kort och lång dag

dagen på jobbet blev inte så lång. har bara arbetstid till klockan två. men sen bar det av ner på stan för att klippa mig och lägga in lite färg i håret. där satt jag i två och en halv timme innan det blev klart. men det var det värt! nu har jag både mörka och ljusa slingor i håret och känner mig genast fräschare. håret var verkligen som svinto innan..

vet ni om föresten att vi i sverige är bra på att kramas?! =) tycker jag var trevligt att höra! kramar är bäst

dagens vill ha!

image267
den här väskan från ysl fastnade jag för.. jag som är väskgalen tittar alltid efter snygga, nya väskor. minuset med denna är priset..

suck

sista dagen med slitna toppar

imorgon har jag klipptid.. vad skönt det ska bli att få bort slitna toppar!!! ska även passa på att lägga in slingor i håret för att liva upp det. mitt hår känns just nu som om det är svinto i topparna.. trist, trist! inte roligt alls.

det kan behövas i novembermörkret! för just nu är det jobbigt, mörkt när man åker till jobbet och mörkt när jag går ut från jobbet och ska åka hem.


näe, det skulle inte bli så här..

vad hände i går eftermiddag?
halsont

känner mig risig hela kvällen och bestämmer mig för att inte träna. i natt har jag haft väldigt ont i halsen och sovit dåligt. gick till jobbet i alla fall, ingen idé att vara hemma eftersom jag inte kände mig speciellt sjuk egentligen. men det har varit jobbigt idag. mitt jobb går ut på att prata och att prata just nu gör ont. så när sista lektionen skulle börja idag skrev jag ner allt som behövdes på tavlan inför deras prov och sen fick de en tyst lärare.

det funkade det med!

nu ska jag bädda ner mig i sängen och rätta skrivningar. de tar inte hänsyn till halson och att man är lite vissen. och jag ligger efter med rättningar. fick som sagt en ny hög att titta igenom.. och nästa vecka blir det två nya högar.. jag vet vad jag gör både den här helgen och nästa.



miss blue



min nya favoritlåt!

man får inte bete sig hur som helst!

läste denna artikel om mamman och styvpappan som dödade sin två åriga dotter. jag kommer aldrig att förstå hur en del människor är funtade. aldrig!


hur kan man göra någon som inte kan försvara sig illa?

grillning i november

hemkommen från stockholm!
alltid lika trevligt att hälsa på t, e och deras dotter! den här gången blev besöket till deras nyinköpta radhus norr om stockholm. precis i dagarna har de nästan blivit klara med köksrenoveringen. nästan allt var klart.. inte induktionshällen dock. den ville inte vara med i matchen så till middag igår kväll fick vi grillat kött.

jodå, vi grillade utomhus i slutet av november i fyra minusgrader! =) det var gott kan jag tala om. som tur var fungerade deras ugn så vi kunde göra klyftpotatis med rotsaker i alla fall. har aldrig grillat så sent på året förut, men någon gång ska vara den första.

idag tog vi oss till barkaby innan vi åkte hem och kollade in lite affärer och fikade innan vi styrde kosan hemåt linköping igen.

det är alltid lika skönt att komma hem, hem till sitt eget!

thank god, it´s friday!

den här veckan har varit lååång.
med betoning på lååång.

det var skönt när jag idag klockan 15.29 stängde dörren till arbetsrummet och gick ut ur skolan. jag behöver en helg att göra andra saker på.

och det ska vi

imorgon är det vi som sätter oss i bilen runt klockan 10 (plus en timme ungefär.. min kära kärlek är långsam på morgonen) och åker mot stockholm. vi ska hälsa på kärlekens barndomskamrat t som bor i spånga med sin sambo e och dotter. det var ett tag sedan vi såg dem och jag tycker att det är för lång tid mellan gångerna vi ses.
det ska i alla fall bli en lung, skön lördag med trevligt sällskap, god mat, gott vin och sen få sova ordentligt! precis vad jag behöver.

men fortfarande är det fredag och nu hägrar sängen! jag ska sova (och läsa harry potter!)

natti natti

dagens låt!

sarah dawn finer - stockholm by morning

älskar låten!

