puss

image108  

tycker att den är söt!

jag är innerligt trött på zlatan

han må vara en superbra fotbollsspelare, han må spela grymt. jag bryr mig inte!
jag är dödstrött på allt daltande med zlatan. zlatan hit och zlatan dit. ska han vara med i landslaget eller ska han inte? är han skadad? är han trött? är han.. jag vet inte vad.

förlåt om jag rackar ner på en fotbollsfavorit, men ärligt,
har han varit speciellt bra i landslaget de senaste gångerna? måste allt centreras kring honom? det finns väl i alla fall 10 andra spelare på planen som också spelar? eller har jag fel? ett tag verkade det som de hade döpt om låten "alla bollar på bengt" till "alla bollar på zlatan". och han verkade inte ens kunna prestera något.

enligt aftonbladet så har mirakelfotbollsmannen skrattfest just nu.. jag orkar inte ens bry mig. tänker inte titta, tänker inte lyssna. tänker bara konstatera att jaja, så kan det gå.


en opretentiös konsert med chorus lin

igår var jag och kärleken och lyssande på chorus lin. chorus lin är en blandad studentkör som startade 1984. igår bänkade vi oss i katedralskolans aula iaf för att lyssna på deras konsert.

vilken konsert! =) vad bra den var. de sjöng klassiska sånger blandat med populärmusik, några spelade gitarr och piano. det fanns även en utbrytargrupp ur kören som kallar sig vallakvartetten som rev av bland annat "yes sir, i can boogie". kan verkligen rekomendera att lyssna på dem när de har sin nästa konsert.

me and the love like!

vad man kan läsa ut av färger och handväskor

jag lyssnar på rix fm. där har de nyheter från aftonbladet. den nyheten jag skrattade mest åt och blir lika frustrerad av var att man nu vill undersöka om teletubbies och då speciellt tinky winky som är lila och har en liten handväska kan sända ut homosexuella signaler..

men jag menar, ursäkta?

vad spelar det för roll?


det är en polsk tjänsteman som vill utreda om teletubbien tinky winky marknadsför en homosexuell livsstil i barnprogrammet. tjänstemannen vill att en psykolog ska utreda om barnprogrammet är lämpligt att sända i tv för barnen. Polska myndigheter har nyligen vidtagit åtgärder för att hindra vad man anser främja spridande av en homosexuell livsstil. Det handlar bland annat om avskedshot för lärare som "främjar homosexualitet ".

vad spelar det för roll om den är homosexuell eller inte? ska vi verkligen lägga sådana värderingar på ett barnprogram, en figur som inte finns på riktigt? jag hoppas verkligen att de kan låta barnen ha sina teletubbiesar i fred.

oavsett färg!

vad man kan göra med photoshop

titta på det här inslaget.

inte klokt någonstans.. man börjar ju fundera på om det finns någon bild i tidningen som verkligen stämmer...


körkort för föräldraskap?

ibland funderar jag på om det inte vore bra att införa körkort för föräldrar, för att slippa se rubriker som den här
personligen tycker jag att föräldrarna ska åtalas för barnmisshandel och fråntas vårdnaden tills de kan bevisa att de kan vara föräldar.

mamman vägrar följa läkarnas rekomendationer med att säga: "hon är hungrig"
det är klart att en sjuåring är hungrig. ger man en sjuåring obegränsat med mat så äter sjuåringen obegränsat. det är därför vi har föräldrar som ska sätta gränser!

jag blir förbannad, ledsen och frustrerad när jag ser rubriker som denna. jag blir arg på föräldrarna som inte inser att de gör sina barn illa när de inte sätter gränser.dagens plus och minus

plus
halsbandet från pärla dök upp
mina beställda böcker kom också med posten.. nu måste jag bara bestämma vilken jag ska börja med
hittade ett par bra skor på stan. behövde ett par nya och det blev det, ett par från ecco!

minus
regn, regn, regn
det trista lönebudet från arbetsgivaren. vi lärare får bara 2 procent medan de flesta andra avtal ger minst 3,5 procent.
räkningar, räkningar och åter räkningar.. att de aldrig tar slut!

mitt halsband från pärla

äntligen!
äntligen har mitt halssmycke kommit! som jag har väntat =)

i april skrev jag och visade en bild på ett smycke som jag ville ha. det är ett smycke som är designat av anna djurberg.

hon kallar sitt företag för pärla och de har jättefina smycken! iaf, så hittade jag hennes hemsida och beställde ett halsband. gå in på hennes hemsida som jag länkar till. där finns mycket fint

och nu är det här! =) hos mig!

image107

bustrist väder

det är ju inte direkt upplyftande, det här vädret..
tur att man inte behöver gå ut iaf.

måndag igen, måndag, måndag. inte många sådana kvar nu på terminen. det känns rätt ok nu. vi håller på att avsluta allt och förbereda för semester. hoppas kunna rensa ordentligt innan jag går på semester. vill inte komma tillbaka till röran i augusti igen.

men vädret, varför kunde det inte få vara fint? jag vill ha sol! sol och värme. vill äta glass och vara barbent!

mmmm muffins

hittade den här sidan och blev riktigt sugen på att baka muffins..

image106


right back at you

gårdagen blev lyckad.. sol, varmt, kubb, grillat, gott vin, trevligt sällskap och en nyinköpt klänning!

åkte ner på stan efter en sen frukost igår, hittade en väldigt söt klänning på h&m som jag inte kunde lämna där med gott samvete. den fick följa med mig hem

image106

igår var vi även hos m + s på grillparty!
och det var ett rejält grillparty. mat så det stod ut genom öronen, rabarberpaj och mycket mer. men ännu viktigare, trevligt sällskap! var ett tag sedan jag träffade tjejerna som jag har jobbat ihop med och jag saknar dem! nu ska två av dem sluta arbeta som lärare, en ska gå tillbaka till studierna och den andra vet inte vad hon ska göra. den tredje och fjärde arbetar kvar på mitt gamla arbete. vi har väldigt kul ihop och vi fungerar bra ihop arbetsmässigt.. jag har bra arbetskollegor på mitt nya arbete, skulle inte vilja byta arbetsplats, men jag skulle vilja att m och l arbetar på samma skola som jag! =)

nu får vi försöka träffas utanför jobbet istället.

idag är ännu en dag med sol! härligt! jag och kärleken ska gå och titta till fåren och lammen i gamla linköping. väldigt söta! och så vill vi ju få lite sol på oss..


devils cake

image104

och jag kan meddela att den var väldigt god! en chokladkaka med choklad och choklad. super!
jag och min goda vän nina satt på waynes igår och fikade. och när jag såg kakan insåg jag att jag var tvungen att testa den. är man chokladonam så är man! kul namn på den, undra varför den fick heta så?!

