license to grill

vilket otroligt väder!
ikväll blir det grillning med vännen k som kommit upp hit från göteborg. i morgon blir det till att bada, förmodligen är det sista dagen med riktigt bra väder.. tyvärr blir det väl busväder när vi väl ska ner till göteborg på måndag. jag hoppas på det bästa!

bokrecensioner



när jag är ledig så passar jag på att läsa. har valt att läsa en ungdomsbok också, för att se om det är något att rekomendera till mina högstadieelever.

skyddad identitet av robert swindells

handlar om glen vars äldre bror gav har mördat fem kvinnor och nu sitter i fängelse på livstid. familjen klarar inte av att bo kvar utan flyttar och får en ny identitet. glen har svårt att finna sig tillrätta i sin nya skola, med sitt nya namn och bär också en oro över att han kanske har det där mörkret inom sig som hans bror har.

boken är bra, den är lättläst och passar ungdomar som går på högstadiet. jag gillar språket i boken, det är lätt och författaren fångar i alla fall mig.

-------------------------------------------------------------------

bara ett liv av sara blaedel

ett kvinnolik hittas och hon har en stor sten bunden kring midjan. den lokala polisen bestämmer sig snabbt för att tillkalla mordkommissionen. flickan som är i tonåren visar sig ha jordansk bakgrund och genast kommer tankarna på att det är ett hedersrelaterat mord. familjen blir anklagad och i det annars så fredliga samhället blir människor misstänksamma och fientliga. så sker det ytterligare ett mord och mordkommissionen har svårt att hitta länken mellan de två dödsfallen.

jag har läst en bok tidigare av sara blaedel som jag gillade väldigt mycket. sara skriver bra, men den förra boken "kalla mig prinsessa" var bättre än den här. jag vet inte riktigt varför, men jag fastnar inte lika mycket för hennes nya bok. den är värd att läsa men då ska man också läsa den förra tycker jag.


badkrukan har badat

hemma igen! jag och kärleken har varit i lidköping några dagar hos vänner. vädret var underbart, 25 grader i vattnet.
livet är härligt! jag som annars är en stor badkruka har badat, flera gånger till och med! =)



det är skönt att inte ha några måsten utan bara umgås och ha det trevligt. vi åt god mat och cyklade runt. mycket trevligt! nu ska vi vara hemma några dagar innan vi sticker till göteborg i början av nästa vecka. fyra dagar i storstan med besök till liseberg och en del shopping. najs

bilar är fantastiskt gott!

har testat mcflurry bilar idag på mc donalds. den var rent ut sagt jättegod! precis i min smak!  yummie!

                                   

får stå ut med slitna hårtoppar ett tag till

nähä.. min frisör ligger nerbäddad i feber idag. så min planerade klipptid och slingning med färg fick ställas in och planeras om. om två veckor ska jag dit istället.  jag som hade sett fram emot att få bli av med slitna toppar och få lite färg i håret.

men, men det är inget att göra åt. ingen kan hjälpa om man blir sjuk. det är sånt som händer!

så jag fick några timmar extra idag, funderar på minigolf på förmiddagen. jag vill nämligen ha revansch på min kära sambo som slog mig med två slag sist.

om tiden kunde stå stilla

kan någon tala om för mig varför tiden går så fort?!
nästa fredag är det första augusti och sen dröjer det inte länge innan jag ska börja jobba igen. vart har sommaren tagit vägen?

det var ju nyss jag fick sommarlov, gick från jobbet med en känsla av frihet och att jag inte skulle vara tillbaka på sju veckor. nu har fem av dessa gått. vad är det som händer?

ibland skulle jag vilja bromsa tiden. tyckte inte att det gick så här fort när jag var liten. var det för att man var mindre då kanske? har tidens hastighet att göra med hur gammal man är?

många frågor, få svar. det enda jag vet är att 11 augusti är jag tillbaka på jobbet. och det är ju snart!

utflyktstajm

härligt väder! =)
jag har inte spenderat många timmar inomhus de två senaste dagarna. vi har istället varit iväg på utflykt. igår blev det kolmården för att titta på alla djuren och idag åkte vi ner till visingsö och cyklade. helt underbart att bara vara, ha med matsäck och vatten.