dagens plus och minus

plus

nya harry potter boken damp ner i min brevlåda
grey´s anatomy, fråga olle och roomservice är på femman ikväll! don´t miss

minus

irriterande människor på spinningpasset. jag är där för att träna, inte för att höra andra prata om sitt privatliv
elever som inte gör det de ska och nu riskerar ig i slutbetyg. bra jobbat! NOT

äntligen!

imorgon händer det!

jag får mitt ex av den sista harry potter boken!
jag har väntat och väntat på den svenska översättningen och nu är den äntligen här!

jag jublar och ler glatt! hurra!!

image266

jag har inte läst harry potter böckerna på engelska och tänkte inte börja när den sista kom heller. alla harry potter böckerna som står i min bokhylla är på svenska och det ska även den sista vara!

kommer att vara uppslukad i läsning ett tag framöver.

den sjuka, sjuka världen och idealet!

jag säger det igen.

det är sjuka ideal vi har ställt upp på här i vår värld. när ska vi vakna upp?
kraven för tjejer att hålla sig smala, att smalhet är en väg till lycka är en fel väg att gå. tidning efter tidning visar upp detta ideal? vart ska det sluta?

för den här modellen slutade det med döden. 30 kg lätt när hon ramlade ihop i sitt hem och fördes till sjukhus.
där dog hon!

det är en sjuk värld vi lever i!

världen är snurrig

läste den här artikeln om andy warhol och brillo-boxar.
att riktiga brillo orginal kan ses som förfalskningar och hans kopior ses som äkta?!

världen är snurrig..

grattis!

idag har elisabeth namnsdag!
grattis till mig och alla andra som har det som namn!

rättningarna från helvetet och trevligt doftande bebis

sitter med en massa uppsatser i samhällsekonomi. nästa gång jag får idéen att mina nior ska göra en uppsats istället för ett skriftligt prov, slå mig hårt i huvuvdet då!

samtidigt som det är jobbigt att läsa och rätta allt de skrivit så är det roligt. många har verkligen förstått innebörden och kan använda ekonomiska resonemang för att utveckla sina åsikter. coolt!

när jag väl satt där igår och rättade för fullt hörde min vän n av sig. hon skulle ner på stan med sin nyfödda dotter e och uträtta ärenden och undrade om jag ville göra henne sällskap över en fika. jag var inte sen att tacka ja och cyklade ner för att möta dem utanför h&m.

hennes lilla dotter var gudomligt söt och min biologiska klocka började ticka ännu högre. även om jag fortfarande tycker att min kära kärlek kan föda våra barn så att jag slipper. men de är söta bebisarna.. och luktar gott gör de med!

image265

man mår som man förtjänar

igår var det party party hos dr d och e. det var väldigt trevligt! massor med människor och mycket att dricka. både alkoholfritt och sådant med alkohol i.

många av dr d och e:s vänner är bekanta och vänner till mig också och några av dem hade jag inte träffat på länge. kul, kul. festen var grymt rolig, var länge sedan jag hade så roligt!

men idag.. idag mår jag som jag förtjänar kan man säga. du får dra din egen slutsats! =)

varmt om fötterna

image264

kan rekomendera dessa, fotties på lindex. varma och sköna för fötterna om golvet är kallt! finns även med långt skaft i blått och vitt.

nyår, here i come!

igår när jag var på stan innan en kvällsföreläsning hittade jag min nyårsklänning! jag har letat och äntligen har jag hittat den!

hittade den när jag kollade igenom en av alla tidningar jag prenumenar på. de hade tips på klänningar i olika prisklasser och när jag såg den kände jag att: "aha, den där.. den kan nog vara snygg in real life!"

sagt och gjort, jag gav mig i väg till lindex (som numera är en av mina favoritaffärer) och provade den. och den satt väldigt bra på mig så den fick följa med i en påse hem. weeee

image263

hos dig är jag underbar

patrik isaksson och sarah dawn finer var galet, suveränt urbra. konserten var en höjdare och jag är jätteglad över att kärleken köpte biljetter åt oss. tror nog att jag har spelat patrik isakssons låtar ganska mycket hemma med tanke på att även kärleken kunde sjunga med i texterna.

och han är inget sådär inbitet isaksson fans! =)

bästa låten, självklart val för mig..