sen var jag, sambon och några vänner på bio och såg tredje filmen av pirates of the caribbean. den var bra, mycket bättre än nummer två. men jag funderar på om det blir en fjärde film.. utan att avslöja för mycket så kändes det som att det är möjligt. johnny depp var lika snygg som tidigare i piratmundering.

den är i alla fall sevärd! mycket sevärd!

nu blir det lite sol i alla fall.. vill ha lite färg på kinderna så man inte känner sig så blek..

tjip och hajk

det händer saker i linköping

slog upp correns hemsida på förmiddagen. visar sig att på morgonen var det ett rån mot den värdedepå vi har här. avspärrningar och polis hit och dit..

tur att ingen kom till skada

min fredag

imorgon kommer jag att vara borta stora delar av dagen. jobb naturligtvis, men sen blir det fika med en vän jag inte sett på länge. dessutom har hennes bebismage börjat växa och det vill jag ju se! =)

sen ska jag, sambon och några till gå och se pirates of the caribbean vid halv sex. jag har hopp om den filmen och det ska bli trevligt att se johnny depp i rollen som captain jack sparrow igen. depp är verkligen helgjuten för rollen.

image103

men innan allt det är jag på jobbet och jobbar häcken av mig. betyg ska sättas i nästa vecka och jag har en hög med uppsatser som ska rättas innan det. fortfarande har jag elever som inte har lämnat in det sista och jag vet inte hur de har tänkt sig.. vill de inte ha betyg?
linda-såpan utan slut?

allvarligt talat?
är hon beroende av rubriker? jag menar.. varför vill man ha hela sitt liv, sina misslyckanden, sina lyckokast, sitt allt i tidningen? varför inte ha något privat?

jag är så innerligt trött på denna följetongssåpa som försigår i kvällspressen att jag kräks. jag läser inte artiklarna, men man kan ju inte alltid undgå rubrikerna. tyvärr.

vad är hon för förebild för sina barn? en mamma som är med i big brother, blir ihop med fadde, lämnar fadde, blir ihop med fadde, planerar bröllop med kameler och jag vet inte vad, gör abort, gör slut, blir ihop och nu ska göra mjukporrfilm. och lämnar fadde igen. denna gång åkte tydligen förlovningsringen av.

tänker hon överhuvudtaget på sina barn?

kan vi snälla få slippa se dessa rubriker igen! det finns viktigare saker i världen och sverige som det inte skrivs om. skriv om det istället! jag struntar fullständigt i vad hon gör och inte gör.. låt oss slippa rubriker som denna!

vill tipsa om ett bra inlägg om lindor som angelica har skrivit

jag stannar där jag är

idag kom min chef fram till mig och berättade att mitt vikariat förlängs med ett läsår. weeeheee
det var precis vad jag ville höra. jag har väntat på ett besked och jag visste inte riktigt vad jag skulle hoppas på med tanke på att det är ganska stor övertalighet här i kommunen.

men nu är det klart! jag stannar där jag är iaf i ett år till , förhoppningsvis ännu längre!

tänkte fira nu, eller i alla fall om en halvtimme med ett avsnitt av grey´s anatomy! bästa serien

image102

kan man lita på att läkaren verkligen är läkare?

såg uppdrag granskning igår.
de berättade om två män som lyckats fuska sig till läkarlegitimation utan att ha varit läkare. skrämmande att det kan falla genom systemet utan att någon gör en ordenlig kontroll.

när jag går till sjukhuset eller vårdcentralen för att träffa en läkare så vill jag vara säker på att jag träffar en komptent, utbildad läkare. jag vill inte träffa en kvacksalvare som inte vet vad han/hon gör..

skrämmande

a mans´s first happy moment

image103

det ska börjas tidigt!

modet att klättra

image100

bild från: funpic

dagens måste

att lyssna på planet funk och låten "inside all the people"

så grymt bra!

image99


jag och mina böcker

alla som känner mig vet att jag är en bokmal.
en bokmal i allra högsta grad. har alltid en tre, fyra böcker på nattduksbordet som jag läser. och har jag läst ut alla nya böcker läser jag om en gammal.

min sambo brukar säga att vi inte kommer att ha plats för alla böcker. för om jag köper böcker i den takt jag läser får vi hyra in oss i ett stort magasin någonstans för att förvara alla fina, vackra böcker =)

men nu har jag köpt några nya böcker,
eller rättare sagt jag har beställt! de kommer nästa vecka och då har jag helt plötsligt tre nya spännande böcker att välja bland. blir svårt att välja vilken jag ska läsa först.

så, nästa vecka dimper

stieg larsson - luftslottet som sprängdes
camilla läckberg - tyskungen
marian keyes - är det någon där

ner i min brevlåda!

*lycka*


     image100                image102

skräckfilm och lordi?

hörde att den finska gruppen med sina monsterkostymer ska göra skräckfilm.
man slutar aldrig att förvånas. en sak är i alla fall säker, jag tänker inte se den!

image99

att vara fotbollsfru

"Jag är alltså tillsammans med en fotbollsspelare som spelar i den högsta serien i Sverige. För vissa är detta stort. För mig innebär det ensamma helger och 90 procent ansvar för allt som rör hus, barn och etanolbilar"

har börjat läsa malin wollins blogg, och jag kan väl inte säga att jag är avundsjuk på henne. att leva ihop med någon som spelar och tränar så mycket är nog inte kul hela tiden. att inte kunna planera och spontant åka bort en helg för att man vill och för att man vill göra något annat. att själv få ta en stor del av ansvaret är nog inte alltid lätt.

var tar den naturliga skönheten vägen?

allt oftare blir vi matade med rubriker om att gå ner i vikt, ta bort skavanker här och där och på ännu fler ställen. när får man vara en naturlig skönhet? när får man vara sig själv och inte någon annan?

jag läste idag en artikel på expressen.se där man beskrev hur man fuskade med bilder i tidningar. huden slätas ut och görs jämnare, eventuella födelsemärken och andra märken tas bort, brösten förstoras och så vidare, och så vidare..

fuskbilderna ser vi sedan i tidningar, tidningar som tjejer i alla åldrar läser och så tänker många att: "så där vill jag också se ut!"

varför duger vi inte som vi är?


födelsedagen är på väg..

inte min alltså utan en kopia av tavlan! för några dagar sen skrev jag om den mycket vackra tavlan "the birthday" av chagall.

nu är den på väg! =) har beställt den från allposters.com och fick ett mail idag där det stod:

We want to let you know that the following item(s) pertaining to your order have been shipped

så nu är den på väg! jag vet redan vart den ska hänga här hemma!

små glimtar..

