solen, kom tillbaka!

men hallå? vart tog det fina vädret vägen? nu när jag ändå är ledig så hopar sig molnen på himlen och det blev kallt ute.

igår kunde jag minsann ha kjol och bara en kortärmad topp på mig, idag blir det långbyxor, tjock tröja och jacka. tråååkigt.


topparna är långa igen!

underbart med toppar som har lite längd igen. man slipper visa magen numera. tack och lov!
för något år sedan var alla toppar så jäkla korta och det var lögn i hel-te att hitta någon som hade lite längd. nu har alla bra längd!

hipp hipp hurra för det!

har varit ute och vandrat i två timmar nu på eftermiddagen. superskönt väder, bäst att ta vara på det! imorgon är det valborg och jag är ledig från jobbet. sörjer inte det, men måste ändå jobba. har en hög rättningar med mig hem som tröst ifall jag skulle få jobbabstinens.


dagens i-lands problem

jag vill ändra designen på min blogg.. men jag vet inte hur jag vill ha det.
det är jobbigt att vara velig. känns som om jag alltid har haft bloggen med det här utseendet. dags för förändring. men.. hur vill jag ha det?! färger, typsnitt, bakgrund? och alla dessa html koder som finns också..

svåra frågor i mitt huvud.

några tips?!




where the streets have no name



urbra låt till cool video

inte undra på att det inte gick att boka något..

jag och kärleken funderar på göteborg i sommar. att spendera några dagar i den vackra staden, äta gott och se oss omkring. det är sällan man har tid med det när man är där bara någon dag.

vi har försökt boka den 14 till 17 juli. men det har varit trögt, mycket är fullbokat. och idag fick jag svaret på varför. det är ju gothia cup då. inte undra på att det inte går att få ett ledigt rum till bra pris. allt är ju redan upptaget.

så nu siktar vi in oss på början av augusti istället.

Göteborg
Göteborg

och så var det måndag igen

måndag, måndag. härliga måndag!
mötte mig med sol och värme idag. första dagen jag inte behövde jacka när jag cyklade till jobbet. najs!

den här veckan jobbar vi två dagar, sen är det valborg, första maj och klämdag! förhoppningsvis kommer vi iväg till ullared på fredag. hoppas hoppas! alltid trevligt med utflykter.

men först väntar en lektion idag, konferens två timmar och morgondagen

morsning

jag är 76 procents boknörd!





grillpremiären är kommen!

i helgen har vi haft grillpremiär. den skedde i vällingby utanför stockholm där våra vänner t och e bor med sin lilla söta dotter. vädret var helt underbart när vi kom till stockholm och det fortsatte hela dagen och kvällen. vi satt ute och käkade vår grillade fläskfilé med tillhörande potatis, sallad och egengjorda pesto. mums.

alltid lika trevligt att få komma till stockholm och träffa våra kära vänner. ibland tycker jag att det är synd att vi inte bor närmare varandra, men man kan inte få allt här i livet tyvärr.


jag fångade en blommig dröm

ifredags tog jag en spontan sväng på stan och hittade den sötaste klänningen jag någonsin sett. jag brukar nästan aldrig klä mig i blommigt, men den här var för söt för att få hänga kvar i affären. den blir perfekt för skolavslutningen i juni!

image355

närbild på tyget.

image356

glass i stora lass!

idag slutade jag klockan två! det tackade jag inte nej till och satte mig på cykeln för att cykla ner på stan. glass på bosses glassbar tillsammans med fluppan och sonen lillkorven hägrade. med en glass i vardera näve tog vi oss till domkyrkoparken och satt där och mumsade. mycket gott! lillkorven växer så det knakar. han blir större och större och får fler tänder. i juli blir han ett år och jag slutar aldrig att förundras över hur fort tiden går.

på jobbet idag var det full fart. jag satte mig och betade av tusen, miljoner saker som jag har att göra på min planeringstid jag hade i morse. fick undan en hel del tack och lov. har mer planeringstid i morgon, kanske hinner med det sista då.


djupa andetag

ingen kan ha varit gladare än jag när jag gick från jobbet idag. det var så tungt, tungt idag. onsdagar är min värsta dag och när klockan slår halv fyra känns det som om jag inte andats på hela dagen. suttit ner har jag i alla fall inte gjort. på hela dagen.

det trista med att vara lärare när det är fint väder är att man sällan kommer utanför skolans dörrar innan det är dags att gå hem. har oftast en väldigt kort lunch där jag inte hinner ta en promenad vilket är tråkigt.

