sista dagen i månaden

i morgon är det första juli. sjutton vad tiden går fort.
skulle ha spenderat dagen med mina två systrar idag, men min ena syster blev sjuk så det får bli en annan dag istället.

har dock varit iväg och inhandlat blommor till vår blomsterlåda. det lät ganska vuxet, blommor till blomsterlådan. sådant man aldrig trodde att man skulle göra, utan det är ju bara föräldrar och vuxna som gör sådant. bara att inse, jag är nog mer vuxen än vad jag tror ibland. men samtidigt blir jag helt exalterad över ett nytt expansionstillägg till the sims 2.

lagom är nog bäst, som alltid och att aldrig släppa barnasinnet!

hemlagade hamburgare och luvtröja

idag blev det hemlagade hamburgare till middag. mums filibabba.. finns inga godare! man får välja precis vad man vill ha på och för tillbehör. precis i min smak. något som är jättegott att ha på är färskost med vitlökssmak. blir godare än att ha på vanlig ost.

fyndade idag på stadium. de har rea just nu och jag hittade en blå luvtröja från deras märke race marine. 199 kr istället för 399. helt i min smak!

image141

boktips!

sträckläste åsa larssons bok "solstorm" igår. har inte läst något av henne förut, men den är grymt bra! går inte att släppa och man vill bara läsa mer. hon har även skrivit två böcker till som heter "det blod som spillts" och "svart stig". helst bör man läsa dem i den ordning de har skrivit eftersom de bygger vidare på första boken i viss mån.

image140

fredag

fredag, snart helg.
har bara varit hemma idag. skönt att få vara för sig själv en stund. inte prata med någon utan bara vara tyst. har promenerat, lyssnat på min favoritradiostation, spelat sims (galet förtjust i det spelet) och läst!


världens dyraste pizza

varför bakar man en sådan och hur kommer man på att man vill ha allt det där på?!

läs artikeln här

hur åker man tåg med biljetten på hallhyllan?

idag gjorde jag en blunder, en tabbe, ett självmål!
jag åkte mot nyköping vid fem över tio i morse för att besöka mina föräldrar och för att göra ett besök hos tanddoktorn. efter besöket tänkte jag ta tåget hem och köpte igår en biljett i sj:s biljettautomat på stationen här i linköping.

men så på bussen mot nyköping slår det mig.. att tågbiljetten som jag ska använda för resan från nyköping ligger kvar hemma på hallhyllan..

vilken dundertabbe!
ibland funderar jag på hur jag kan vara så klantig?
well, det var bara att köpa en ny biljett och se glad ut.


____________________________________________________
besöket hos tanddoktorn gick bra, inga hål och 540 kronor fattigare. men jag behöver inte komma tillbaka förrän om en sisådär 18 månader!  =)

i don´t want to go

idag ska jag åka hemhem. ska hälsa på mamma och pappa och så ska jag till tandläkaren. ordet tandläkare framkallar rysningar hos mig. jag tycker verkligen inte om att gå till tandläkaren! usch..

får väl hoppas på att det varit som de senaste åren, att jag inte har några hål. och sen bara betala, gå ut och vänta på nästa gång man ska dit.

danmark och språktest

lyssnade på radion i morse och en av deras inslag handlade om danmark och vad man måste göra för att bli dansk medborgare. från första juli måste invandrare som vill bli danska medborgare skriva under ett papper där de lovar trohet och lojalitet med danmark. de måste göra ett språktest, ett test om danmarks kultur och historia och så var det något mer. det som var mest roligt var dock att testet om danmarks kultur och historia inte klarades redan infödda danskar.

jag vet inte vad jag ska säga om deras beslut. det är ju taget i samarbete med det främlingsfientliga dansk folkparti. i sverige har ju folkpartiet och lars lejonborg pratat om språktest. en fråga som säkert kommer att dyka upp nu under den här mandatperioden som de blåa har.

jag kan hålla med om att om man kommer till sverige så bör man lära sig svenska så fort som attan. om inte för att kunna göra sig förstådd och slippa missförstånd med bland annat svenska myndigheter och så vidare. men är ett språktest och andra test nyckeln till det? som en dansk sa i en intervju i radion i morse att han kände sig inte mer dansk för att han kunde svara på frågorna. han hade bott där länge och ville bli dansk medborgare på grund av sina barn.

frågan är om man blir en bättre medborgare om man behöver skriva de här testen? jag vet inte, hela idén känns märklig och konstruerad för att göra det svårare att få medborgarskap. vilket det säkert ska göra också. dansk folkparti är ju som sagt främlingsfientligt och vill väl ha så lite nya danska medborgare som möjligt.

jag hoppas att vi slipper detta trams här. satsa på svenska för invandrare så att våra "nya" svenskar får en bra start med sitt nya språk.