..ur mitt hem.
jag är otroligt nöjd med min och sambons lägenhet. det är en etagelägenhet från femtiotalet som vi lyckats få hyra av kommunens bostadsbolag. när vi flyttade in var det gräsliga tapeter i alla de färger, men nu har vi fått omtapetserat och ommålat. så nu är den wunderbar! jag gillar att pyssla, har blivit mer sådan sedan jag fick den här lägenheten. helt plötsligt gillar jag att gå i inredningsbutiker och läsa hus och hem!

image94

lampan hittade vi på en affär som heter ljusglimten här i stan. vi hade tittat länge efter en lampa till köksfönstret och den är klockren där.

image95

image96

älskar den här vasen! de som känner mig vet att blått är min favoritfärg alla kategorier. den här hittade jag på hemtex storrea. de sålde ut hela affären eftersom de skulle flytta. inte trodde jag att de skulle ha vaser på hemtex. man lär sig något nytt varje dag.

image97

våra "70-tals" panelgardiner =) vi såg dem och insåg att vi inte kunde åka från affären utan att köpa dem. och det gjorde vi! nu hänger de i vardagsrummet på övervåningen. supersnygga!

image98

lampan är en gåva från min mor och min far. har alltid varit faschinerad av den, även som yngre. så nu fick jag den, annars hotade mamma med att sälja den på loppis. och det ville jag ju inte.

de ensamma barnen

läste den här texten av ronnie sandahl. han har så rätt, och det är hemskt att det ska behöva vara så.

klänningar + jag = sant

jag är inne i ett klännings och kjol mode just nu. tittar nästan bara på sådana klädesplagg när jag är ute och handlar. man använder det alldeles för sällan. i mitt yrke gäller det oftast att vara praktisk och då är klänning inte alltid det.

men snart är det sommar och då kan jag gå loss i klänning och kjolfrossa!

har hittat ett par klänningar som jag gärna vill ha, de säljs på la redoute

image92

image93


vill ha!!

jag vill verkligen ha en laminofotölj med fotpall! den skulle göra sig väldigt bra i det rummet jag vill ha som läsrum. rummet har mycket ljusinsläpp och att sitta och läsa en bok där är optimalt! dessutom är laminofotöljen väldigt skön!

varför är den så dyr? fotölj + pall kostar ihop ca 10 000 kr..


image89

bild från: swedese

kycklingpaj med fetaoströra

jag är inne i en matlagningsperiod just nu.
tycker om att laga mat och idag blev det kycklingpaj med fetaoströra. sambon ville ha kålpuddin och eftersom jag inte gärna äter det fick jag göra något annat.

pajen blev väldigt god och kan rekomenderas!

pajskal
125 gram smör
3 dl mjöl
2-3 msk vatten

förgrädda 10 minuter, 225 grader

i pajskalet lägger jag grillad kyckling (grillar själv i ugnen, kycklinglårfileér som jag kryddar med paprika, salt och peppar i ca 15 minuter)
purjolök
soltorkade tomater
körsbärstomater

sen gör jag en röra på creme fraiche, fetaost och ett ägg. man kan även ha i en vitlök, salt och peppar.
rör i hop och häll över.

in i ugnen i ca 20 minuter, 225 grader.


blir gott och funkar även kall. vi serverade den kall till italienska charkuterier när jag hade min examenshögtid.


what a wonderful world

nej, det blev inget regn igår.
kortegen kunde genomföras utan regn och det var trevligt. allt blir så mycket enklare med uppehåll. vi stod på ett tak på sambons jobb och tittade och käkade lunch. man hade otroligt bra sikt och slapp trängas med en miljard människor nere på gatan vilket var skönt.

detta år var det usa tema på kortegen. var många som hade president george w bush med i sina vagnar och skämtade om honom. roligast var nog kortegen med familjen simpson. jag gillar inte tv-serien, men vagnen var kul!

image95

image96

image97

på kvällen grillade vi med några vänner innan vi gick över till festivalområdet. till köttet vi grillade gjorde vi en jättegod potatisrätt som passar bra till grillat och som är lätt att göra.

man förkokar färskpotatis i ca 10 min, delar upp den och lägger den på foliepapper. har på citronsaft från en halv citron, timjan, grovsalt och peppar. sen kör man in det i ugnen en stund eller lägger foliepaketet direkt på grillen. mumsfillibabba

till det hade vi en god kall fetaoströra som är gjord på creme fraiche, fetaost, en halv spansk chilipeppar, vitlök, salt, peppar och vitlök. man rör ihop allt det och sen slätar till den med stavmixer. också väldigt lätt och mycket god!

på festivalområdet kunde man lyssna på en hel del bra orkestrar. väldigt roligt att bara gå runt och lyssna på bra musik en hel kväll. favoriterna var nog lusen big band från linköping. en studentorkester som spelar storbands jazz. deras vokalist åsa kristofersen sjunger otroligt bra! men det som roade oss mest när vi gick därifrån i natt var alla cyklar som stod överallt utanför området. studenter cyklar verkligen i den här stan, det är så vi tar oss fram. skulle nog tro att det var några som fick gå hem i natt för att de inte hittade sina cyklar. inte alltid lätt att komma ihåg vart man ställer den någonstans =)

klart att det regnar...

och blåser.. det är klart att det gör det! så typiskt!

i linköping den här helgen har vi sof 2007. sof står för studentorkesterfestival och den kommer till linköping vartannat år. under lördagen blir det en stor kortege genom stan med orkestrar och allehanda olika byggen som föreningar och människor har gjort i ett speciellt tema. förra gången det var här var temat sagor. kortegen genom linköping tar ungefär fyra timmar och är väldigt kul att se!

vi hade tänkt grilla ikväll och sen gå till festivalområdet för att kika runt. bara att hoppas en förändring i vädret så att det blir bättre..

några bilder från sof 2005


image89image90

image90
image91
image92

du är oslagbar, totalt underbar

Du slår ut, på en sekund.
Krossar allt, allt mitt lugn.
Ditt huvud far, snurrar runt.
Hjärtat slår, jag faller tungt.
Du är oslagbar, underbar.

Jag faller för en längtan, faller för en saknad.
Hela kroppen är besatt, min kärlek för dig är fullt aktiverad.
Känslor exploderar, faller för dig dag som natt.
Du är oslagbar totalt underbar.

Sätter allt på ett kort, andas in och samlar mod.
Att få vara nära dig, tätt intill är allt för mig.
Du är oslagbar, underbar.

Jag faller för en längtan, faller för en saknad.
Hela kroppen är besatt, min kärlek för dig är fullt aktiverad.
Känslor exploderar, faller för dig dag som natt.
Du är oslagbar totalt underbar.

Du är oslagbar totalt underbar.
Du är oslagbar totalt underbar.

Oslagbar, du är oslagbar.
Oslagbar, du är underbar.
Underbar, jag faller.