kolmården har jag inte bsökt sedan jag gick på mellanstadiet. då tyckte jag att det var låååångt och jobbigt att gå. att det var jobbigt att gå i går beror enbart på att det var varmt.  bäst var nog delfinerna. vilka fina djur! jag har alltid velat bada med delfiner, någon gång kanske man kan få göra det.

visingsö kan jag varmt rekomendera. det går färja dit från gränna. ställ bilen i gränna, vid hamnen och cykla istället. man kan hyra cyklar när man kommer över till ön. mycket trevligt sätt att ta sig omkring.

i morgon ska det också bli fint väder, blir nog bad och sol i då.

sov gott!


snurrig i bollen

en dag för mig själv! =)
kärleken har åkt hemhem över dagen för att umgås med sina föräldrar och sin mormor. själv känner jag mig sådär. är lite i obalans. är snurrig av någon anledning. brukar bli det när jag är stressad, men jag är ju inte stressad just nu. har ju för sjutton haft fyra veckors semester och latat mig big time.

förhoppningsvis går det över!

tänkte försöka ta mig ut och gå en långpromenad i alla fall. dags att försöka få igen all kondition jag har förlorat nu när jag varit sjuk. får passa på nu innan regnet bryter ut.


mjölkchoklad med salmiakfyllning



jag har hittat mitt nya favoritgodis! mjölkchoklad med salmiakfyllning.
så galet gott!

vet inte om den går att få tag på i vanliga butiker, jag hittade den på cloettas chokladbod i gamla linköping. där säljer man godis från fabriken till lite billigare priser.

smultronstället

igår besökte vi glassrestaurangen smultronstället. där åts det glass kan jag säga! och det var urgott!



min glass är närmast kameran och den heter cacao. vanilj och chokladglass med grädde och tre sorters chokladsås, vit, ljus och mörk! mumma!

"rörs jag av kärleken"

det är titeln på en otroligt vacker sång framförd av matilda hansson och peter johansson. jag och kärleken var och lyssnade på deras sommarkonsert igår i st anna kyrka. det var otroligt, galet, grymt bra!

har man möjlighet att lyssna på peter och matilda så ska man ta den chansen! vilka artister!

glass i stora lass!

fredag det är!
nästa fredag ska jag äntligen till frisören och göra något åt mitt svintohår. det ska klippas och det ska färgas. =)

men idag blir det andra saker. vi ska till söderköping först och äta glass på smultronstället. mums! en sak vi gör en gång om året i alla fall. sen bär det av till st anna och konsert med peter johansson och matilda hansson. peter johansson såg jag senast i musikalen footloose som var grymt bra!

vi hade tänkt ta med oss grillsaker till st anna och grilla innan konserten. men de planerna får vi nog ställa in. vädret är inte med oss idag tyvärr..

houston, we have a problem!

ok, jag har nog ett problem tror jag. jag har för många väskor.
om krilo läser det här kommer hon att skratta. hon är som jag, väskor är en passion!

i vilket fall som helst så var det en väska som fångade min uppmärksamhet igår när jag var nere på stan en sväng. en vit skönhet för 199 pix som fick följa med hem. kärleken bara himlar med ögonen och tycker jag är konstig. men alla har vi våra laster, han har dataprylar, jag har väskor (och choklad) =)



nu har jag i och för sig sagt till mig själv att det är väskförbud från och med nu. inga nya väskor, på ett bra tag. måste slita lite på de jag har.

mer vitlök till folket!

                            

vitlök är gott.

vitlök är till och med jättegott. har ofta det i matlagning och tycker sällan att det blir för mycket. men när man har haft mycket vitlök i till exemel en sås till grillat kött så smakar det inte gott i munnen dagen efter. då smakar det bäver rent ut sagt.

men det är smällar man få ta!

i am alive!

