utan domkraft stannar bilen

jag säger då det.. syster yster kom ner till linköping idag för att följa med mig på spex. linköpings studentspex har välkomstföreställningar av årets spex just nu. vi åt god mat och skulle sedan ta oss ner mot forumteatern! då händer det..

bilen får punktering på framdäcket. nämen.. oj! vad trevligt.. eller kanske inte. vi tar oss i alla fall till parkeringen och går sedan för att titta på spexet (som för övrigt var precis lika roligt den här gången som i februari då ordinarie spelperiod är)

när vi sedan ska tillbaka till parkeringshuset och byta däck så inser min kära syster att domkrafterna (ja, hon har två stycken) inte ligger i bilen utan troligtvis i garaget. vad gör man då?!

man ringer till sin kära sambo, kärleken, och ber honom komma med vår domkraft. tur som är funkar det och vi kan byta däck. syrran skulle lägga ner domkraft direkt i bagageluckan när hon kom hem igen sa hon. jag undrar varför?! =)

sen att vi körde i bussfilen på väg till macken för att kolla luften i däcken och tanka är en annan sak.

heja!

skönt med helg!

idag var det väldigt skönt att arbetsdagen gick fort. har varit ett galet kaos på jobbet och jag kände att jag inte orkade mer när jag gick hem idag. det har varit bråk, ännu mer bråk. elever som känner sig missförstådda och vuxna som inte alltid är så smidiga när de blir arga på elever. känns som en stor del av arbetet med några elever har gått åt skogen på grund av vuxnas oförstånd. trist som attan..

nu ska jag inte tänka mer på jobbet den här helgen utan bara ta det lugnt och vila!


undrar du hur pilen på datorskärmen fungerar?

klicka här och se efter =)

beautiful girl

när jag går omkring i korridorerna så hör jag ofta elever spela mp3 låtar på sina mobiltelefoner. en av låtarna som förekommer ofta är sean kingstons låt "beautiful girl". de tycker att den är jättebra, jättebra. men jag förstår inte det. när jag frågar dem om de tänkt på vad han sjunger så har de inte gjort det. de sjunger med i texten utan att fundera över innehållet. jag gjorde säkert så också när jag var i deras ålder, men nu när man är äldre och emellanåt visare så är inte texten jätteupplyftande precis.

-------------------------------------
your way to beautiful girl
that's why it will never work
you had me suicidal, suicidal
when you say it's over
damn all these beautiful girl

they only wanna do you dirt
they'll have you suicidal,suicidal
when they say it's over
--------------------------------------

visst, man kan lyssna på vad man vill. men man ska också försöka lyssna på texterna ibland.

tappade kort

jag har alltid gillat att fotograferat. när jag var mindre lånade jag min fars gamla systemkamera och gick runt och fotade. när jag gått ut gymnasiet valde jag att gå en mediakurs där jag inriktade mig på foto.

att ta foton och fånga det där ögonblicket som aldrig kommer igen har alltid varit avkopplande och på något sätt avstressande för mig.

men någonstans på vägen tappade jag bort det. jag tappade bort att fotografera och numera gör jag det sällan. jag har en liten kompakt digitalkamera som används när vi är borta och gör saker. men det spontana, att bara gå ut och fota en eftermiddag. det gör jag inte längre.

tyvärr..

funderar starkt på att köpa en digital systemkamera och börja fota igen. känns som om jag behöver det, det andrumet som det gav mig då. saknar det starkt.


varför så sent svt?

i måndags började en brittisk deckare som heter brott och straff med avslutande del igår, tisdag. jag avgudar brittiska deckarserier och den här är inget undantag. grymt bra.. tyvärr var startiden 22.30 båda kvällarna och slutade runt kvart i tolv.

varför så sent?
jag som ska upp vid halv sju och behöver mina timmar var grymt trött idag. och då menar jag grymt trött. gick som en zombie hela dagen. onsdagar är dessutom namngiven som helvetesdagen. jag har lektioner från tio över åtta på morgonen till halv fyra, i princip utan mellanrum. hinner knappt andas..

men den brittiska deckaren var jag tvungen att se. den var grymt bra och jag hoppas på fler delar, fast på bättre tider.. så man slipper tröttheten dagen efter.

image187


hur dum får man vara?