Jag faller för en längtan, faller för en saknad.
Hela kroppen är besatt, min kärlek för dig är fullt aktiverad.
Jag faller för dig dag som natt.
Jag faller för en längtan.
Hela kroppen är besatt, min kärlek är aktiverad.
Jag faller för dig dag som natt.
Du är oslagbar, totalt underbar.

har letat efter vem det är som sjunger den här hur länge som helst.. och så visar det sig att det är anders johansson, från fame factory! =) älskar låten!

kanske dags att gå ut ur glashuset innan man kastar sten själv?

sverigedemokraterna vill strama upp politiken, tycker att invandringen kostar för mycket. att våra invandrare får för mycket bidrag. men hur är de själva? många av våra folkvalda sverigedemokrater lever själva på bidrag. många av dem är sjukpensionärer och lever i allra högsta grad på bidrag.

vad säger det om deras åsikter? att det är ok att leva på bidrag så länge man är "svensk"?
jag tycker helst inte att man alls ska leva på bidrag, men måste man är det väl så. jag tror att många av våra svenskar med utländsk bakgrund är jäkligt duktiga på att jobba och slita för sin brödföda. det ska inte sverigedemokraterna få ta ifrån dem. det går inte att dra alla över en kam som sverigedemokraterna gör.

det är kanske dags för sverigedemorkaterna att sluta kasta sten i glashuset medan de själva sitter där. kanske dags att börja se verkligeheten för den den är och sluta tro en massa saker. ta reda på fakta innan man uttalar sig om något.

*morr*

uppdate:
ännu ett ologiskt förslag från dem.. vad kommer härnäst?

it is all about the window!

vårt fönster i matrummet har sett för jäkligt ut rent ut sagt. stora blommor och ingen som helst tanke på hur det ser ut.

det ändrades idag! vi planterade om blommor, slängde en del och fick till fönstret precis som vi ville ha det. nu ser det mycket bättre ut! istället för kaos har vi harmoni! =)

image86

nu ser man äntligen ut genom fönstret, istället för att utsikten skyms av en massa halvdöda växter.

image87

image88

blir väldigt mysigt ljus på kvällen, med ljuslyktan i fönstret.

paris raka väg mot fängelset

paris hilton körde rattonykter och fick fängelse.
i expressen kan man läsa att hon enligt uppgift mår väldigt dåligt. det kan jag förstå, jag skulle inte heller vilja hamna i fängelse.

men för den rika flickan kanske det här är en tankeställare?
jag har inte höga tankar om paris hilton. tycker mest att hon beter sig fånigt och borde lära sig hur det är i den verkliga världen, bortom pengarna. förhoppningsvis har hon lärt sig något av det här och blivit en aning ödmjukare..

image85

förkärlek till engelska rubriker..

är något jag har tydligen, i alla fall just nu. hade tänkt döpa inlägget till "lovebag". men nu blev det tydligen inte så..

i vår hall, på vår hylla står en lovebag. den köpte jag till min sambo som alla hjärtans dags present.
den är rätt söt och när man trycker den på magen säger den "i love you" eller "your gorgeous". trycker man den en tredje gång på magen busvisslar den. =)

en ganska fånig sak, men otroligt rolig.

image84

den är köpt på sportif i linköping

the birthday

image83
bild från: allposters.com

en mycket vacker tavla! tavlan visar chagall och hans blivande fru på chagalls födelsedag. hon kom med blommor och när de kysstes så kändes det som om de flög..

att trängas på maxi

idag har vi trängts på ica maxi, med en miljard andra människor. det märks att det är en röd dag i almenackan och att de flesta är lediga. dock kände vi oss väldigt ineffektiva när vi gick där och plockade bland hyllorna. jag förundras alltid över människor och att titta och studera människor på just ica maxi kan vara väldigt roligt och intressant.

vid ett tillfälle till exempel såg jag mannen, ganska kraftig, som provsmakade merdryckerna innan han bestämde sig för att köpa dem. om han inte hade gillat den han smakade, hade han ställt tillbaka den i hyllan då?

vid ett annat tillfälle blev det nästan bråk om vem som skulle stå före i
kön till kassan. ett verbalt meningsutbyte mellan de två familjerna var roande att höra.

nu lyckades vi dock komma ifrån maxi med tre överfyllda kassar, en påse kol och drygt 1000 kr fattigare.

spiderman goes crazy

jag var och såg spindelmannen 3 igår tillsammans med sambon och två av hans vänner.

jag vet inte, men jag tyckte inte att den var så där jättebra. kände att jag hade förväntat mig mer efter film nummer två. men det här?! näe.. visst var den rolig emellanåt, och visst.. den hade en helt ok story. men jag höll på att krypa ur skinnet emellanåt och ville helst bara försvinna från biosalongen. det var ett par inslag av "america-is-a-great-nation-and-we-loooove-our-country-so-much" som fick mig att vilja.. jag vet inte vad. amerikaner är väldigt stolta över sitt land, det ska de vara. jag är stolt över mitt land sverige. men när det blir så överdrivet är det bara fånigt. då är det inte bra film.

image81

image82

jag tycker helt klart att man ska se den om man har sett de andra två, så man får fortsättningen. och det är en biofilm. att se den på sin lilla tv ruta hemma gör den nog sämre.

se den, tyck om den, eller tyck att den inte var lika bra som de andra två filmerna. alla har vi olika smak.
jag har hört att det ska bli en fjärde film.. vill inte ens försöka tänka på vad den ska handla om.

dagens sötaste

image80

kloka ord av alex schulman

läste vad alex schulman skrev om eurovsiontävlingen..

mycket kloka ord, kunde inte ha sagt det bättre själv =)

-------------------------------------------------------------------------------

Nu tycker jag att vi lägger ner det där

Skrivet av Alex Schulman 13 maj 2007, klockan 00:32

Jag har nu sett på Eurovision och börjat fundera lite grann. Var det verkligen så bra att muren föll? Vore det inte lika bra om vi hade Sovjetunionen kvar i världen? Lite kallt krig och upprustning har väl inte skadat någon? Jo, det har det kanske. Men ändå; Om Sovjet hade varit Sovjet så hade vi sluppit se detta berg av skit. Omröstningen var särskilt smärtsam. Vi tittare blev bollade till länder som alla lät som landskap i Ryssland och där satt grogghaggor och log med silikonförstorade läppar och bröst och försökte antingen tala finska för att flirta med finska publiken eller säga på mycket bruten engelska att ?this was a wonderful show?. Allihop talade som Borat. Och så rasslade öströsterna in. Länder mycket mindre än Gotland fick alla poängen.

På vilket sätt menade ni, Eurovision, att detta skulle vara intressant att titta på för mig som kommer från Sverige? Jag var så uttråkad att jag ville springa ut på gatan här utanför och fånga en buss med ansiktet.

hämtat från: blogg.aftonbladet.se

 jag är alldeles för vuxen för mitt eget bästa..