"hos dig är jag underbar"


robert gustafsson när han är som bäst


imorgon är det jag som sitter där



imorgon sitter jag i konsert och kongress i linköping och lyssnar på två av mina musikfavoriter. patrik isaksson och sarah dawn finer! fick biljetterna i förlovningspresent av kärleken =)

me like

hittade en sida där man kan designa sin egen kalender.
tro mig! det ska jag göra! =) sidan där man kan beställa heter:

http://www.personligalmanacka.se/

vilken bra affärsidé egentligen. jag tycker ofta att kalendrarna är för tråkiga och dåliga. på det här sättet får man en kalender som är skräddarsydd för en själv! coolt!

image262

"knack, knack"

vem där?

jehovas vittnen!

idag ringde det på dörren. eftersom det inte brukar ringa på dörren en eftermiddag vid halv tre så smög jag ner och kikade i titthålet först. vem stod utanför? jo, jehovas vittnen. redo att försöka övertyga mig om deras tro.

nej tack!

jag vill helst bilda mig min egen uppfattning och min uppfattning är att jag inte tror på gud och jesus. speciellt inte deras version av det hela.

en eftermiddag vid halv tre är det inte många hemma. jag hade inte heller varit hemma om jag inte hade varit ledig idag från jobbet. undra hur många de får prata med?

inget att skämta om egentligen..



men den är himla rolig ändå! =)

http://www.nygirlofmydreams.com/

världens sötaste historia! =)

läs den här

pärla

har fått frågor om hemsideadressen till anna djurberg som gör smycken under namnet pärla.

http://www.parlaannadjurberg.com/

finns både mailadress och telefonnummer där man kan höra av sig till henne och beställa något av hennes vackra smycken



choco loco

idag har jag jobbat. det var en aning svårt att komma upp i morse när klockan ringde vid sju. kändes inte riktigt rätt att klockan ringde idag när det var lördag.

men, det var trevligt att ha öppet hus. lektionerna var välbesökta av föräldrar och det är alltid roligt!

sen slängde vi oss iväg mot mina gamla hemtrakter och min syster med familj. min svåger har fyllt jämt så vi tog med oss en tårta och smaskade på.

den var helt av choklad och hette choco-loco

image260

Sacher-chokladbottnar, vaniljpanacotta, hallon & chokladtryffel. Klädd i äkta belgisk choklad (64%), pudrad med kakao.

mums säger jag bara!

gå på vatten

image259

bild: expressen.se

helg, men ändå inte..

äntligen fredag brukar man ju säga. det gör även jag idag..

men..

jag jobbar imorgon. vi har öppet hus och jag ska hålla lektioner mellan halv tio och tolv. kul iofs, men fredagen förlorar lite av sin glans då. jag får inte sovmorgon imorgon =/

men nu är det i alla fall fredag. p + j och deras lille bebis är på väg hit för att äta mat med mig och kärleken. och titta på ringarna naturligtvis.

vin till maten kan jag nog också kosta på mig

tjingeling

det börjar bli för nära

det är väl fler än jag som läste och hörde vad som hände på en skola utanför helsingfors i finland igår. plötsligt kom våldet nära.

förut var det här något som hände i usa, långt borta i ett land på andra sidan atlanten. nu blev det helt plötsligt nära, i vårt grannland.

vad är det som säger att det inte kan hända här? för varför skulle människor vara mer "normala" här än i finland eller usa?

jag sänder en tanke till alla som drabbats och även till mördarens familj. de kan inte heller ha det lätt just nu.


tröttare än tröttast

igår var jag tydligen trött.
första tecknet kom när jag somnade i soffan när vi satt och tittade på roomservice på kanal 5. jag som ville se grey´s anatomy lyckades nästan hålla mig vaken hela programmet. somnade någonstans mitt i och vaknade i slutet igen.

men sen var det kört.. jag somnade och sov tydligen som en stock. vaknade halv sju i morse av klockan och kunde konstatera att jag sovit över nio timmar. skönt!

food i tell you!

chokladprovningen gick bra. det var kul att få veta lite mer om hur choklad tillverkas. och att smaka choklad förstås! kan rekomendera det! mycket trevlig aktivitet

just nu väntar mat, kärleken har lagat och ställt den på bordet. vilken service! det är bara att sätta sig och äta. sen blir det grey´s anatomy för hela slanten!

tjingeling

choklad... mumma

idag är det dags för choklad- och vinprovning. det ska bli väldigt trevligt måste jag säga. har sett fram emot det sedan jag köpte biljetterna för drygt en månad sen.