http://www.expressen.se/nyheter/1.815446/sexlurade-tjejen-lat-storebror-gora-jobbet

man slutar aldrig förvånas...

tacka vet jag repriser!

jag har tur!
jag som älskar friidrott och arbetar på dagarna kan se fram emot repriser på svt 24 från 16.30 och fram till kl åtta på kvällen!

halleluja! =)

idag har jag kunnat se susanna kallur springa fort på 110 m häck. holm och törnblad hoppa högt i höjd och en portugis ta guld i tresteg, en tävling som hade varit kul om christian olsson hade varit med i. undra vad han hade kunnat göra mot portugisen, för han hoppade långt! imorgon är det mer kallur, wissman och en hel drös andra grenar som jag kommer att titta på!

tacka vet jag repriser!

"och regnet det bara öser ner.."

måndag idag.
lyckades vara på jobbet redan vid halv åtta. det var nog första gången jag lyckades med det. skönt att vara på plats en halvtimme innan lektionerna började och fixa lite som man inte orkade i fredags när jag gick hem.

dagen förflöt och var lugn. allt fungerade som det skulle. och jag hann hem igen innan regnet kom, vilket var tur med tanke på att det nu öser ner ute!

image186

skönt att slippa gå ut. det kan jag tycka är rätt skönt när det blir höst, att det regnar och att man då kan välja att sitta inne och läsa en bok eller se en film istället. jag är inte så stor fantast av hösten, men just då, när jag är inne i en bok är det väldigt skönt med lite regn och blåst. då har man ingen anledning att gå ut.


jag har för många böcker

vi håller på att fixa i kontoret idag. det ska till lampor på bokhyllorna och så ska vi få in en skrivare i bokhyllan också. för att göra det där var jag tvungen att plocka ut allt ur en bokhylla för att vi skulle kunna flytta den. innehållet ser ni på bilden nedan. allt är kurslitteratur från mina 6 år på universitetet. det blev mååånga böcker! alldeles för många..


image185

bilder istället för ord..

en utmaning jag tog från angelicas sida. hon hade i sin tur hittat den hos mats

REGLERNA: svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på google på ditt svar. ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. använd den som "svar".


OBS glöm inte att lämna en kommentar så att jag kan kolla era "svar"!

1. Vilket år är du född?

image173

2. Hur definierar du din sexuella läggning?

image174

3. Vilken är din bästa egenskap som kärlekspartner?

image175

4. Och din sämsta?
image176
5. Vad söker du hos en partner?

image177

6. Vem var din första hemliga barndomsförälskelse (första bokstaven i förnamnet)?

image178

7. Vilket yrke är det sexigaste du vet?

image179

8. Vilken kändis är hetast enligt dig?

image180

9. Vad gör dig avtänd?

image181

10. Vem hade du ditt första riktiga förhållande med (första bokstaven i förnamnet)?

image182

11. Vilket kroppsdel, förutom munnen, gillar du mest att kyssa på en kärlekspartner?

image183

12. Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?

image184

årets sista grillning?

idag har det varit väldigt varmt. varmt överallt och på jobbet har inte ventilationen funkat som den ska heller.. bastu är ett bra ord!

ska inte klaga, värmen är underbar och jag älskar den! men ge mig luftkonditionering på jobbet tack!

idag eller ikväll har vi i alla fall grillat! vi bor i ett område där det finns många grönområden, så vi har suttit i parken och filosoferat och ätit gott tillsammans med m + i. och ett hundratal gymnasister som valde att spendera en del av sin tid där medan de höll på med sin nollning eller inspark, eller vad de kallar det för något. högljudda var de i alla fall. men roliga =)

i morgon ska det också bli fint väder tydligen. härligt! då blir det en tur till varamon och lite solning! bäst att ta tillvara på soltimmarna som finns


åhlens och jag

var på ikea idag för att köpa förvaringslådorna som jag skrev om tidigare. men när jag väl såg dem på nära håll så tyckte jag de såg väldigt skabbiga ut. tyvärr.. det fick istället bli de från åhlens som var drygt hundralappen dyrare. i det här fallet fick snygghet gå före pris!