åldersnoja?!
kanske..

gjorde det här vuxentestet och fick alldeles för många vuxenpoäng. måste nog börja göra mer barnsliga saker igen..

hur vuxen är du?

uppdate: enda roliga är att min sambo blev ännu äldre än jag! jag trodde ett tag att han skulle bli yngre på testet. han är barnsligare än vad jag är..

flickan med en tumör i ansiktet

jag såg en dokumentär idag på kanal 5, i programmet outsiders. den handlade om pastina nthoki från kenya  i östra afrika.

pastina har haft en tumör växande i ansiktet, en tumör som växt så mycket att hela hennes ansikte förändrats. den höll bokstavligen på att äta upp hennes ansikte och bli hennes död. man fick i programmet följa henne från den byn hon levde till att tumören hade opererats bort. ett mycket intressant program. i sin by levde hon undangömd för omvärlden. eftersom kvinnor inte har en hög status var det inte viktigt att hon blev opererad.

läs om programmet härguitar hero

är ett spel lärde jag mig igår..
jag spelade det inte, men de andra gjorde det och det var kul att kolla på =)

nu har sambon, kärleken, hittat en version
som går att spela på datorn. och den spelar han.. och spelar.. han tycker det är vansinnigt roligt. tror att tagentbordet håller på att gå sönder som han slår på det. *ler*

image79


btw, jag är fortfarande sur över att inte island, österrike och schweiz fick vara med i finalen och att eurovisonschlagerfinalen igår kväll  var galet dålig. visserligen hade hon som vann en grym röst. men vad sjutton hade ukrainas bidrag där att göra? en teletubbie med discokula på huvudet.. ett stort skämt mot hela tävlingen!

suck

som tur är så tycker the ark fortfarande att de är världens bästa band, och det är de! de var grymma och det är östeuropas lost att de inte inser det.

husesyn

vi har varit och kollat på hus.. ett parhus i ullstämma.
inget hus vi kommer att köpa, men jag kan se oss bo och bilda familj där. huset var fräscht, relativt nytt och låg i ett trevligt område om än ganska långt från centrum. och på "fel" sida av stan =)

men fint var det..


image77

image78

bilder från hemnet

shopping at a high level

igår var jag i norrköping med min mor och mina två systrar och shoppade. tycker att utbudet i norrköping är bättre, även i de affärer som vi faktiskt har i linköping. affärerna känns inte lika ihoptryckta och fräschare.

i alla fall var det mor och jag som shoppade mest. jag hade mest tänkt att jag skulle hitta ett par vardagsskor, sådana som det bara är att sticka fötterna i och dra iväg. hittade ett par skor, men kanske inte sådana jag hade tänkt.

hittade även en jättefin klänning på lindex som jag
ska ha på skolavslutningen i juni. den kan även användas till finare tillställningar. användbar till flera tillfällen så att säga. hittade även en tröja på åhlens av märket esprit som är en bra tröja att ha till vardags, på jobbet. jag skulle gärna se en affär i linköping med bara espritkläder. när jag var i malmö senast hittade jag en där och de har fina kläder. image75         image76

i norrköping är galleriorna samlade på ett stråk vilket gör det lättare att hitta och besöka dem. här i min hemstad är de utspridda över tre delar av staden. vilket iofs kan vara trevligt också, om det är fint väder!

summa sumarum är att norrköping är väl värt att besöka och shoppa i. trevliga mat- och fikaställen har de också =)

galet dåligt!

image74


tittade på eurovisonschlagerfinalen igår kväll
med några goda vänner..

galet dåligt!

efter sista landet hade gett sina sista röster så var det ju bara att inse att vi i väst troligtvis aldrig mer kommer att kunna göra oss gällande i den här tävlingen. är det inte dags att splittra upp den? vi kan väl ha en nordisk variant istället?!

the ark var i alla fall väldigt bra, trist att de fick en sådan placering som de fick.. gillade även finlands bidrag. hanna var gudomligt vacker och sjöng mig av soffan! grymt bra!luftslottet som sprängdes

image71    image72    image73

om ett par veckor finns den tredje boken om lisbeth salander och mikael blomkvist av stieg larsson i handeln. ser fram emot det och har redan förhandsbokat ett exemplar av den via bokus.

de första två böckerna kunde jag inte släppa utan streckläste dem. de gick inte att släppa, så läs dem! de fångar en och släpper inte taget om en, inte ens när de är färdiglästa.

den största sorgen är nog att författaren stieg larsson inte finns längre, han dog 2004. hans sätt att skriva är avundsvärt! man blir som svensklärare lycklig när man läser det han skrivit (yrkesskadad, jag vet!)

läs dem! man missar en otrolig läsupplevelse om man inte har gjort det.
"jag vill också ha.."

image70

bild från: funpic

så söt!

pestivalen är kommen

men allvarligt talat.. ursäkta mig!
men vad är det för jäkla skitlåtar som går vidare från semifinalen. georgien?!

vad hände med island, österrike och schweiz? säga vad man vill om vampyrlåtar, men den var fan så mycket bättre än georgien!

det är dags att göra om festivalen, dags att dela upp den i en öst och en västtävling. eller kanske skulle vi i norden ha vår egen?

suck

dagens kalkonnyhet

finns det inget annat än det här att skriva om?!

schlager så långt man kan se!

jag är en riktig schlagernörd.
fråga min sambo och han kommer att hålla med.

jag kan tex tala om vem som vann i sverige 1997 och nästan vilken plats sverige fick i den stora finalen samma år..  =)

men nu är det den stora finalen på lördag, men idag är det semifinal. härligt!
jag kan inte säga att jag tycker om den stora utvidgningen av länder i den stora finalen, men ändå. det tar bort lite av charmen som var förut.

ikväll hoppas jag i alla fall att island och österrike tar sig vidare. deras två låtar är bland de bästa. gillar även finland och så har ryssland en grymt bra låt!

kan bli kul att titta på lördag, bara man har något att göra under själva omröstningen. det är en nackdel med att fler länder har kommit till. att lyssna på när 39 länder ska avge sina röster och tala om för programledarna vilket bra program de har gjort och att finland verkar vara en heltrevlig stad.. det kan jag vara utan! ge mig resultatet, det räcker!


snow patrol

image69

mina nya musikfavoriter, snow patrol. deras låt "chasing cars" är underbar!

former, former och åter former

jag har gått en kvällskurs.
en kvällskurs i barns bildspråkliga utveckling. fem poäng, en kväll i veckan sedan januari. för mig som inte skapar alltför ofta har det varit väldigt givande. jag har fått skapa med händerna, vilket jag inte gör så ofta i mitt yrke. där skapar jag mer med hjärnan.

en av de roligaste uppgifterna vi fick var att dra ut former från en rund lerklump. till saken hör att vi inte fick titta medan vi gjorde det heller. mycket intressant.

när vi format en lerklump skulle vi göra en eller flera kompisar till vår första figur. de skulle målas och ha någon form av relation till varandra. var intressant att redovisa dessa, se de andras figurer och hur de hade tänkt. blev en hel del fina figurer...

image67

image68

helt klart en uppgift värd att pröva i de klasser jag undervisar!