image258

is it monday?!

det var tungt att gå upp i morse.. måndagar är alltid tunga, men den här måndagen. den var extra jobbig.
säkert för att jag har varit ledig en vecka och inte behövt gå utanför dörren om jag inte ville.

jag skulle gärna gå ut och gå innan frukost nu också, men jag är inte så vän med mornar att jag frivilligt går upp vid halv sex för att hinna ut och gå innan jag måste äta frukost, duscha och ge mig av till jobbet. tyvärr

eleverna var spattigare än vanligt, snackiga och allmänt jobbiga tyckte jag även om det alltid är kul att vara på jobbet.
såg min rättningshög och blev lite lätt matt.. den är stor nu och det är väl bara att börja uppifrån och köra neråt. allt måste ju rättas i vilket fall som helst!

min rädding idag är att vi ska äta ungstekt falukorv och potatismos ikväll innan jag ger mig av mot simhallen.


första dagen på resten av mitt liv

jo.
gårdagen blev precis som jag och kärleken ville ha det.

vi bakade bullar på morgonen och tog med oss några stycken och varm choklad ut till bergs slussar. där satte vi oss i solen och fikade och bytte ringar. hur mysigt som helst.

att vi valde bergs slussar är för att det var där vi hade vår första dejt 25 maj 2005. tiden går fort när man har roligt. =) igår var det dessutom helt galet bra höstväder, med strålande sol och ganska varmt. super!

sen valde vi att äta god mat, god efterrätt och dricka champange på kvällen för att fira vår förlovning. känns väldigt bra och det blev en underbar dag.

kärlek är rätt trevligt, eller rättare sagt, det är otroligt, galet, underbart trevligt. om det är med rätt person. och det är det för min del.


ringmärkta

image257

3 november 2007 vid bergs slussar i linköping

du och jag, alltid!

nya bekanskaper

idag är sista dagen på mitt novemberlov. på måndag börjar jobbet igen. det har varit väldigt skönt att vara ledig och kunna göra lite som man vill.

dagen idag innebar lunch med kärleken på hagdals. har inte ätit där förut, blev positivt överraskad och äter gärna där igen. trevlig miljö, god mat, trevlig personal! värt ett besök. var trevligt att gå ut och äta med kärleken för en gångs skull. annars är jag ju hänvisad till matlåda eller skolmatsal. vi kan sällan äta ihop då mitt schema inte tillåter det.

ett par timmar senare begav jag och å oss iväg till tornbyområdet för att hitta skor till henne. det gjorde vi! tre par! =) vi gjorde även upptäckten av en ny butik i ikano-huset. street one. det är tydligen en tysk kedja som börjat etablerat sig här i sverige. mycket trevliga kläder och jag kände att jag nog hade kunnat gå där ett bra tag till och hittat saker.. blir fler besök dit.


who am i?

gjorde ett personlighetstest som jag hittade en länk från fru k:s sida. det talade om för mig att jag är såhär:

------------------------------------------------------

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor. Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg.

Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt. Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar.

Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på. Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

---------------------------------------------------

jodå, det stämmer rätt bra. speciellt punkten om att jag ska använda min kalender flitigt! den är min borg och utan min kalender är jag förlorad! (nästan i alla fall..)

gör testet själv, se hur du är

där fick man för att man provade något nytt

jag är en stor fan av yoghurt till frukost. yoghurt tillsammans med musli eller något annat nyttigt.
jag gillar olika smaker, men framförallt jordgubb är min favorit.

så en dag på ica maxi förra veckan när vi var och storhandlade tänkte jag att:

"hmm.. man kanske skulle testa en annan smak?!"

och så tog jag en annan yoghurtförpackning från hyllan som jag tyckte lät gott. äpple/vanilj. det kan väl inte vara så farligt?! jag gillar äpplen och vanilj. och jag gillade verkligen den äpple/vaniljfilmjölken som fanns förut. vad kan gå fel?

flera saker tydligen

för det första, jag missade att det även stod kanel på förpackningen.
för det andra, den smakar bedrövligt! den går inte att äta! blää

där fick man för att man vågar prova något annat. jag ska härmed hålla mig till det jag vet smakar gott.


ny dag, nya utmaningar

härliga torsdag!
idag är det plus 13 grader varmt ute. ska ta och unna mig en promenad innan frukost. sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


RSS 2.0