morden i midsomer

äntligen!
äntligen är min absoluta favoritdeckarserie tillbaka! barnaby är tillbaka för att lösa nya fall i morden i midsomer. brittiska deckare är de bästa.

image139


tänker inte missa ett avsnitt! sommaren är räddad! =)

produktiv förmiddag

när sambon väl gett sig av till jobbet gick jag ut och gick min morgonpromenad. när sedan frukosten var avklarad satte jag igång med att städa badrummet. när jag ändå var igång tog jag tag i tvätten som låg i tvättkorgen och sen ihopvikning av redan tvättad tvätt. vi har haft ett stort berg de senaste två veckorna och ingen har orkat ta tag i det. nu är det gjort i alla fall.

sen har jag även rensat garderoben och rensat ut kläder som jag aldrig använder. de får gå till myrorna istället. jag behöver dem inte. det som är trist i vår fina lägenhet är att det inte finns ordentligt med garderober. vi har fått köpa in en massa trådbackar från ikea för att tillgodose vårt behov av förvaring av kläder. funkar det med.

nåväl, nu ska jag ta tag i dammsugningen också. och lyssna på trance dance greatest hits som damp ner i brevlådan idag till min stora lycka! bästa låten, hoodoo wanna voodoo, kommer att spelas flitigt idag!

image138

bild från: aftonbladet.se

snygga frisyrer?! =) vad tänkte man med på åttiotalet?

en liten tigerunge är född

ja, alltså inte en tigerunge utan en liten dotter till elin och tiger woods.
expressen.se kan man idag se jättefina bilder på flickan.


dags för promenad

nu när jag har semester har jag börjat gå på morgonen innan frukost. det är skönt att komma ut och röra på sig och sen äta frukost när man kommer hem igen. gjorde så väldigt mycket för ett par tre år sedan när jag pluggade. då blev det regelbundet ut att gå flera gånger i veckan. inte lika lätt när man arbetar tidigt till sent. bäst att ta vara på ögonblicket när man väl är ledig.

btw, jag har 48 semesterdagar kvar innan jobbet börjar igen!
(om man räknar med lördagar och söndagar) härligt!

tokhungrig

nu är jag sådär tokhungrig. hungrig så jag blir sur och grinig och helst ska stänga in mig i ett mörkt rum tills jag får mat i magen och blir normal igen.

jag blir sur, grinig och arg när jag inte får mat i mig med jämna mellanrum. blir darrig och känner mig väldigt trött. hela min familj är likadan. min bästa vän jenny har genom vår långa vänskap lärt sig hur jag fungerar och när vi reser bort tillsammans så brukar hon titta på klockan med jämna mellanrum och säga att:

"nu måste du äta annars blir du inte rolig att umgås med!"

tur att man har vänner som känner mig bättre än mig!

justin goes nuts

läste om justin timberlakes promenad och bråk med fans idag på aftonbladet.se.

om man är världskändis och har miljontals fans kanske man ska se till att bry sig lite i alla fall. jag kan absolut förstå om man blir trött och vill vara ifred. men, det är fortfarande fansen som gjort att han är känd och får göra det han vill och dessutom tjänar pengar på det. fansen är hans leverbröd och utan dem blir han bortglömd.

jag tycker det är tråkigt när kändisar inte uppskattar folk som gillar det man gör utan beter sig som svin och idioter. det kanske är så att man får hålla god min emellanåt och le även om man inte alltid vill göra det?!

jordgubbar i stora lass

kan man äta för många jordgubbar? har ätit två portioner idag med mjölk och skulle kunna äta ännu fler! för några år sedan var jag allergisk mot dessa godsaker, men allergin försvann för ungefär tre år sedan. tack och lov!

image137




mitt nya namn är sömntuta

jag som brukar vara uppe med tuppen på helgerna, eller i alla fall vakna runt kl åtta har nu under både lördag och söndag  istället vaknat runt kl tio.

så länge har jag inte sovit på väldigt länge, och då menar jag väldigt länge.

visst, jag slappnar av nu när jag har semester, men jag brukar inte sova så länge i alla fall. jag är ju den som när klockan nu ringer ungefär samma tid som innan semestern går upp innan min morgontrötte arbetande sambo. han är slö som sjutton och som sagt morgontrött. jag är morgonpigg och studsar upp ändå även fast jag är ledig. han brukar skaka på huvudet, himla med ögonen och tycka att jag är knäpp som inte ligger kvar i sängen. men varför ska jag göra det? man kan ju göra så mycket med dagen om man går upp tidigt!



kärleken har ingen åldersgräns?

när jag precis tror att jag inte ska förvånas mer över människor så läser jag något i någon tidning och blir helt.. förvånad.

dagens förvåning är hugh hefner och hans playboybrudar. den gamle (ursäkta uttrycket) kåtbocken ska nu tydligen ha barn tillsammans med en av hans tre tjejer som bor tillsammans med honom. han är 81 och hon är 27. vill bara säga det, hon är 27 och han är 81.