"de börjar bli dyra i drift.."

kungen vill ha mer pengar! hans vuxna barn kostar så mycket!
själv tycker jag att hans vuxna barn är stora nog att börja tjäna ihop lite egna pengar istället för att leva på bidrag. är det inte det som den nya regeringen vill? att man ska arbeta för sig och få bort bidragen. här har de en stor summa bidrag att tjäna in!

jag är inte emot kungahuset, inte så mycket i alla fall.. tycker att de gör ett bra arbete med att representera sverige och få ögonen och turister hit till oss. men jag har ingen lust att betala för barnens shoppingrundor som de gör i "de finare" affärerna. de pengarna tycker jag att de kan tjäna ihop själva!

image66


"om jag hade pengar.."

jag pluggade i fem och ett halvt år för att bli det jag blev, grundskollärare i so och svenska. jag tycker att vi lärare gör ett väldigt bra jobb, att vi är viktiga i samhället. för det är ju så att alla vill ha sina barn i en bra skola, alla vill att deras barn ska ha en bra lärare. varför får vi inte betalt för det då?

mitt jobb är det bästa, jag stormtrivs, älskar mitt yrke.. förutom en sak!

lönen!

lönen för många lärare är alldeles för låg, med tanke på att vi faktiskt många av oss har höga studieskulder dessutom.

jag kan ta ett exempel. min sambo, kärleken, arbetar med datorer. han är civilingenjör, sitter hela dagarna och programmerar program för något jag inte förstår. han har nästan 20 000 mer i månaden än vad jag har.

visserligen får han betala mer i skatt, men efter skatt har han drygt 10 000 mer i månaden än jag

för att arbeta med databurkar!!


jag som arbetar med människor, fostrar våra elever till mogna samhällsmedborgare, får inte den lön jag förtjänar.
det jag funderar på är hur länge det ska pågå så här?

det som gör mig mest förbannad är då när tex byggnadsarbetarna strejkar för att få mer lön och bättre förmåner. som jag förstår det är det inte en byggnadsarbetare som tjänar under 25 000 kronor. och de har oftast inga studieskulder.. jag har inte 25 000 i månaden kan jag säga. ligger några tusenlappar under det.

det stör mig och det gör mig arg och sur.
varför ska det inte räknas att man har studerat, gjort något bra, gör något bra, är viktig för samhällets utveckling?

ge mig mina pengar! jag vill ha dem!!


"man vill duga åt killarna"

Det märks att det börjar bli sommar.. i alla fall om man läser tidningarna

i aftonbladet idag står det om "7 enkla steg till platt mage"
jag tror inte på sju enkla steg
jag tror att det är svårare än så

vissa av oss kvinnor har inte anlag för att få platt mage, så är det bara.
vi kvinnor har dessutom en rundare form runt magen för att vi är kvinnor och ska föda barn. så är det också bara.

vad är det för ideal vi lär ut till våra barn?
kan inte våra barn få tycka om sig själva och vara stolta över sig själva?
en tjej som varje dag proppas med bilder och texter kring hur man ska vara, se ut, klä sig och så vidare kan inte ha det lätt att hitta sin egen identiet. att hitta sig själv och förstå vem man är.

i våran lokaltidning här i linköping, östgöta correspondenten, står det om att var sjätte tjej har ätstörningar. det framgår av deras undersökning bland niondeklasserna i länet. var sjätte tjej! man pratade även med några tjejer på en av våra skolor i kommunen och den mest skrämmande kommentaren jag läste där var "man vill duga åt killarna". varför inte duga åt sig själv? är inte det som är det viktigaste?

jag ska inte säga att jag är helt nöjd över mig själv, tycker att jag har en för stor mage exempelvis. men det är nog det enda! men tycker om mig själv till hundra procen, det gör jag! det är det viktigaste.
eller som det kinesiska ordspråket säger, älska dig själv annars blir det svårt för någon annan att älska dig.

image69

går det att vara annat än nöjd med sig själv en sådan här kväll som det var när vi var på kreta förra sommaren.
man mår bara bra! =)

dags att börja jobba igen

efter att ha varit sjuk några dagar är det dags att gå till jobbet igen. känns konstigt.
är fortfarande förkyld och känner mig lite halvhängig.. men orkar inte vara hemma mer.

saknar mitt jobb! =)

varför är hus så dyra?

jag vill ha hus!
och trädgård
och staket
och äppleträd

jag vill helt enkelt bo någonstans där jag kan öppna en altandörr och gå ut i en trädgård, och den är min!
tyvärr är de rätt dyra de husen jag och min sambo vill ha. vi vill gärna bo ganska centralt och då finns det inte så mycket nya tomter utan redan existerande hus. som är jättedyra.

det var visning på ett idag i det området där vi bor. såg jättefint ut på bilderna som låg ute på hemnet.se. utgångspriset var dock 3 miljoner kronor. det är inte småpengar vi pratar om. kan dessutom tänka mig att det lär gå för mer eftersom det var ganska många där idag och kollade. p+j bor en liten bit utanför linköping, mot berg. de hyr ett litet hus där. grannarna mitt över sålde precis sitt hus och de begärde 2,9 miljoner och fick när huset var sålt 4,2 miljoner.. smaka på den!

trist
känns som om man alltid kommer att få bo i lägenhet

fått körkortet på buttericks?

idag när vi satt och åt frukost på balkongen kom en bil och ställde sig nere på gatan. titta på bilden och se hur och var han parkerade..

man kan ju fundera på vart han fått körkortet ifrån, hur uppmärksam han har varit på teorilektionern, på sin körlärare när man har pratat parkeringar..


image67

att det sedan kom två cyklister och var tvugna att trixa sig förbi bilen eftersom han stod ivägen på deras cykelbana, det tog han ingen hänsyn till.. märkligt..


