skolkatalogen har kommit

till de flesta elevernas stora förtjusning!

nu kan de äntligen spana in den där killen eller tjejen i klassen över som de har tittat på så länge! några av dem kommer att tycka att de ser konstiga och fula ut på kortet och precis som sina klassfoton gömma katalogen längst ner i byrålådan.

skolkatalogen väntade man även på när jag själv gick på högstadiet. det var spännande att få den för att se hur man såg ut och kunna spana in killen man var kär i just då. jag har faktiskt sparat dem, alla katalogerna från högstadiet och gymnasiet. så här i efterhand, flera år efter att man har slutat gå där är det kul att ta fram dem och titta efter vilka man gick med. vissa har man koll på vad de gör idag och en del andra undrar man vad det blev av dem. många har ändrats rejält sedan den tiden, både till utseende och sätt.

kul var det i alla fall.. även om jag inte alltid gillade mig själv på korten i katalogen

det helt sjuka idealet

jag förstår inte varför det ska vara bra att eftersträva ett helt sjukt ideal?

som lärare märker jag hur mina elever påverkas av allt som skrivs i media, reklam för utseende, olika program som visar jättetunna tjejer som hela tiden får höra att det är något fel på hur de ser ut..

det är väl snarare modevärldens ideal det är fel på?! låt våra tonårstjejer se ut som de vill!
läste för en stund sedan en artikel om en svensk tjej som har chansen att vinna en modelltävling i england.

http://www.expressen.se/index.jsp?a=754723

problemet som jag ser det är att hon skapar ett behov hos andra tjejer som kanske har dålig självkänsla att se ut så och som den här tjejen ser ut,  är inte normalt! hon är 179 cm lång och väger 51 kg. det krävs inte så många hjärnceller för att förstå att hon är väldigt underviktig och att hon skulle må bra av att gå upp  några kg i vikt!

vart är vi på väg? när slutade de "normala" idealen att vara bra? varför måste det vara så extremt åt alla håll? var stolta över hur ni ser ut, älska er själva för dem ni är! med det kommer man mycket längre än att svälta sig halvt till döds för ett ideal skull. man blir inte lyckligare för att man är supersmal, snarare blir det ett problem då man hela tiden måste tänka på vad man äter och när för att hålla sin vikt.

*suck*

kopieringsmaskiner har f*n ett eget liv

och de tilhör min hatobjektslista idag..
naturligtvis krånglar vår jättestora kopieringsmaskin idag när jag har som mest bråttom och måste ha ut 25 ex av ett häfte.

först ville den inte kopiera som jag ville trots att jag hade ställt in alla inställningar rätt. sen när jag väl fick ut ett ex som såg bra ut och skulle börja kopiera upp en klassuppsättning så fastnade pappret. fick öppna och titta var i hela friden det hade fastnat någonstans. inte hittade vi något papper..

den ville helt enkelt bara jäklas med mig!!!

maskiner ska bara fungera, hela tiden! de ska aldrig gå sönder, eller bråka. speciellt inte när jag har bråttom och måste ha ut mina häften!

/lolca - trött på maskiner som inte fungerar

tisdag, tisdag, friskt humör!

friskt humör är vad jag behöver..
sitter på jobbet och rättar uppsatser vilket inte alltid är roligt. ibland är det arbetsamt och jobbigt också. det jobbigaste är nog att behöva sätta betyg på någon annans texter.

nu är det mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man åker från jobbet, vilket känns en aningens deprimerande. jag ser fram emot ljusare tider då man orkar mer och får färg i ansiktet.

annars så har tisdagen flytit på som vanligt. inget ovanligt har hänt, eleverna har varit som vanligt, lektionerna har varit som vanligt.. allt har varit som vanligt.

ikväll ska jag bryta mina vanor dock. brukar träna på tisdagar men ikväll ska jag och ett par kompisar gå och lyssna på claes malmberg. han brukar kunna locka mig till skratt och det hoppas jag att han kan göra ikväll med. det behöver jag!

det blev inte jag som flyttar till malmö

pratade med min bästa vän igår och hon berättade nyheten om att hon ska flytta till malmö. känns bra att hon har tagit det beslutet, men det känns ändå jobbigt.. det är ju min bästis vi pratar om! =) hon som jag berättar allt för, hon som känner mig bättre än mig själv emellanåt (hon är en jäkel på att läsa av mig).

jag vet att hon har haft det tufft ett tag och jag är jätteglad att hon börjar hitta sin plats i livet, men i malmö?! jag hade iofs redan förstått det, att hon var på väg dit men nu blev det så definitivt. hon brukade alltid tracka mig för att jag ville bo i malmö när vi var yngre. jag var alltid övertygad om att jag skulle bo där en dag, pratade mycket om det på gymnasiet och ville flytta dit så fort jag kunde!

men så blev det inte.. jag hamnade i linköping och jenny hamnar i malmö. så livet kan bli! en fördel är det ju i alla fall.. jag får en anledning att åka till malmö, min favoritstad!


roll on, roll off

vi har målat matrummet nu, jag och kärleken! =) det var vårat lördagsnöje den här veckan!
istället för att det som det var förut hysteriskt gult har det blivit vitt! mycket, mycket finare!