han hinner dö innan det barnet är fött. vet inte vad jag tycker är värst. ålderskillnaden eller att man är egoistisk och skaffar barn med någon som inte kommer att leva tills barnet blir vuxet utan troligtvis blir faderslös väldigt tidigt.




en blöt historia

midsommar har firats, men det blev ganska blött. till slut.
började bra med uppehåll när vi var hos syrran och firade hennes födelsedag. god lunch och mycket god jordgubbstårta stod på menyn.

image136

jag vet inte varför, men jordgubbar är verkligen midsommar. mycket gott! de här gubbarna var väldigt söta och jag hade kunnat äta hur många som helst!

sen åkte vi vidare mot norrköping och våra vänner där. väl där blev det mer fika och en massa grillat! men så kom regnet. och vilket regn sen. när vi skulle åka hem runt midnatt började det ösa ner, och det fortsatte ända tills i morse.

men sammanfattningsvis blev det en trevlig dag och kväll. och mätt blev man också, både på kakor, tårta och grillat kött!

midsommar i antågande

i morgon är det midsommar.. fy sjutton vad tiden går fort
ikväll ska det förberedas fransk potatissallad, fetaoströra till det grillade köttet vi ska äta i morgon.

midsommar i år blir till att flänga runt en aning. först hem till syrran och äta lunch eftersom hon fyller år. sen blir det vidare till en kompis sommarstuga och grillning där. brukar vara emot att flänga runt, men det får bli så.

gillar egentligen inte midsommar heller om jag ska vara ärlig. inte riktigt min typ av helg. men det blir nog bra och trevligt. det var det förra året ialla fall. hoppas på någolunda fint väder.

image135

trevlig midsommar

presenter till höger och vänster

i juni fyller alla år tror jag. hela världen.
i vår almenacka har vi nio födelsedagar under juni nerskrivna. måste vara något slags rekord.

imorgon på självaste midsommarafton fyller min syster år, 43 bast blir hon min syster. var i gamla linköping och köpte en present till henne idag. det blev lite olika tvålar från en butik som heter flärd.

på söndag blir kärlekens guddotter två år och även hon ska få en present. vi var till butiken handmålat (som jag skrivit om tidigare) och köpte en jättefin ängel som det skrevs hennes namn på. ängeln kan man sätta på en dörr eller en vägg eller var man nu vill ha den.

image134

bild från: handmålat.

de har som jag har skrivit tidigare mycket fina saker där, som kan vara trevliga att ge bort i present.

när man lever på liten fot

igår var jag, n + h hos en arbetskamrat till oss och tillika min föredetta mentor när jag pluggade till lärare. hon och hennes familj bor utanför linköping i en jättefin villa med trädgård.

jag vill ha trädgård!

väl där åt vi god mat, promenerade och umgicks. har inte träffat henne på väldigt länge så det var trevligt att få se hur hon bodde. hennes två barn var solstrålar i går och väldigt söta. jag då som gärna vill ha barn blir ju inte mindre barnsugen när man träffar på små barn. dessutom har ju barn väldigt söta skor, de lever ju som sagt på små fötter. bilden här nedan visar den minsta tjejens skor, hon är bara nio månader och då har man inte stora fötter..

image133

när man nämner barn för min sambo brukar han fråga om det klämtar i min biologiska klocka. ja, jag tror det gör det. bäbisarna skulle vara välkomna och efterlängtade när de väl kommer

förbannade jäkla människor

igår sattes min hemstad på kartan. men inte på ett bra sätt.
en polis blev skjuten till döds igår i centrala nyköping av en psykiskt sjuk man som dödat tidigare.

blir arg, ledsen, upprörd och allt på samma gång. här gör en ung man sitt arbete och blir skjuten till döds.

förbannade värld, förbannade psykvård som inte kan ta hand om våra psyksjuka så att de blir friska eller åtminstonde ser till att de inte är en fara för andra.


skor till förbannelse

det var min sambos kommentar när jag idag kom hem med ytterligare ett par skor.

"måste man ha sådär många skor?!"

ja, det måste man! speciellt om man heter lolitha och har sommarlov och hittar ett par jättefina sommarskor som man kan ha till olika typer av tillfällen. då måste man ha just de skona och alla andra par skor som står i hallen. ja, jag erkänner, jag är skooholic. det finns nog inget botemedel.

men de är fina! och värda 450 kr som de kostade.

image132

kan rekomendera märket, rieker. grymt sköna och snygga skor! hittade egentligen ett par till idag som jag ville ha.. men ibland får man sansa sig.

ramlade in

ramlade in på magnus olssons hemsida.
han har en massa bilder på söta djur som jag föll för. väldigt fina bilder på sidan så ta gärna en titt.

image131

vem kan motstå?