årets första grillning

igår kväll var vi hos m+i och grillade. blev årets första.
gott var det! vi valde att grilla fläskfile på spett tillsammans med champinjoner och körsbärstomater.
till det gjorde vi en fransk potatissallad och en kall örtsås.. mums!

vi satt ute på deras balkong till nästan halv nio igår kväll. var varmt och skönt! kändes nästan som en sommarkväll trots att det bara var 5 maj.

härligt! hoppas på flera sådana kvällar nu

image66

bild från: livsmedelssverige.org

inte en bild från vår grillning dock, men visst.. det ser gott ut! =)

peter jöback, here i come!

såg i tidningen idag att peter jöback ska ge sig ut på turné igen! härligt!
till linköping kommer han i oktober. jag och kriztina ska boka biljetter, för det här vill vi inte missa!

image64image65

bild från: läkarmissionen

image63

son eller dotter, eller son.. eller dotter..

läste den här artikeln i expressen idag.


får man verkligen bete sig hur som helst? vad tänkte kivnnan med? och varför fick dottern vara en son i det ena förhållandet? varför?

man blir helt... upprörd!!

jag har hittat min gungstol!

satt och tittade senaste plaza interiör och där såg jag den.. stolen, eller gungstolen jag vill ha till mitt matrum!

gungstolen kommer från ikea och är väldigt snygg! den skulle göra sig jättebra i vårt vita tomma rum. jag vill nämligen ha rummet till ett läsrum, tills det ska bli ett kontor så småningom. det är ett jättefint  ljus i rummet och att sitta och läsa där är underbart!

image62

visst är den snygg?!

glamour förr och nu

jag måste vara väldigt uttråkad eftersom jag frivilligt tittade på ett avsnitt av glamour på tv4+... var säkert flera år sedan jag såg ett avsnitt sist och jag kunde följa med i handlingen.

vad säger det om serien egentligen?

det enda som skiljde åt sedan sist jag såg var att ridge var gift med taylor då, nu är han tydligen gift med brooke. jaja..

image61

bild från: soapsfrench

rörigt familjeträd det där =)

dagens boktips

eftersom jag ligger hemma sjuk har jag tid att läsa. den bok jag läst ut senast är liza marklunds senaste "nobels testamente".

jag gillar liza marklund, jag gillar hennes sätt att skriva och den här boken är en av hennes bästa. den är spännande in på sista sidan. man får dessutom följa bokens huvudperson annika i hennes oro över barnen, äktenskapet, arbetet och hennes ilska över den dryga grannen.

läs den, tyck om den!

image60

bild från: liza marklunds hemsida

hur trist är det inte att vara sjuk?

ha, här ligger jag för tredje dagen. förkylningen vill inte ge sig, inte hostan heller för den delen. febern har efter viss övertalningsförmåga börjat dra sig neråt mot icke-feber igen. jag lever på nässpray och ibumetin. papparsnäsdukar går åt som aldrig förr och jag är innerligt trött på detta!!!

hur kul är det här? det är fint väder ute, varmt, soligt. bosses glassbar är öppen och bara väntar på mig. jag skulle gärna vilja träffa mina vänner i morgon kväll på stans största after work men icke sa nicke. jag missade den förra after worken för att jag var sjuk, och vad är jag nu då?! igen!!

jag ska vara hemma även i morgon, bättre att bli frisk ordentligt än att gå tillbaka för tidigt och bli värre. vill inte bli sängliggande nästa vecka med.

trist, trist, trist..
tur att det finns tv, en och annan bra tidning och bra böcker!

image59


jag är sådan jag är..

chokladonam
stadsmänniska
punktlig
ordningsam
cykelfantast
cykelhjälmsberoende
sprallig
grey´s anatomy fan
envis
sällan tyst
promenadgalen
hemmakär
kär
grinig när jag inte fått äta
trevlig
bokberoende
kan inte leva utan musikjag är glad att jag bor i sverige!

läste en artikel i dag i expressen om en 17 årig flicka på irland som nekas abort. hennes foster är dödsdömt. fostret lider av missbildningen anencefali och saknar en stor del av hjärnan och skallen - och överlever högst i tre dagar om det föds.

jag tycker att det är inhumant att låta den här tjejen gå hela vägen och föda barnet efter nio månader. gå där och veta medan magen växer att barnet inte kommer att klara sig. varför kan hon inte få abortera det redan nu?

irland har stränga abortlagar, man får inte genomgå abort om inte moders liv är i fara. nu försöker flickan få komma till storbritannien för att genomföra aborten där istället.

läs artikeln här

min åsikt i abortfrågan är att kvinnan har rätt till sin kropp och att det i slutändan är hennes beslut. jag tycker inte att man ska se abort som ett preventivmedel att ta till när man har varit slarvig med skydd. men om man känner att det inte fungerar just nu, att ett barn inte kan få det välkomnande det borde få.. ja då borde man kanske inte skaffa barn.

jag har jobbat länge med högstadieungdomar och under en period i mitt liv arbetade jag som elevassistent/kamratstödjare på en högstadieskola. där var det en tjej som blev gravid när hon var 14. hon anförtrodde sig till mig och jag fick henne till sjuksköterskan. jag var med henne till sjukhuset när hon genomförde aborten och det var rätt för henne. just då hade ett barn inte fungerat. sen hade både jag och sköterskan på skolan en lång diskussion med henne om att man ska skydda sig när man har sex.

men det är väl bättre att man får genomföra en abort på ett säkert sätt istället för att genomföra den olagligt med svåra konsekvenser som föjld? vill man ta abort hittar man ett sätt även om man bor i ett land som förbjuder aborter.

jag själv tror inte att jag skulle kunna genomföra en abort, så när jag väl blir gravid ska det vara meningen och planerat.

det är en mycket svår fråga och jag tror att vi ska prata med ungdomar om det. vi ska prata med dem om sex, preventivmedel och se till att de förstår vilka konsekvenser det kan bli om de inte skyddar sig. en oplanerad graviditet kan vara något riktigt bra och ibland är det något hemskt. det beror helt på.

jag kan rekomendera en blogg, där en ung mamma, emelie skriver om sig och sitt barn. hon är femton år och har precis fått barn. läsvärd! är imponerad av hennes sätt att hantera saken. tror inte att jag skulle ha varit lika mogen vid femton.

hos dig är jag underbar

Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar
Hos dig har jag allt
Där vågar jag stanna kvar
Men när du inte ser
När du inte rör mig
Kan du ha hittat nån annan
Säg nu hur du ser mig

Jag undrar om du
Hade kraft o ge dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

När jag tagit slut
När jag inte orkar mer
När rädslan tar vid
Rädslan förstår mig mer
Då kan jag inte se
Kan jag inte röra dig
Har jag då hittat nån annan
Säg nu hur du ser mig

Jag undrar om du
Har du kraft o ge dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

Jag undrar om du
Hade kraft o ge dig av
Eller mod o stanna kvar
Vågat bygga på nåt nytt
Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Allt jag kräver är ett svar

Jag undrar om du
Har kunnat ge och kunnat ta
Kunnat öppna dig som jag
Vågat vara här och nu
För allt jag kräver är ett svar

Hos dig är jag stark
Hos dig är jag underbar

text och musik: patrik isaksson

image58

min absoluta favoritlåt, kan spela den hur många gånger som helst! låter finns på skivan "när verkligheten tränger sig på"

sorg i molkom

två män, 31 och 32 år gamla dog när de blev påkörda av en ung kille på valborgsmässoafton. den unga killen smet från platsen men har nu anhållits och erkänt.Han misstänks  nu för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och smitning.

