bokrecensioner

                                                         



sjöjungrun - camilla läckberg


en man försvinner spårlöst i fjällbacka och ingen vet var han har tagit vägen. alla i hans familj är utom sig av oro men polisen kan inte säga någonting, de har inga spår. några månader senare hittas han fastfrusen i isen, mördad. en av mannens vänner är författaren christian som under mer än ett års tid fått hotbrev så blir situationen mer komplicerad. hänger de båda fallen ihop?

jag gillar camilla läckbergs romaner skarpt. hon skriver på ett sätt som  får mig att sträckläsa hennes böcker. historierna vävs in i varandra och slutet är riktigt bra. även om det kanske inte är ett slut?! kanonbok i vilket fall som helst!

sen är omslaget riktigt snyggt också! pluspoäng till den som formgivit det!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

den mörka ängeln - mari jungstedt

visby har fått en ny kongresshall. den invigs under pompa och ståt och festfixaren viktor algård som värd för arrangemanget. dagen därpå hittas han död, mördad, i byggnaden.

kommisssarien knutas letar efter motiv bland en grov tonårsmisshandel, en hemlig älskarinna, en fårbonde och en ruinerad konkurrent. men det är inte bara på jobbet knutas har problem, hans sjuttonåriga son vänder sig inåt och berättar inte det han går och bär på i hemlighet.

svenska deckare är min grej. den här boken är också en sträckläsningsbok. den är lätt att läsa och lätt att hänga med i. hon skriver enkelt och man kan helt enkelt inte lägga ifrån sig boken.

båda böckerna rekomenderas!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0