"that was not the agrement that we had"

har varit och sett oceans 13 idag med gänget. jag hade inte några höga förväntningar på filmen eftersom film nummer två sög hårt. den var verkligen urusel.

men den här, oceans 13, den var bra. två timmar och tio minuter gick fort. jag skrattade, skrattade lite till och log en massa gånger. sen att både brad pitt och george clooney är fina att titta på är ju inte så dumt. storyn var bra, den blev inte tråkig.

så se den! den är värd att se på bio, om inte annat för att titta på huvudrollsinnehavarna!

image130

inte min kopp av te

första semesterdagen
väldigt skönt måste jag säga att jag tycker det är. inte bara det att man får vara hemma, man kan göra vad man vill! förmiddagen spenderades det med att tvätta två maskiner, jag åkte ner på stan för att gå till banken. stod där och funderade på deras kösystem som jag ärligt kan erkänna tycker fungerar väldigt dåligt (om jag ska vara snäll med orden). på min bank har man numera inte kölappar utan man ställer sig i en kö och väntar på sin tur. det betyder att alla måste stå upp och vänta i en kö som blir längre och längre och längre..

inte att föredra om man till exempel har svårt att stå länge. vad är det för fel med nummerlappar? det fungerar bra tycker jag.

nåväl, efter besöket på banken gick jag till en av mina favoritaffärer, ordning och reda, och köpte en a5 pärm med tillhörande papper. ska skriva rent mina recept och samla dem på ett ställe. ett ställe istället för att ha dem på en massa lappar över hela lägenheten och i skåpet över micron. det blir mitt sommarpyssel i år.

ikväll blir det bio med vanliga gänget. vi ska se oceans 13. jag hoppas att den är sevärd. gillade inte oceans 12, den var inte som man brukar säga "my cup of tea".

image129

bland det roligaste jag läst

att det finns människor till allt har jag redan konstaterat. det gör det och jag blir inte så förvånad längre. att man kan råka ut för konstiga människor som retar sig på vad som helst har vi väl alla råkat ut för. nu på morgonen läste jag ett blogginlägg från sara, alias a pilgrim soul och höll på att skratta ihjäl mig.  jag hoppas att mannen som lämnar lappar på saras bil förstår hinten med lappen hon har gett honom.

läs och begrunda hur gubbar kan vara

heja sara säger jag!

semester

nu har jag semester! kl 16.52 drog jag från jobbet, låste dörren till arbetsrummet och tänker inte återvända dit förrän den 13 augusti.

härligt! =)

nu ska det vilas, umgås, ta det lugnt, träna och bara vara under nästan åtta veckors semester.

image128

"alla vill ju vika ut sig"

näe, alla vill inte det. inte jag i alla fall. läste den här artikeln på expressen.se och blev irriterad!
jag förstår inte varför det skulle vara något att se upp till? att någon har visat brösten i en tidning? jag förstår verkligen inte det.

som jag har sagt tidigare, varför är det inte bäst att vara sig själv? varför kan man inte tycka om sig själv som man är? varför måste man göra om sig?

regn hos mig

i natt har det öst ner, öst och öst. vi sover numera med fönstret öppet och när jag vaknade någongång mitt i natten kunde jag höra hur det vräkte ner. kontrast mot de senaste dagarnas varma väder med mycket sol.

men det är rätt rogivande att lyssna på regn när man ska sova. minns somrarna i husvagnen med föräldrarna och regn på taket. man somnade lätt de nätterna.

image127

strawberry desire

har testat nya xide strawberry desire.
jag som älskar lite sötsliskiga drycker faller direkt för den här. den är god! =)
en självklar dryck till sommarfesten!

image127



som sagt.. hultsfred.. never in my life!

den här videon förstärker bara mina icke känslor kring hultsfred och varför man inte ska åka på festivalen. bra band i all ära, dem kan man se någon annanstans

pms big time

vet inte riktigt varför, men jag har pms big time den här gången. fy sjutton vilket humör jag är på =/
försöker att hålla det för mig själv så att inte kärleken ska råka ut för mina irriterade tankar. det är ju inte riktigt hans fel. men jag är verkligen arg på allt idag, allt, allt allt! inget är bra. känner hur sur och arg jag är och det är inte riktigt trevligt. må det gå över fort!

image125

lördag, ledig. vi har hjälpt en vän att flytta. han har fått jobb i göteborg och flyttar ner dit nu.. trist, han kommer att bli saknad här. hans lägnhet rymdes i två släpkärror som nu är på väg mot sveriges framsida. men nu har man ju en anledning att åka neråt, för att hälsa på.

skönt med helg. jag har varit förkyld hela veckan och det var skönt med sovmorgon. nu ska jag bara jobba en dag till på måndag, sen går jag på närmare åtta veckors semester.