*nöjd*

"och så öppnade himlens portar sig..."

äntligen lördag.. och så regnar det.. 
när man har tid att hitta på saker så regnar det.

nu ska jag inte låta grinig, men att hitta på saker ute blir lättare när det är uppehållsväder. kärleken och jag hade tänkt byta däck idag, men det får nog vänta tills det är lite bättre väder.

otroligt skönt med helg. den här veckan har varit slitsam och jobbig. det var skönt att få komma hem till tystnaden och lugnet, för på jobbet har det varit allt annat än lugnt. jag blir väldigt trött i öronen och i huvudet av mitt jobb emellanåt. ljudnivån är bitivs inte alls rolig även om den är bättre nu än när vi började i augusti. men det har tagit tid och kraft att få den dit också.

jag har smarta men dumma elever.. elever som är smarta men inte förstår att om de bara skötte sig och var lite lugnare på lektionerna så skulle de kunna ta sig igenom högstadiet utan att behöva överprestera. nu ballar de ur istället och gör en massa konstiga saker.

var man själv så när man gick på högstadiet?! jag minns inte så bra, har nog förträngt det hela. jag kommer dock ihåg att vår klass var den värsta sjuan =) en av våra två klassföreståndare ville inte vara vår klassföreståndare längre och slutade när vi gick i åttan. gillade henne inte något vidare. hon var inte en bra lärare men jag tackar henne ändå eftersom hon är en av de anledningar till att jag själv valde att utbilda mig till lärare. jag tror att man kan göra undervisning rolig, stimulerande och intressant för alla elever, men inte för alla elever på samma gång. de är ju enskilda individer som alla har olika intressen, det kan man inte tillfredställa samtidigt.

nåja.. åter till regnet.. kanske skulle man bara acceptera faktum och läsa en bok istället..


alla är vi olika

fick ett tips om att läsa en specifik blogg, öfverklass nicole..
jag kan bara säga en sak om det:

 tur att vi alla är olika!

var riktigt rolig läsning hon hade att erbjuda oss bloggare, fnissade till vid ett flertal tillfällen och funderade på i vilken värld hon lever. man kan väl säga så här att hon och jag lever inte i samma verklighet i alla fall. är inte heller ett dugg avundsjuk på henne om allt hon skriver stämmer, då tycker jag mer synd om henne. det kommer att bli jobbigt för henne den dagen hon väl måste fixa saker och ting själv. sånt jag och många andra har fått lära oss från början.

men visst är det intressant hur en del människor väljer att uppfostra sina barn. jag förstår inte tanken med att ge sina barn allt på ett silver- eller guldfat. jag förstår inte tanken att sopa deras väg hela tiden så att barnen aldrig stöter på motstånd. hur ska de om de inte får göra det lära sig något om livet? hur ska de lära sig hur man tacklar och hanterar krissituationer om de hela tiden har blivit skyddade av mamma och pappa?

jag menar inte att föräldrar inte ska skydda sina barn, men man måste ju göra det i måttliga mängder. att lära sig ta konsekvenserna av sitt handlande är också att skydda. då skyddar man barnen så att de vet att man inte kan bete sig hur som helst. jag har sett för många exempel på barn och vuxna som fått hela sin väg fram genom livet skyddad av sina föräldrar och det är inte roligt att se. de har oftast ingen aning om hur saker och ting fungerar i den riktiga världen utanför mamma och pappas villa. och det är sorgligt att se.
något att tänka på...

lollo - lagom bortskämd

jul, jul.. strålande jul!

men det är ju inte jul än.

vad som stör mig just nu är alla som börjar med julsaker i affärer lååångt innan det ens är december. ta det stora företaget ikea tex. de började med sin julskyltning i september. varför? jag känner att jag är trött på julen redan nu och då har vi inte ens kommit in i decmeber.

jag vill ha jul i decmeber, jag vill ha julskyltning från första advent, inte från september. det är vad jag vill!

