summering av året som gått

nu när det bara är några timmar kvar av året och vi håller på med förberedelserna för nyårsfesten jag och kärleken är det väl läge att börja sumera året.

2006 blev ett väldigt bra år, jag fick mitt första riktiga jobb och började där i början av januari. jag fick för första gången i mitt liv en riktig arbetsplats och arbetskamrater, kamrater som blev privata vänner också. kamrater som jag ser som nära vänner och som jag saknar när jag nu har bytt arbetsplats. men förhoppningen är att vi ska arbeta ihop igen någongång i framtiden!

2006 var året jag flyttade två gånger på mindre än en månad. först flyttade jag ut från kollektivet jag bott med malin i drygt 2 år, till kärlekens tvåa. men det var bara tillfälligt, tills vi flyttade in i vår nya fina lägenhet som jag stormtrivs i. här kan jag tänka mig att bo väldigt länge!

2006 var året jag hade semester för första gången i mitt liv! från 20 juni till den 11 augusti behövde jag inte göra annat än vad jag själv ville! jag behövde inte sommarjobba, inte dra in pengar för att ha i augusti då det brukar vara skralt i vanliga fall.. nej, i år så fick jag lön både i juni och i juli! '

sommaren spenderades med att hälsa på föräldrar, syskon, vänner i min gamla hemstad. den spenderades även med en vecka i den lilla byn almarida på kreta med kärleken. 2006 var även året då jag och kärleken var i göteborg och såg robbie williams på ullevi. vilken artist! vilken entertainer!! den konserten kommer jag aldrig att glömma.

veckan innan min semester slutade fick jag en seg magsjuka som först inte ville ge med sig och som hotade vår resa till ö-vik där kärlekens barndomskamrat skulle gifta sig. men tack och lov blev jag så pass frisk att vi kunde åka

I augusti började jag mitt nya jobb på en annan skola, där jag trivs väldigt bra och har bra arbetskamrater.

hösten gick i en rasande fart, helt plötsligt var det november och höstlov och efter det blev det snart dags för betygssättning och jullov.

och nu sitter jag här, några timmar kvar innan gästerna kommer och vi ska skåla in det nya året tillsammans med kärleken och några goda vänner.

jag ser fram emot det nya året, tror att det kan bli ännu bättre. =)

GOTT NYTT ÅRjulhelg

det är skönt med julhelg.
vi har spenderat julafton hos systeryster och hennes familj. men det är alltid skönt att komma hem igen, till sin lägenhet, sin säng och sina saker!

idag däremot har vi inte gjort så mycket jag och kärleken. bakat bullar och varit ute och kollat lite på de affärer som redan idag har öppnat sin stora rea! om det var mycket till rea vet jag inte.. tycker det var ungefär samma priser som innan. men jag skulle tro att människor lockas just av ordet rea.


jullov

äntligen! äntligen så ser jag jullovet rusa mot mig!

imorgon jobbar jag bara fram till lunch, sen är det bye bye jobbet fram till i början på januari! det ska bli skönt med lite ledighet. både vi lärare och elever är väldigt trötta just nu och vi behöver komma ifrån varandra ett tag.

min termin på min nya arbetsplats har gått bra, jag stormtrivs och hoppas att jag blir kvar här länge. det är dock ont om fasta tjänster numera och jag kan bara hoppas än så länge att mitt vikariat övergår i en fast tjänst. *hoppas, hoppas*

det skulle vara väldigt skönt att ha den där tillsvidaretjänsten i ryggen, veta vad man gör efter varje lov. inte behöva söka fler arbeten utan ha sitt skrivbord, sina jobbrutiner, arbetskamrater och så vidare.

på tal om arbetskamrater så fick en av mina barn i måndags, en liten kille som vägde 3030 gram och var 50 cm lång. vad den lille killen ska heta är inte klart än, mamman och pappan har inte bestämt sig än. men han är söt! =)


en massa mischmasch

kommer det här inlägget att handla om.. har haft skrivfobi den sista tiden.. det har varit mycket på jobbet och så har jag varit sjuk. däckade i feber och förkylning förra veckan. blää =/

vad jag inte förstår med förkylningar är denna täppthet.. vart kommer allt innehåll i näsan ifrån? man snyter sig, snyter sig, snyter sig och så snyter man sig igen och sen kan man fortsätta så ungefär hur länge som helst.. varför tar det aldrig slut?!

nåja, nu är jag frisk igen, tillbaka på jobbet hos eleverna och denna betygssättning som måste ske inom de närmaste dagarna. det är svårt att sätta betyg. själva bedömningen är emellanåt jättesvår, jag ska bedömma deras tankar, reflektioner och att dra en gräns mellan g, vg och mvg där är inte lätt. men jag antar att man lär sig med tiden.

men nu tänker jag strunta i skrivandet, fläsk med löksås lockar mer!


RSS 2.0