tillbaka på ruta ett

pratade med mamma idag. nu har läkarna kommit fram till att det inte var någon hemorojd pappa hade. nu var de inte alls säkra på vad det var längre. mer provtagning och pappa får vara kvar på sjukhuset. snacka om frustrerande!! pappa är en väldigt aktiv man och att ligga på sjukhus som han har gjort nu sedan söndags är inget för honom. men vad gör man? både han och vi vill ju veta vad det handlar om.

suck

utsidan vinner idag

har varit ute nu på kvällskvisten och promenerat med kärleken och vännen å. var otroligt skönt ute, drygt 21 grader varmt. härligt! synd bara att det blir mörkt så fort nu. vill utnyttja de fina kvällarna!

så idag vann utsidan före insidan. av lägenheten dvs =)

facebook

visste inte vad facebook var för något i helgen. nu är jag medlem.
min vän i skickade en länk i måndags och nu är jag registerad och har en egen sida. som ett mer vuxet lunarstorm skulle jag säga. typ

lite kul är det allt, har hittat vänner jag inte sett eller pratat med på länge. men man ska nog försöka att inte fastna, finns viktigare saker att göra än att sitta vid en sida och greja..


"i am missing you"

att promenera var skönt. nästan lite kvavt ute, men bara 22 grader. skönt var det i alla fall.
har saknat värmen en aning i sommar. jag har saknat att sitta ute och grilla, spela kubb och bara umgås. kärleken och jag har inte varit en enda gång vid gåra och grillat.. trist =/

gåra är ett väldigt trevligt ställe. man får parkera bilen och sedan promenera en sisodär 700 meter, bland annat genom en hage, tills man kommer fram till en klipphäll.

image172

kärleken sköter grillen från en av våra grillkvällar förra sommaren

mitt mellannamn är trötter

om jag vore en av de sju dvärgarna det vill säga..
gick hem tidigt idag. arbetade över igåroch tog ingen friskvårdstimme så den blir idag istället. tänkte försöka ta mig ut och promenera en stund. behöver rensa hjärnan efter allt jag jobbat med de senaste dagarna.

pappa är ok i alla fall. det verkar som om det inte är något allvarligt utan snarare en hemorojd som nu måste åtgärdas. skönt att han är ok och skönt att det inte var något mer allvarligt än så.

idag har vi varit iväg med våra elever till tinnerö. där har de fått genomföra en cykelutflykt med olika stationer. mycket trevligt och i år slapp vi regn! härligt!!

men nu, en promenad, rensa hjärnan. ta bort alla tankar och få kroppen trött.

ikea och jag

är det något varuhus jag är ofta på är det ikea. hittar alltid något bra och användbart där. oftast till mig själv och hemmet men även till jobbet.

nu har jag hittat förvaringslådor på ikea! (förvånad?!)
de finns i svart och vitt och kostar 89 kr.

image171
liknande finns på åhlens, men då kostar de 175 kr

min förvaring och jag

hamnade på en trevlig hemsida via englas showroom. den heter inreda.com och där hittade jag mycket trevliga förvaringslådor! =) jag är lite inne på förvaringsbiten just nu, vill göra förvaringen enhetlig här hemma och på jobbet vill jag göra den så effektiv som möjligt. man har mycket saker på liten yta på jobbet, något som vi lärare känner igen

de här lådorna som jag har hittat kan man bland annat ha småsaker i och den undre passar bra för sysaker! trevligare att ha sådana lådor än några färglösa.

image169
image170

skolstart

nu börjar allvaret!
eleverna är här, skolan har börjat! jag träffar inte så många elever idag eftersom jag inte är mentor. på torsdag drar schemat igång.

annars är jag trött idag, var otroligt trött igår kväll och somnade som en stock. men även om jag har sovit hela natten är jag trött och seg idag. väntar på att mamma ska höra av sig så jag får reda på hur det är med pappa.

bäd bäd day!

dagen då vi skulle göra en massa saker, dvs idag blev inställd. vi klev upp sent eftersom vi hade fest här igår och när vi precis satt oss vid frukostbordet så ringer min mor och berättar att pappa fått åka in till sjukhuset i natt med ambulans och att de inte riktigt vet vad det är för fel på honom. vi åt upp frukosten och sedan åkte vi hemhem för att hämta mamma och åka upp till sjukhuset.