ping pong pong pong

jag har allvarligt tröttnat på ping pong låten med smörsångaren enrique inglesias. jag tycker inte om att den har satt sig på min hjärna och att jag sjunger på den med jämna mellanrum.

jag är inget stort fan av smörmusik av enrique slag. tycker att han är sliskig och fånig. men han har tydligen en massa fans. jaja, smaken är som baken -  delad!


clean as a room can be

idag har jag städat på jobbet, igen. fy sjutton vad papper man samlar på sig under ett år. slängde en hel del. skönt att bli av med också i och för sig. slippa ha för mycket papper omkring sig. ett plus är ju att jag fick större skrivbordsyta att använda! =)

image124

bild från: vondewall.com

så rörigt hade jag nog inte när jag började.. men att ha ett städat skrivbord är a och o i mitt arbete. hur ska man annars hitta något man snabbt måste ha?! in med allt i pärmar!

hultsfred är igång

hultsfredsfestivalen är igång igen.
jag har aldrig fattat det där. det där med att sova i ett tält på en lerig åker med en massa andra ungdomar/"vuxna" som tror att de är världsbäst, blir skitfulla, somnar överallt, i andras tält, lever på jag vet inte vad i tre dagar och gud vet allt.

image122

image123

bilder från: festival.se

jag kan förstå att man vill dit för att lyssna på bra band och artister. det andra kan jag vara utan. skulle aldrig falla mig in att åka dit för att bo under sådana förhållanden. inte ens om jag fick betalt.

det mest spännande är ju om de som har biljetter kommer in eller inte. har man köpt sin biljett i andra hand kan den vara köpt med ett stulet kontokort och då kommer man inte in serru. då blir man stoppad! iofs tycker jag att det är bra, man ska inte kunna köpa på sig en massa biljetter och sen sälja dem dyrt.

tyvärr är det ju fel personer det drabbar då det är de som köpt biljetterna i god tro som inte får lyssna på sina favoritband som de hade tänkt. nästa år kanske man är mer noga med vad man köper för biljetter. vad vet jag. jag kommer inte att köpa någon iaf. aldrig.


gör inget idag som du kan göra i morgon

jag har haft en produktiv eftermiddag. slutade ju redan vid halv tolv och åkte hem. därefter har jag:

  • diskat och plockat ur och in i diskmaskinen
  • dammsugit och dammat hela lägenheten
  • organiserat om mina pärmar jag har i svenska. nu har de blivit indelade årskursvis
  • nördat vid datorn
  • ätit glass
  • pratat med en försäljare från ett telefonbolag som ville att min sambo skulle teckna ett nytt mobilabonemang för att vi skulle få billigare bredband. nja.. har min sambo gratis telefon via jobbet så tror jag inte att han vill ha ett abonemang har måste betala för.. vi kan betala för vårt bredband ändå.
  • vattnat alla blommor
känner att jag är inne i mitt "hinna-med-så-mycket-som-möjligt" humör. beror nog på att man måste vara på det sättet på jobbet. kommer nog att dröja någon vecka innan jag är inne i semesterhumöret istället. men det kommer =)

vill tipsa om ett bra blogginlägg.. för er som är lärare som jag! för er andra också iofs.

sommarlov

fast inte riktigt.
vi hade skolavslutning idag, men jag arbetar två dagar till. fredag och måndag. sen får jag semester. på riktigt! det är första sommaren jag har semester, en riktig semester. annars har jag sommarjobbat eller varit arbetslös.

skolavslutningen idag var jättefin. vi har väldigt duktiga elever som kan spela och sjunga och gör det suveränt! så det var kul att sitta där och lyssna.

väl tillbaka i skolan fick jag en present av en elev. eleven har haft det otroligt tufft det här året och jag har stöttat eleven så gott jag kan. eleven och  föräldrarna ville visa att jag betytt mycket och att mitt engagemang och stöttning har gett resultat. blev alldeles rörd och glad. hade inte väntat mig något, utan jag stöttar eleven så gott jag kan för att det ska gå bra och för att eleven ska må bättre.

nu har eleverna sommarlov iaf,
de gick hem och jag antar att de kommer att göra en mängd olika saker idag. jag gick ner till personalrummet med de andra lärarna och åt smörgostårta. gott!

image121

handmålat pennställ

i linköping har vi en affär som heter handmålat. där säljer de väldigt vackra saker som ägarinnan av butiken har målat själv. det kan vara vaser, ljusstakar, krukor, fat och pennställ som finns där.

jag har tittat på pennstället en längre tid men idag slog jag till. det kommer att passa utmärkt på jobbet =)

image120

att det är ett blått hjärta beror på att min favoritfärg är blå. och så tycker jag om nallar.
påsen man fick var också himla snygg. gillar böjningen på kattens rygg

för kärlekens skull

en av mina favoritlåtar, sjungen av en av mina favoritsångare

magnus carlsson sjunger "för kärlekens skull" på skansen vid nationaldagsfirandet förra året.