barndomens mysterier

när jag var liten så bodde jag och min familj i ett litet samhälle som låg några mil från närmsta stora stad. ett litet samhälle med drygt 300 invånare, ett bussbolag, en matbutik, ett snickeri, förskola och en låg- och mellanstadieskola.

i det här lilla samhället hade vi även en idrottsförening som ägnade sig åt fotboll, gymnastik och skidor. i den här lilla idrottsföreningen så skulle man vara med om man var invånare i det lilla samhället.  det märkliga var att  idrottsföreningen hade fler medlemmar än de som bodde i samhället.  mysko..

jag då som inte tyckte om gymnastik, fotboll och skidor utan hellre sprang 60 meter och hoppade längdhopp var med i friidrottsklubben som låg i den närmaste staden. det förbryllade de styrande i våran lilla idrottsförening.. ojoj vad det förbryllade dem.. de kom ofta förbi hemma hos mamma och pappa för att hälsa på och tycka det att:

"men ska inte er lilla gumma vara med här i stället.. varför är hon med i friidrottsklubben istan?!"

min mor, som emellanåt är en väldigt klok mor frågade alltid om samhällets lilla idrottsförening hade friidrott att erbjuda. svaret var ju alltid nej och då tyckte mamma att  varför ska  hon då vara med  där för? då är det ju bättre att  hon är med i friidrottsklubben inne i stan.

det svaret ledde alltid till sura miner  från  vår lilla idrottsförening..

nu när jag är vuxen och ser tillbaka på det hela så kan jag inte förstå varför det var en så stor grej? vad spelade det för roll om jag var med i den lilla idrottsföreningen eller i den stora? allt jag ville göra var ju att träna friidrott.. vilket jag också gjorde, med goda resultat kan jag tillägga! (vilket var till stor förtret för en del där hemhemhemma)

lärdomen är att låt barnen vara med i vilken klubb de vill! spela roll! låt dem få göra det de vill göra.  det ska mina blivande barn få göra!

värdelöst vetande om mig!

Sparar till: allt möjligt
Väntar på:
sommaren! =)
Pålägg som gäller:
salami eller skinka. Marmelad om det är helg!

Dagens dryck: mjölk
Senaste boken du läste: "ska vi slå vad" av jennifer cruise
Senaste maträtten du åt: potatisgratäng med fläskkotlett och stekta grönsaker

Senaste klädesplagget du bar: byxor, tröja
Senaste repliken du yttrade: det är förbannat kallt ute!

Senaste personen du träffade: kärleken, min älskling!
Senaste personen du pratade i telefon med: vännen Åsa
Senaste personen du fick brev av: Cecilia och Andreas
Senaste gången du sov: hela långa natten!
Senaste saken du köpte: en ny vinterjacka på stadium
Vad har du gjort idag: varit ute, ätit lunch med kärleken, fikat med madde, umgåtts med åsa och sen nördat framför datorn och sett en väldigt amerikansk film i soffan efter middagen
Gillar du svarta kläder: Japp
Hur tidigt stiger du upp: halv sju, sju
Vilken färg har du på håret: blond
Vad har du för färg på ögonen: Blågrågröna
Är du uppväxt i stan eller på landet: landet, vår idrottsförening hade fler medlemmar än vad det bodde i samhället.. mysko
Var har du ont: ryggen är ett aber just nu!

Vad lyssnar du på för musik nu: martin stenmarcks nya cd! Kan rekomenderas
Vad tycker du om idrott: roligt! =)
Vad har du för klocka: en klocka jag köpt på guldfynd

Favoritgodis: Saltlakrits
Dyraste plagg du köpt: säkert någon av mina jackor.
Har du jobb: Ja
Vad fick du på ditt senaste prov: det var länge sedan jag fick betyg på prov.. tror att det var VG i religionssociologi

Favoritämne i skolan: det var alltid samhällsorienterande ämnen!


behöver jag tala om att jag hatar snö?!

imorse när kärleken drog upp persiennerna så sa han lite lyckligt:

"det är snö ute.."

den meningen fick mig att vilja lägga mig i ide och komma fram igen i april. jag tycker inte om snö, tycker inte att det är roligt med vinterlekar, tycker inte om att vara ute bland snö och definitivt så gillar jag inte kyla! var tog plusgraderna vägen?! jag vill ha dom tillbaka och det snabbt!

nu tittade jag sen på väderprognosen för resten av veckan och då såg jag att det skulle bli plusgrader igen framåt helgen. det var ju tur det!
tror att jag egentligen bor i fel land.. men man kan inte få allt här i livet!


RSS 2.0