de vet fortfarande inte vad det är för fel på honom, men i morgon är det mer prover så jag hoppas att det blir svar då. hoppas att det inte är något allvarligt! =/ aldrig roligt att få ett sådant samtal. man vill helst slippa och man vill tro att ens föräldrar är odödliga.

nu ska jag inte ta ut något i förskott, det kan vara vad som helst, något som går att fixa fort eller så är det något värre. men det vet vi ju inte förrän alla prover är tagna.

suck..


förtrollande

vi har sett shrek ikväll. måste bara få säga att den filmen är bland det bästa jag sett. den bästa figuren är åsnan, utan konkurrens! =)

image168

another rainbow

idag har det blåst, varit soligt och rätt varmt.
även varit på säsongens första after work med kollegorna. kul! vi kunde sitta ute och bara det var skönt. vi har suttit inne hela veckan och jobbat häcken av oss. hoppas det fina vädret fortsätter hela helgen! imorgon vankas lite födelsedagsfest för kärleken och m hos oss. de är iväg och handlar allt som ska handlas till det.

medan de gör det är jag hemma och gör paj. vi ska äta italienska godsaker och paj ikväll. ska bli gott! när man är ensam hemma får man även poppa musik hur högt som helst, och det gör jag! lita på det. just nu spelas magnus carlssons nya cd "live forever - the album". mycket bra cd! kan rekomenderas

halva veckan gått

idag var vi på en föreläsning om elevledda utvecklingssamtal. en spännande idé som jag tror att vi kommer att försöka ta till oss på jobbet.

dagarna går fort. snart är det måndag igen och då kommer eleverna. ska bli kul att träffa dem igen, diskutera och filosofera kring en massa olika saker. även om det var skönt att få semester och "slippa" dem under sommaren så är det skönt att vara tillbaka och få möta dem igen.

är bara så mycket jag skulle vilja hinna med nu innan vi börjar på allvar nästa vecka. jag skulle vilja läsa ett antal böcker om bland annat pedagogik, hedersrelaterat våld och trafficking. dels för att jag undervisar om bland annat dessa ämnen men även för att jag vill bli lite påläst.

hmmm.. får se hur mycket jag hinner med.


nya fynd

efter jobbet idag tog jag mig ner till stan för att kolla in ett par toppar på vero moda. en kollega hade en sådan snygg topp idag så jag var tvungen att åka ner och titta om den fanns i andra färger. och det gjorde den. jag köpte två till och med, en i svart och en i grönt. den gröna färgen var väldigt härlig!

image166

hittade även en annan tröja, i rött som jag köpte. den var i samma stuk men hade fickor också. mycket söt!

image167


nu behöver jag inte köpa toppar och tröjor på väldigt länge! =) skönt att ha lite nytt i garderoben till vintern. speciellt med färg på. att alltid ha svart/grått och vitt gör en lite färglös!


första dagen tillbaka

idag började jag jobba igen, efter nästan åtta veckors semester! man kan säga att det var en aningens tungt att gå upp i morse. men det var kul att komma tillbaka, träffa alla gulliga kollegor igen!

men det ska väl sägas att det inte blev mycket gjort idag. jag gick mest omkring och var förvirrad.. ganska normalt tillstånd för oss lärare första dagen på jobbet efter semestern.

my big fat greek wedding

var flera år sedan jag såg filmen. vi har tittat på den ikväll igen. den är grymt bra och rolig!

image165

är detta ett skämt?!

http://www.expressen.se/noje/1.793855/rosing-vald-till-sexigast-i-varlden

jag menar inte att vara elak, men har de inte bättre smak?!
well, smaken är som baken, delad. tack och lov!

dejta en kändis?!

hittade en länk till kändisdejtartestet via karolina lassbos blogg. naturligtvis och självklart var jag tvungen att testa vilken kändis jag skulle passa ihop med. den första som rök var svennis och den som blev sist kvar och vinnaren var alexander skarsgård. inte helt fel, men jag föredrar min kärlek  och tillika sambo anders istället! =)

smultronstället

idag har det varit en solig dag! =)
vi flydde molnen i linköping och gav oss iväg, förbi valdemarsvik mot ekön som ligger precis innan fyrudden. där var det sol och varmt! skönt att känna lite sommarvärme ändå.

