. om boken kan man läsa följande:

-------------------------------------------------------------------------
Våldsroteln vid Köpenhamnspolisen får in en anmälan om en grov våldtäkt på en ung kvinna. Kriminalinspektör Louise Rick får hand om fallet och det visar sig snart att det är mer komplicerat än väntat. Kvinnan har nämligen blivit våldtagen av en man som hon fått kontakt med på en chatsida på Internet ? på en dejt där allt har gått fruktansvärt fel. Mannen har uppgivit falsk identitet och dessutom har han sett till att dölja alla spår efter sig ytterst noggrant.

En genomgång av liknande våldtäktsfall visar att flera av dem följer samma mönster, och när en ung kvinna sedan blir strypt i samband med en våldtäkt sätter man in alla resurser för att hitta brottslingen som driver sitt djävulska spel i skydd av anonymiteten ute på nätet.

Louise Rick förstår att hon måste använda sig av okonventionella metoder för att hitta mannen innan han begår nya brott. Hon ska låta våldtäktsmannen söka upp henne, genom att hon skapar sin egen dating-profil på nätet där hon kallar sig Prinsessa.

image286
-------------------------------------------------------------------------


jag fick tipset om den här boken via ett tv program på tv 4+ och jag blev inte besviken. den är välskriven, spännande och allt  vänds upp och ner i boken. hon har ett språk som tilltalar mig och får mig att vilja läsa mer! jag tycker att den är läsvärd och jag hoppas att sara blaedel skriver fler böcker jag kan streckläsa på kvällar och helger!

läs den, tyck om den!

alone at last!

snart mitt i veckan - igen
jag förstår verkligen inte var tiden tar vägen.

helgen gick med en rasande fart. vi hade en god vän här från göteborg som hälsade på. det blev trevligt umgänge med vänner här i fredags. i lördags blev det premiärföreställning av linköpings studentspexs uppsättning "härifrån till härligheten" och efterföljande sittning.

sen var helgen slut!

i morgon är det onsdag, jag har min värsta dag då. men jag överlever nog, det brukar jag göra.
idag däremot var det friluftsdag och eftersom jag hade andra uppgifter att göra än att vara med den fick jag vara på jobbet. det var skönt, helt ensam i arbetsrummet från klockan ett till fem då jag gick hem. fick mycket gjort och kunde rensa bland mina papper och slänga en hel del!

men nu, blir det tillagning av köttfärssås och spagetti! mumma

image292

fälld för våldtäkt

tito beltran fick sin dom idag. han fälldes för våldtäkt och dömdes till två års fängelse.
jag vet inte vad jag ska tycka om domen. bra att han blev fälld, men straffet tycker jag är alldeles för lågt. två år för något som en ung tjej får leva med resten av sitt liv.

överlag är straffen för våldtäkt i sverige alldeles för låga. varför spärrar vi inte in dem som förstår livet för unga och gamla tjejer och killar? våldtäkt är ett fruktansvärt brott och det ska straffas därefter.

men i sverige måste vi vara snälla.. eller? de skyldiga får en massa förmåner och offren? ja offren bryr vi oss inte så mycket om tyvärr. de får klara sig själva.

det är sverige det!

jim carrey goes wild


den sovande skönheten

att man kan bli trött av att sova, det är märkligt.
idag när jag slog upp ögonen och tittade på klockan var den 10.02. jag som alltid brukar vakna tidigt och inte kunna somna om.

märkligt

jag har sovit för länge och då brukar jag bli trött. trist, men kanske bra att jag sov länge då vi ska bort på fest ikväll som inte kommer att sluta förrän långt in på morgontimmarna. det ska bli kul, men jag lovar att jag i morgon kommer att vakna redan vid halv åtta och titta i taket. konstigt.

vädret idag bjöd för en stund sedan på sol, den har gått i mål nu när jag och kärleken ska ta oss ut. så klart!

dagens i-lands problem är vad jag ska ha på mig i kväll. har ingen aning. det finns hur mycket kläder som helst i garderoben, men ingenting är bra. ingenting funkar.. vill inte gärna ge mig ut och leta kläder idag. får gå ett varv till i garderoben.

image291

en garderob som jag skulle vilja ha den.. tänk att ha en klädkammare! vilken lycka!!


landets skönaste dialekt finns i motala

det har varit en tävling i sveriges radio om landets skönaste dialekt. vann gjorde titti andersson från motala här i östergötland.

jag vet inte, men jag som har flyttat hit till östergötland från nyköping vet inte riktigt om jag håller med. den östgötska dialekten är inte speciellt fin tycker jag (personligen).

tur att smaken är som baken - delad!

i morgon börjar schlagerfestivalen!

imorgon börjar festernas fest, melodifestivalen!
jag som är en schlagerfreak har redan börjat ladda. ja, jag började ladda för flera månader sedan. schlager är väldigt roligt och när deltävlingen kommer till linköping kommer jag och kärleken att vara där.