bilen höll högre hastighet än vad som vad tillåtet och tydligen såg de inte de två cyklisterna. jag funderar på om han smet från platsen för att han hade druckit alkohol eller om han bara blev rädd för det som hände? eller något av båda delarna? jag hoppas att man får fram sanningen, om inte annat för de två män som dog helt i onödan.

att smita från platsen är nog något av det lägsta man kan göra, att inte våga ta sitt ansvar. jag tror säkert att den unga killen som nu har erkänt är ledsen, ångerfull och mår väldigt dåligt. men det ursäktar inte att han smet. han berövade två män deras liv, ett liv de var mitt uppe i. det ursäktar inte heller  hans mor som nu också anhållits som misstänkt av skyddande av brottsling. en mor vill skydda sina barn, det vill alla föräldrar. men någonstans måste man väl dra gränsen? att skydda sina barn från allt är att göra sina barn en björntjänst, det leder bara till att barnen inte fixar konsekvenser alls.

jag hoppas också att han inte var rattonykter när han satt i sin bil och körde. att köra när man är onykter är något av det värsta jag vet. det blir sådana konsekvenser av det hela.

under en period i mitt liv arbetade jag med förebyggande arbete kring det här med att inte dricka alkohol i samband med bilkörning. jag var ute bland gymnasieelever och pratade om konsekvenser och vad som faktiskt kan hända. en mycket givande period i mitt liv, var nog någonstans där jag faktiskt bestämde mig för att bli lärare.

men det finns en del skrämmande siffror när det gäller rattonykterhet, ca 15 000 förare sätter sig onyktra i sina bilar varje dag.  det viktigaste att tänka på om någon vän tänker sätta sig i en bil och har druckit alkohol är att försöka övertala honom/henne att låta bli. eller att ta bilnycklarna.

läs artikeln om olyckan här

don´t miss it!

image57

grey´s anatomy på kanal 5 kl 21.
missa det inte! =)

visst är det härligt med nya kalendrar?!

jag är barnsligt förtjust i nya kalendrar. att köpa en ny kalender, att få fylla i allt man vill fylla i. födelsedagar, roliga saker som händer. få göra om omslaget.

jag köper alltid mina kalendrar från ordning och reda.
tycker att de har bäst kalendrar, som passar mig och det jag använder dem till. det finns i den modellen jag köper plastficka både fram och bak. sen är omslaget i genomskinlig plast, vilket betyder att man kan göra sin egen framsida på kalendern. göra den så att den ser lite orginell ut.

vi får kalendrar på jobbet, men de är för otympliga och tjocka. dessutom behöver jag inte hälften av vad som finns i dem. jag skriver inte ner frånvaro och provuppgifter på mina elever i min kalender. de papprena har jag i en pärm.

men nu har jag en ny kalender, och den håller jag just nu på att titta i. tyvärr får jag inte börja använda den förrän i juli.. men jag får väl stå ut så länge! =)

image56

dessutom har ordning och reda en hel del andra bra prylar. gillar deras enkla och stilrena stil. synd bara att det kostar därefter!

markoolio regerar!

jag brukar inte gilla markoolio, men han och linda bengtzings hit "värsta schlagern" är bra tycker jag. och nu finns den ju även på finska.

så klockrent!

hör man den spelas på rixfm ska man ringa in och hoppas att bli samtal nummer 12. då har man en chans att få åka och titta på eurovisionsschlagerfinalen i helsingfors nästa helg.


image55

bild från: markoolio.com

har hört att det inte är linda som sjunger i den finska versionen, utan en finska som låter lik linda. är det någon som vet?

sekten som hatar sverige

läste idag i expressen om en sekt i usa som har ett otroligt hat mot sverige. ja, inte bara mot sverige. hela deras ideologi är hat känns det som när man läser artikeln.

bakgrunden till hatet mot sverige grundar
sig i rättegången mot pastorn åke green och hans uttalande mot homosexuella. genom att han anmäldes och det togs upp i rättegång så har vi svenskar sagt att det är ok att vara homosexuell menar den här sekten.

ja, det är ok att vara homosexuell.
det är helt riktigt tycker jag. och jag blev glad att man prövade "fallet åke green" i domstol. jag undrar hur de står ut med sig själva, att fyllas av allt det där hatet som de har mot allt och alla. att hata är att gå sönder, man slutar att fungera till slut och blir väldigt liten som människa.

det farliga med sådana här människor är att de inte drar sig för någonting. att de kan göra vad som helst för sin övertygelse och tro.

vad är det som får människor till det här? jag tror inte att gud (om han nu finns, eller har funnits) hade tyckt att de gör rätt. jag tror att gud var/är human mot människor som försöker leva så gott de kan.

läs artikeln och förundras över hur människor kan vara.. jag slutar i alla fall aldrig att förvånas.

jahåjaja.. vill bli frisk, nu!

jag har redan tröttnat på att vara sjuk.. har långtråkigt. 

jag har idag:

ätit frukost
ätit glass till lunch (kanske inte världens bästa, men det var gott)
surfat på internet
tittat på tv
sovit
snytit mig en miljon gånger
druckit en väldans massa vatten så jag blir kissnödig hela tiden

urtråkigt, nu vill jag bli frisk så jag kan gå och jobba.


när man är sjuk får man kolla på film

jag har ju då fått hög feber, hosta och blivit förkyld.. roligare kan man ha det om jag säger så.
bara att acceptera att arbetet får stå tillbaka ett par dagar medan jag kurerar mig.

när man är sjuk så är film bra! jag och kärleken har sett ett par bra filmer de senaste dagarna. och det var filmer jag kan rekomendera. den bästa av dem såg vi igår, "deja vu". när man ser den här filmen måste man vara med hela tiden, för det händer saker precis hela tiden. jag gillade den verkligen. ett stort plus är denzel washington som är urbra i rollen som doug carlin.

image53

bild från: bio.nu

den andra bra filmen vi såg var "music and lyrics" med hugh grant och drew barrymore. den var otroligt söt och en feel good film! ett stort plus var naturligtvis att se hugh grant i åttiotalsfrisyr och kläder. =)

image54

hyr dem, se dem och tyck om dem!

jahaja.. då fick man hög feber också

febern steg idag, på två timmar gick den från 37.0 till 38.5. härmed är det klart att jag inte jobbar i morgon utan får ligga hemma..

suck! suck, suck, suck!

vill inte. men det är väl bara att gilla läget och krya på sig.

cykel på köpet

är det någon som har sett den helt underbara reklamen med dogge som rappar om att man får en cykel på köpet? ler varje gång jag ser reklamen!

image52
vad det här nödvändigt?

igår kände jag ett stickande i halsen och en näsa som kliade.. och mycket riktigt. igår kväll när jag skulle gå och lägga mig bryter det ut, förkylningen.

suck!

varför ska det komma nu för? jag har inte tid =/

RSS 2.0