äntligen börjar jag hämta mig från min elaka sommarförkylning. den var inte rolig någonstans faktiskt.
trist att förlora kondition när jag duktigt har power walkat de flesta mornar sedan 19 juni. det känns också  mindre roligt. men det är väl bara att ta nya tag antar jag.

igår hade vi i alla fall finbesök! =) kärlekens barndomskamrat t och hans sambo och tre åriga dotter kom på besök. det blev en heldag med besök till gamla linköping, chokladboden, tuff tuff tåg till valla, picknick, hästridning för lilltjejen, glass på bosses och hemgjord pizza i går kväll. mycket trevligt och roligt.

dagen bjuder nog inte på så mycket, vi har semester och ska nog bara ta det lugnt. läsa en bok kanske man ska göra någonstans där man kan få lite sol på benen?

om jag får säga ett ord, blir det blääää

jag har fått en sommarförkylning. hur kul låter inte det? eller nej, kanske inte. det är inte roligt. jag går och snyter mig, dricker vatten och lever på febernedsättande och nässpray.

det värsta är att man inte orkar något, jag är helt slut i kroppen och kan knappt ta mig upp för trapporna hemma. blää.

får roa mig på något annat sätt, bland annat genom titta igenom den här hemsidan. väldigt roligt!

frisyren blev en intefrisyr

frisyren blev ingen frisyr. jag lackade ur och satte upp luggen med ett hårspänne. typ.
men det blev bra ändå. vi hade massor att hinna med innan vi skulle iväg på bröllopet så det fanns inte riktigt tid i alla fall.

bröllopet var i alla fall vädigt fint. våra vänner hade ingen bröllopsmarsh de gick in till utan de gick in till tonerna av "my heart will go on". har inte tänkt på att man kan göra så, men det kan man ju!

tyvärr var inte vädret riktigt med oss, men det gjorde inte så mycket eftersom vi skulle äta middag inomhus. det blev en hellyckad kväll och jag tror att brudparet var mer än nöjda. nu sitter de på ett plan till kroatien, där ska de spendera sin bröllopsresa.

lite avis är jag nog på att de flyger mot värmen och solen, det är ju inte så mycket sånt här.


jordgubbar och morden i midsomer

sommar innebär bland annat två saker.
jordgubbar och tv serien morden i midsomer. två favoriter som jag aldrig tröttnar på!




fredag hela veckan!

fredag, min favoritdag i veckan. fast nu när det är semester är det ju fredag hela veckan =)
strålande sol även idag. skönt! vet dock inte riktigt vad jag ska hitta på idag. det är ju i och för sig skönt att bara vara hemma, läsa en bra bok och sitta i solen.

måste dock stryka klänningen jag ska  ha i morgon på bröllopet vi ska på. måste även fundera ut den där frisyren jag ska ha, vilken det är vet jag däremot inte. slutar väl med att jag har utsläppt som vanligt.

tråk!!!

vi får väl se.
är riktigt sugen på pizza också, kanske ska bli det till lunch idag?

dagens i-landsproblem

idag har jag ett riktigt i-landsproblem. jag funderar över vilken frisyr jag ska ha på våra vänners bröllop på lördag. tycker att det är trist att bara ha utsläppt hår hela tiden. dessutom, är det varmt blir det så himla varmt att ha håret utsläppt.

jag har verkligen noll fantasi kring detta. dessutom är ju inte mitt hår så långt att man kan fixa en jättehåruppsättning heller.. suck.

det här är verkligen ett i-landsproblem.

dagens bästa!



idag damp den ner i brevlådan! patrik isakssons nya cd. 10 år - en snäll mans bekännelser. där har han samlat de bästa låtarna från de gågna tio åren som artist plus ett par nya låtar och en del duetter. mycket bra skiva! den kommer att snurra ett bra tag i cd spelaren


finns det något godare?



jordgubbar i en djup tallrik tillsammans med mjölk. mumma

glass i stora lass!

mötte som sagt upp å på stan idag. vi gick och tog en glass på bosses glassbar. mums!!

sedan följde jag med henne när hon köpte en ny telefon. å är lite teknikfientlig och vill inte ha en flashig telefon, vilket jag kan tycka är helt rätt. man behöver inte alla funktioner som finns på telefonerna nu för tiden.



finns ingen godare glass!

glaset är halvfullt

man kan inte annat än säga att jag njuter av min semester! =)
i går var det inte något roligt väder, men jag kom ut i alla fall. inga dåliga väder, bara dåliga kläder som man brukar säga.
men idag skiner solen och jag har redan varit ute och power walkat i en 45 minuter.

idag blir det en sväng på stan för att träffa å. ska försöka hitta en billig locktång också. har fått för mig att jag vill ha lockigt hår när vi ska på våra goda vänners bröllop på lördag. får se vad det finns för utbud.


RSS 2.0