om man ska titta på startfältet i år så tror jag att det kommer att vara ganska jämt. jag känner mig ganska nyfiken på flera bidrag, e-type tillsammans med the poodles, amy diamond, bröderna rongedal naturligtvis, carola med andreas johnson, patrik isaksson, bwo, eskobar, niklas strömstedt och charlotte perelli.

jag tror att många av de här artisterna kan leverera riktigt bra. däremot hoppas jag att carola inte vinner i år. jag gillar andreas johnson och hade hoppats att han skulle ha uppträtt själv, men allt kan man ju inte få.

det ska bli kul och jag ser fram emot det här med spänning!!


image277
det urroliga spelet jag fick i julklapp! kan man få en bättre present när    man är totalt galen i schlager och festivalen?!

image250

om du var här.. om jag var där

vilken kväll..
vilken konsert
vilken grupp
vilka låtar!

jag har alltid varit helt såld på kent, men i går blev jag ännu såldare! kent visade verkligen var skåpet ska stå. de spelade som de aldrig gjort annat, inte ett enda misstag under hela konserten. de körde på och det var bara galet bra! jag har alltid upplevt kent som arga men något har hänt de senaste åren. nu känns de mer snälla och jag gillar den sidan av kent bättre.

ni som inte var där, stackare!


image290

kent, i morgon gäller det!

imorgon ska jag och kärleken gå och lyssna på kent!
jag har längtat ända sedan jag köpte biljetterna när de släpptes förra året.

har inte sett dem live sedan jag såg dem i norrköping 2002 så nu är det verkligen dags!

me like!

image289

mittiveckanonsdag

onsdagen har redan kommit och gått.
galet fort hur veckorna går. förstår inte hur jag ska hinna med allt jag ska hinna med.

har varit och tränat iaf. skönt att få pressa lite extra och känna att kroppen svarar. borde lägga till minst ett pass till i veckan. har ju tänkt det från början, ska väl uppfylla mitt eget krav också.

nu blir det dusch och sen middag som kärleken lagar! =)
ibland är det gött att leva!

snören är gott!



ja, jag är barngalen! =)

kan man byta huvud?

jag har haft ont i mitt huvud i två dagar nu. det vill inte ge sig.
trodde att jag skulle kunna sova bort det till idag, men icke. kände av huvudvärken direkt när jag vaknade idag.

suck.

skulle vilja byta huvud, slippa ha ont. men förhoppningsvis går det över efter fjorton liter vatten, ett par huvudvärkstabletter och vila.

jag lever på hoppet!


spelas flitigt i min mp3 spelare just nu


if i only coult stop the time

idag är det söndag - igen.
igår var det lördag och jag skulle vilja att det var lördag idag igen. känns inte riktigt som om jag vilat den här helgen. och det känns lite jobbigt att det är måndag i morgon igen.

en hel lång vecka framför mig.

ingår nog i mitt nya namn -  tråk - att jag tycker att det är en lång vecka framför mig. som alltid kommer veckan att gå fort och så är det fredag igen.

i går åkte jag och kärleken till norrköping för att gå på fest. det var skoj! där fanns en massa vänner som vi inte träffar så ofta. alla hade lyckats få barnvakt och kom utan barn, vilket inte är vanligt. i den vänkretsen är vi nu bara två par som inte har barn.

var länge sedan jag hade så trevligt på en hemmafest! =)


det är sorgligt

ännu en artikel om britney spears i tidningarna idag. nu har hennes pappa fått kontroll över hennes tillgångar och britney själv har blivit omyndigförklarad.

det är sorgligt att se. hur en ung, vacker tjej har sådana usla rådgivare och även föräldar som har fått henne att blivit på det här viset. jag säger inte att britney själv inte har någon del i hennes eget agerande. det har hon, en stor del. men med bättre rådgivare och föräldrar som sagt i från och inte låtit henne bli känd så snabbt så ung som hon blev. hon blev för känd för snabbt och det betalar sig nu.

hon har två små barn, barn som kanske inte får ha en "normal" mamma hos sig, för att hon är en fara för sig själv och kanske även för dem?

jag tycker att det är tragiskt.

image288




tråk är mitt nya namn

jag känner mig tråkig.
tror jag ska döpa om mig till tråk.

har kommit in i en period då jag inte har lust med någonting. vilket jag tycker är tråkigt, trist, boring, bläää. vill inte vara tråkig. vill vara den som gärna hänger med och gör en massa olika saker.

men jag vill inte.

antar att det får vara så här just nu, att jag får vara tråkig. att det troligtvis kommer att gå över så småningom. hoppas jag i alla fall.

ikväll bär det av till norrköping och våra vänner där. tänkte att det blir kul när man väl är där. vädret ute gör att man helst vill vara inne.

tråk tråk

kan det bli värre?!

nu har jag skrattat åt det här inlägget i minst tio minuter..

kan det bli värre? =)

i thought that europe was a country..


RSS 2.0