one more day

imorgon är det skolavslutning. eleverna har rensat sina skåp, lämnat tillbaka böcker som de inte ska ha och städat. hela dagen.. några av eleverna och jag gick för att köpa glass under förmiddagen också.

image120

hann städa undan en hel del på mitt skrivbord också. sätta in papper i pärmar, slänga saker som jag inte behöver.. skönt. nu har jag bara tre arbetsdagar kvar till semestern. skönt att veta att allt är i sin ordning när man kommer tillbaka igen.

men nu, tvätten.. så jag har något att ta på mig imorgon!


förkylt värre

jodå.. min näsa finns fortfarande. och den är jobbig.
nu är det bara några dagar kvar på jobbet innan semestern. men det är varmt där. verkar inte finnas någon ordentlig luftkonditionering.. suck..

vem orkar göra något i denna värme när det är lika varmt inne?
jag önskar att det fanns en fungerande luftkonditionering på jobbet, så att jag och mina elever slapp få hjärnsläpp efter tre minuter.

iaf, ena klassen fick åka till tinnis idag (badplats). den andra klassen fick gå till fenomenmagasinet. vilka tror ni protesterade högst? klassen som åkte till fenomenmagasinet tyckte det var jätteorättvist att de var tvugna att göra något vettigt istället för att bada. well, jag tror nog att de lärde sig något på kuppen. intressant var det iaf. vi fick en liten föreläsning om klimatet och påverkan på det. sen var det en del expriment som vi fick testa. kul kul!

i övermorgon får eleverna sommarlov. sen jobbar jag fredag och måndag innan det är dags att lämna byggnaden för nästan åtta veckors semester! 13 augusti börjar arbetet igen. jag klagar inte för fem öre.

fast nu väntar duschen, varmt ute, varmt inne.. lite svalka skadar inte.


två år

idag för två år sedan blev jag och kärleken ihop över en flaska rödvin och en sallad. vi hade träffats ganska ofta under några veckor men den här kvällen kändes speciell. och det var den.

image118

han är allt jag drömt om, allt jag vill ha! och jag är glad att han föll för och valde mig. att det har gått två år känns märkligt. känns som om det var i går vi träffades men samtidigt som att vi alltid har varit ihop. han är min kärlek och även min bästa vän (förutom du då jenny =)). jag trodde inte på kärlek vid första ögonkastet förrän jag träffade honom. men det var det och jag är fortfarande väldigt nykär i min sambo. underbart!

idag gick vi till afrodite och åt en bit mat. de har en underbar uteservering vid hopspitalstorget här i linköping. till efterrätt blev det glass. helt underbart väder! så skönt att kunna sitta ute och äta.

boktips

har idag läst ut camilla läckbergs senaste bok, "tyskungen"
det är en sträckläsningsbok, man kan inte släppa den! rekomenderas varmt!

förkylningen är väl sådär, just nu känner jag mig helt ok. men det är för att jag däckade i sängen för ett par timmar sen och har sovit sedan dess.. typ.. inte så snorig tack och lov, mest trött. men det beror nog lite på värmen dessutom. utomhusfödelsedagspicnick hos dr daniel var trevligt. vi satt i skuggan och tog det lugn. ungefär vad jag orkade idag känner jag.

nu måste det bli mat, magen säger så.




förkyld igen!

förstår inte det här.. idag vaknade jag och var snorig. och det fortsatte.. och blev värre.
morr

jag var ju jätteförkyld och hade hög feber i början av maj. och nu verkar det vara på gång igen. varför då?! jag vill inte, har inte tid och tycker det är orättvist!

jag vet, jag låter som en barnunge =) men jag kan inte låta bli. jag vill inte vara sjuk. det är sista skolveckan och jag har en del att göra. dessutom firar jag och kärleken två år på måndag och då vill vi fira. hur kul är det att fira med någon som har röd näsa som dessutom bara rinner och nyser? inte alls skulle jag säga.

suck

varmt, varmt, varmt

vaknade i morse vid sextiden och det var redan 22 grader ute. och 24 i sovrummet. det trots öppna fönster överallt.. fick gå upp och öppna balkongdörren också.

jag älskar värmen, tycker om sommaren och solen. men det är jobbigt när det är varmt inomhus. blir svårt att sova och helst av allt vill man stå i duschen hela dagen.

idag står det födelsedagsfirande på schemat. min systerson blev 18 år igår. det ska firas med tårta och fika. det första han har gjort är att köpa en bil. =) inte så oväntat kanske.


helgen är här!

har gått på helg nu. lämnade jobbet för en halvtimme sedan. nu har jag duschat av mig den värsta värmen. vi har otroligt varmt på jobbet, luftkonditioneringen har inte riktigt fungerat som den ska nu i värmen.. huuuah.. inte roligt alls, med tanke på att våra lektionssalar blir som bastuar.