efter det åkte vi mot söderköping och smultronstället. smultronstället är en glassrestaurang där man får en meny med olika konstellationer av glassar.. mycket gott kan jag säga!

image164

och den här blev jag sur på..

http://www.expressen.se/1.791905

kunde inte skrivit det bättre själv!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1137547,00.html

plommonfärgen var namnet

jc har grymt trevliga och snygga toppar just nu av märket marvin. att man sedan fick två för 249 är ju inte helt fel heller. jag satsar som sagt på färg numera så det blev en plommonfärgad som anna sa och en röd.

najs! =)

är helt fast

fick en länk till ett onlinespel.. och man kan säga att jag är helt fast.

testa själv! =)
fast, det är ju på egen risk

Bubble Shooter


"if i lay here"

att en färg kan göra en besviken.
skrev igår om den blå munkjackan som fanns på h&m som jag funderade på att köpa. men när jag såg den idag i real life blev jag besviken på färgen. den var alldeles för ljus och kändes blek. så det blev ingen sådan.. däremot hade de snygga t-shirts i olika färger som jag inhandlade. ett stort plus är att de var lite längre än vanliga så det är ingen risk att jag visar magen när jag står framme vid tavlan i klassrummet och ska skriva något på den. härligt! =)

idag kom även min födelsedagspresent till kärleken. har slagit in den nu och gömt undan den. på fredag firar han sin 33:e födelsedag. tiden går fort när man har roligt! han har tagit semester på fredag, vilket jag tycker är skönt! vi får en sista dag ledigt ihop innan jag börjar arbeta på måndag.

idag har jag även följt ssu:s webbtv och valet av ssu:s nya ordförande. inte oväntat vann valberedningens förslag, jytte guteland. jag minns några kongresser som jag varit på själv där vi har haft val till ordförande. det har inte varit ofta vi i vår delegation från sörmland var nöjda. jag hoppas att jytte visar sina framfötter nu och för ssu framåt! hade varit roligt att vara där och kollat in kongressen på riktigt. men, men.. jag klarar mig. är inte sugen på att bli politiskt aktiv igen. känns långt bort nu.


sol och shopping

idag blev det att njuta av solen på balkongen. skönt, skönt!
men så ringde åsa efter lunch och undrade om vi skulle ta ett varv på stan. varför inte tänkte jag! har inte varit där på några veckor nu eftersom vi varit bortresta mest hela tiden.

h&m har riktigt bra kläder just nu. hittar alltid något när jag är där och idag var inget undantag. gick därifrån med två toppar i grönt och brunt, en munkjacka i brunt och ett linne i turkost. måste satsa mer på färg känner jag. har mest blått, svart och brunt i garderoben. lite trist ibland, praktiskt andra gånger. munkjackan i brunt fanns även i svart och blått. funderar på att införskaffa även den blåa. den var väldigt snygg i blått!

image162
image163

en affär som jag sällan hittar kläder i just nu är gina tricot. men idag hittade jag faktiskt en supersnygg t-shirt där för 99 kr. den fick följa med mig hem!

värme!

skönt med sol och värme. sitter ute på balkongen i solen och njuter av min sista semestervecka. att en sommar kan gå så fort!

i helgen som var spenderade vi tid i malmö och köpenhamn. redan när vi kom till malmö på fredagen var det fint väder. att kunna sitta ute i shorts är inte något man gjort många dagar den här sommaren.

på lördagskvällen var vi och j + n och åt på en jättetrevlig restaurang som heter gränden. den ligger centralt i malmö och hade väldigt god mat! rogivande atmosfär, man kunde inte tro att man satt mitt i malmö centrum direkt.


nördigt värre

ibland funderar jag på vad det är för prylar som kommer ut på marknaden. som den här tex på bilden.. en musmatta med golfklubba och små bollar.

image161

för kortväxta?

image160

bild från: funpic

the first of august

första augusti. snart är sommaren slut.
igår fick jag ett "välkommen till det nya läsåret" från min chef. då kände jag verkligen att semestern snart är slut!

men idag har det varit en superfin dag! vi har spenderat den i mina svärföräldrars sommarstuga utanför norrköping. varmt och skönt! sådana här dagar känner man verkligen att man vill ha trädgård!


RSS 2.0