äntligen fredag!

så var det fredag igen! tycker att den här veckan har varit lång..
visserligen trivs jag väldigt bra på mitt jobb, men det är skönt med helg ändå. även om jag gillar att undervisa så är det skönt att inte behöva träffa eleverna varje dag. man kan bli trött även på bra elever!

dagens lektioner gick iaf smärtfritt, märktes även på dem att de ville ha helg. nu är vi halvvägs mot novemberlovet och eleverna börjar redan tjata betyg. jag har inte ens börjat tänka betyg än, men de gör det.. hela tiden!! var man själv så när man gick på högstadiet?! jag kommer inte ihåg.

vad jag däremot kommer ihåg är stressen och kaoset när man skulle ta skolkort. vilken hysteri det har varit på skolan nu i tre dagar.. det ska fixas med hår, smink, parfym (varför man nu sprutar massor sånt på sig när man ska ta kort?!). sitter kläderna rätt? är jag fin nu i håret? har jag rätt leende? den allra bästa kommentaren kom från en av mina elever som var helt förtvivlad över att hon glömt pudret hemma.. hur skulle det nu kunna bli ett bra kort??????? jag log och mindes själv hur man var när man själv gick på högstadiet. skolkortet var viktigt!

ska bli kul att se hur korten blir sen, vilka som är nöjda och vilka som kommer att gömma dem längst ner i byrålådan och hoppas att de äter upp sig själv.

over and out!

lolca - som själv gömt bilder i byrålådan

always look on the bright side..

eller vad det heter..
bytt jobb har jag gjort! fick ett annat jobb på en annan skola och där trivs jag väldigt bra. har bara tre klasser i alla möjliga ämnen =) men de är bra att ha och göra med och de är intresserade av vad jag har att lära dom, nja.. de flesta iaf.. det finns ju ett par undantag.

sedan den 10 maj så är jag iaf färdig lärare, jag har papper på det nu och ingen kan ta det ifrån mig! sen att det tog sex och ett halvt år innan jag kom dit är ju en annan sak. bättre sent än aldrig är min filosofi!

men det är svårt att vara lärare, det är så mycket man ska tänka på, inte tänka på, fixa, dona med, ringa till, omprov, betyg, ombetyg, möten, iup, myp, omdömen, läxor.. det är inte bara att vara lärare numera. jag tycker nästan att jag är både mamma/pappa/kurator/dagistant/vuxen.. allt på en gång. Att lära ut är nästan en bisak nu för tiden. inte riktigt vad jag kanske trodde..

och så alla dessa papper som ska fyllas i, skickas runt och jag vet inte vad..

men jag trivs iaf med mitt yrkesval! jag kan inte ha valt bättre och det känns skönt!
så nu ser jag fram emot en 30 år i yrkeslivet innan jag får pension!

image249 image332   

RSS 2.0