well, well.. nu ska jag göra mig i ordning för att åka ner på stan. vi ska gå ut och käka ikväll. trevligt!

jordgubbar med mjölk

ikväll kunde vi sitta på balkongen och äta middag. superskönt! blev en blandning av kallt och varmt, med potatis och kallskuret. gott som attan!

till efterrätt blir det jordgubbar med mjölk.

finns det något godare på sommaren? för några år sedan kunde jag inte äta jordgubbar, fick allergiska utslag. men nu är det borta! tack och lov.

imorgon ska det bli lika fint som idag. härligt! blir till att gå ner till uteserveringen på stora torget och äta i morgon kväll med m + i. trevligt!


paris och fängelse

nu har paris hilton sluppit ut ur fängelset, efter tre dagar. medicinska skäl anges som skäl för att hon nu får fotboja istället för att sitta inlåst.

jag vet inte, om fången hade hetat betty hanson och varit fattig latinamerikan, hade straffet blivit samma då? och hade betty sluppit ut efter tre dagar för att få fotboja?

jag tvivlar!

säsongsavslutning på favoritserien

igår var det säsongsavslutning på grey´s anatomy.
saknar redan serien, har inte missat ett avsnitt och kommer inte att missa ett avsnitt.

blir spännande att se svaren på frågorna man har, om det blir som man tror.

image38
någon som vet när nya avsnitt börjar sändas?

fortfarande mätt

fortfarande mätt från igår.
vi var hos vår arbetskamrat m och hennes man igår kväll och åt en massa god mat! en massa vill jag understryka.

det var riktigt trevligt att få umgås utanför arbetet, även om det blir en hel del jobbsnack. till saken hör ju att det var ett otroligt fint väder som gjorde att vi kunde sitta utomhus hela kvällen.

idag är vi lediga, röd dag, nationaldag. men firar vi? nej, inte speciellt. ikväll har det utlovats grillning i kohagen. fråga mig inte var det är. det vet bara sambon. men det blir nog trevligt. hoppas även på att få äta lite glass från bosses glassbar idag, det har jag inte gjort på länge.

image117

sunny day!

vilket väder! =)
vad härligt med värme och sol för en gångs skull. hoppas bara att det håller i sig till nästa vecka då vi har skolavslutning.

idag var en halvslö dag på jobbet. alla betyg är satta och vi har jobbat klart med det mesta. blir inte så mycket organiserat nu fram till skolavslutningen.

men ikväll ska vi hem till m och äta mat. hon har bjudit hem hela vårt arbetslag på middag. det ska bli trevligt som attan! sen att vi är lediga imorgon gör ju inget..



fotbollsfrun tycker till om linda

väldigt bra skrivet av malin wollin alias fotbollsfrun. kunde inte ha sagt det bättre själv!

______________________________________________

Linda Rosing eller inte Linda Rosing

Jag tänkte till både en och två gånger innan jag skickade krönikan i torsdags kväll. Jag skrev utifrån de känslor som vällde fram när jag läste om Lindas porrkontrakt.

Den otroliga mediahysteri som råder kring Lindas person bygger på hennes egen medverkan och om hon är ett offer så beror det på att hon gör sig själv till ett offer.

Så klart får hon åka till världens ände och spela in porrfilm för miljoner. Men att säga att hon gör det för att försörja sina barn, där tappade jag respekten för henne. Hade Linda inte nämnt sina barn i intervjun är det ytterst osäkert om jag hade skrivit krönikan.

Min krönika var alltså inte mitt sätt att säga att jag hatar porr och att Linda skulle klä skott för allt vidrigt som utspelar sig i den branschen. Texten var mitt sätt att säga att hon är en vuxen människa som har satt barn till världen. Allt hon gör studsar tillbaka på dem. Och ja, det är synd om Linda Rosing. Men det är mer synd om barn vars föräldrar gång på gång på gång gör fel val.

____________________________________________________

shop until you drop

idag åkte jag ner på stan efter jobbet, dels för att köpa vin till morgondagens middag hos arbetskamrat m och dels för att hämta hem religionsböcker som j lånat.

men när man är på stan måste man ju gå runt och titta lite i affärerna.. klädonam som jag är..
och så klart gjorde jag ett fynd! en kjol jag tittat på förut på åhlens var det idag 100 kr rabatt på. heja mig! den betalades för i kassan och gavs till mig i en påse. var dessutom inne på stadium och kikade runt. hittade en väldigt fin tröja från esprit som jag inte kunde motstå. trycket fram gillar jag skarpt.

image116

var även tvungen att köpa nya leggings. köpte ett par på cubus förra veckan men de tålde inte någonting utan det gick en maska direkt. helt värdelöst! man måste ju kunna ta på sig ett par leggings om man ska använda dem, inte bara titta på dem.. blir inte några fler sådana inköp i den affären!



betygen är satta!

idag satte jag alla betyg jag ska sätta. det kommer aldrig att bli lätt, att sätta betyg. att bedömma någon, vad den har presterat och gjort sitt bästa.

ett bästa som ibland inte räcker.

betyg är det negativa med läraryrket tycker jag. jag älskar att undervisa och planera och allt annat som har med yrket att göra. förutom att sätta betyg. man ser hur elever blir jätteledsna när de inte lyckas trots att de gjort mer än sitt bästa. men det finns ju även elever som blir superglada när man kommer med ett oväntat besked, att man kommer att höja deras betyg.

det kommer i vilket fall aldrig att bli lätt.. aldrig

image115

diamanter som inte glimmar

såg filmen blood diamond ikväll. den är verkligen sevärd och tar upp problemet med diamantsmuggling. leonardo di caprio spelar en legosoldat som hjälper till att smuggla ädelstenarna över gränsen till liberia från sierra leone. Djimon Hounsou spelar en far som tappar bort sin familj och förtvivlat letar efter dem. sonen blir en hjärntvättad barnsoldat hos gerillan och djimon gör allt för att hitta sin son och rädda honom. leonardo och djimons vägar möts när djimons rollfigur hittar en stor diamant som han gömt undan innan han var tvungen att fly.

filmen griper tag i en och släpper inte taget om dig

se den, tyck om den!
och köp inte konfliktdiamanter..

image114

hundkoll nästa

ikväll får man inte missa programmet hundkoll på svt1 kl. 20.00. i programmet kan man följa golden retriver mamman abbey och hennes åtta valpar.

om man inte smälter när man ser programmet måste man vara extremt hårdhudad! jag vill ha en hund efter varje avsnitt av programmet =)



jordgubbar med vaniljglass

det har varit en underbar dag idag.
vi tog en promenad i solen innan vi satte oss på gräsmattan utanför lägenheten och läste en bok. helt suveränt och skönt väder. inte heller fel att få lite färg på de bleka benen =)

det blev även en tur till ikea på eftermiddagen för att köpa en ram, så jag kan sätta upp min favorittavla "the birthday". passade även på att köpa jordgubbar på ica maxi. jordgubber med vaniljglass måste vara bland det godaste som finns!

image113

sol, sol, sol!

vilket härligt väder!!!
när jag vaknade och tittade ut så fick jag se strålande blå himmel och sol! kan det bli bättre?

idag bjuder dagen på lugn.
ska bara ta det lugnt, sitta ute och läsa en bok. äta något gott och ha det bra.

image112

"nej, jag vill ha just det äpplet.."

image111

bild från: funpic

bowling och förstörda naglar

jag förstör alltid en eller två naglar när jag spelar bowling. attans också!
vi var iväg idag och spelade med jobbet, vilket var jättekul! trivs otroligt bra med mina arbetskamrater. man har kul tillsammans med dem!

men som vanligt, två naglar av. och jag som hade sparat.
well, well.. de växer väl ut igen

innan
bowlingen gick jag en sväng på stan. hittade en ursnygg scarf på h&m i turkost med silvertrådar i. den fick följa med i en påse hem till mig

image110

jag får beslagta mobiltelefoner!

äntligen har den nya lagen klubbats igenom i riksdagen. lagen som gör det möjligt för mig att beslagta mobiltelefoner under lektioner, mobiler som stör.

jag har velat haft den här lagen länge!

i klassrummet är det elever som har mobiler med sig, glömmer stänga av dem och till och med svarar om det skulle ringa. det gör mig trött, arg och frustrerad. det stör andra elever och mig i min undervisning.

men nu är det slut! nu får jag ta dem! heja!

lagen omfattar alla föremål som ses som störande och det är jag som lärare som bedömmer vad som är störande under lektionen. vi lärare måste få mer medel för att komma tillrätta med de stökiga lektionerna. jag tycker i och för sig att jag har rätt bra koll på mina lektioner. det är inte många elever som har med sig mobiltelefonerna, men några svarta får har jag.

är glad att lagen har gått igenom, nu är det inget snack utan det är bara för eleverna att acceptera!

image109



den nya stringtrosan

som inte är en trosa, utan ett diadem.
om jag får säga.

läste idag i aftonbladet om den nya c-stringen som inte syns. men den måste vara obeskrivligt obekväm!

varför skulle man vilja ha den på sig? för att uppnå den perfekta solbrännan och slippa ränder? jag tar hellre ränderna än skavandet.

ordet dyngsur har fått en ny innebörd..

idag regnar det.
eller rättare sagt det öser ner, himlen har öppnat sig big time! och naturligtvis väljer min jacka att ge upp. kommer till jobbet och är totalt dyngsur. blir nog en tripp till närmaste ställe som har bra regnställ i eftermiddag.

RSS 2.0