skönt med tidiga dagar då, som i morgon till exempel!


duffy - no mercy


nej det är ingen vanlig dag, för det är min födelsedag!

image354

dessa blommor mötte mig i morse när jag öppnade dörren till köket. en stor bukett vitsippor som kärleken smygit dit efter att jag gått och lagt mig igår. han är gullig han, min kärlek!

på jobbet blev det mycket uppvaktning. på något sätt hade det spritit sig bland mina elever att jag fyllde år så det blev spontansång i korridoren, i klassrummet sen fick jag sång på både svenska, engelska, spanska och arabiska. av några elever fick jag en stor bukett vitsippor och en chokladkaka och av min kära kollega j fick jag också choklad! alla elever har varit supergulliga och då fyller jag inte ens jämt nu. men de är mina favoriter allihop! jag har världens bästa elever även om jag ibland tycker att de är grymt jobbiga.

man blir alldeles rörd! =)


natti natti

kväll.
jag fick komma ut en stund i det fina vädret i alla fall. tack och lov!

nu är det i alla fall dammsugt här hemma, tvätten hänger och torkar och saker är undanplockade. skönt! ska strax gå och lägga mig och läsa en bok istället. imorgon kliver jag in i mitt 33:dje år. tiden går fort när man har roligt. alldeles för fort..

just nu skulle jag vilja ha några timmar fler per dag. hinner inte med det jag ska, inte ens hälften känns det som. men det får också vänta till imorgon.

natti natti

jag vill gå ut i det underbara vädret!

vilket väder! =)
jag vill inget hellre än att gå ut, men jag måste göra en mängd saker först.

det ska dammsugas här i lägenheten, tvättas, lagas mat, plockas undan, planeras inför i morgon.. dygnet får gärna ha fler timmar just nu! jag hade sett fram emot två tillfällen i morgon där jag kunde sitta och planera. men näedå, då är det möten. tyvärr är det inga möten jag kan strunta i heller utan jag måste verkligen gå på dem.

livet är orättvist ibland.


måns, åh måns!



en urbra 80-tals låt i nytappning av måns zelmerlöw. hur bra som helst!

soligt värre!

vilket väder! =)
igår sken solen massor och idag skiner den ännu mer!

me like

igår var det dags för 90 års festen. mina kära vänner å, m och a slog ihop sina 30 års fester till en. massor med folk, god mat och tårta. mums! en väldigt trevlig tillställning och vänner man inte sett på länge.

idag blir det mer tårta. jag och kärleken ska hämta upp mamma och pappa i nyköping och sen åka till min syster som bor utanför nyköping. jag och min systerdotter firar gemensam födelsedag, egentligen på tisdag men vi kör racet idag. hon blir 13 och jag 22.. nja.. 33 då. mat och tårta står på menyn. kanske inkasseras ett par paket också. alltid trevligt!

image353

nu kan jag andas igen

fredag!
äntligen!

den här veckan har jag verkligen längtat till fredag. ville verkligen förbi onsdag och det är gjort nu! tack och lov. ändå blev det inte så jobbigt som jag hade föreställt mig. men visst, jag var nervös och när det var över släppte det. nu kan jag andas igen!

det som har hänt är att jag för en tid sedan fick reda på att mitt cellprov som tas från livmoderhalsen visade på cellförändringar där kan om man har otur leda till livmoderhalscancer om man inte tar bort dem. i sverige har vi ett jättebra system där man går och tar ett cellprov vart tredje år. det gör att vi har lägst dödlighet i sverige när det gäller den här cancerformen.

i onsdags hade jag tid att ta bort dem i alla fall. det jobbigaste var lokalbedövningen. själva ingreppet tog inte mer än knappt en minut. nu får jag gå lite oftare på cellprovskontroll för att se att de har fått bort allt och att det inte kommer tillbaka. det gör mig ingenting!

men tjejer, glöm inte bort att gå på era cellprovstagningar! glöm inte bort det! i en del fall kan det rädda liv.

footloose!

igår var vi och såg musikalen footloose på intiman i stockholm. vilken kväll! vilken musikal, vilken musik och vilka bra skådisar och sångare. var helt lycklig när jag gick ut därifrån.

peter johansson som spelar ren är en urduktig sångare och dansare och det var ett stort nöje att få se honom live. måns spelade "the bad guy" och gjorde det bra. ensemblen var klockren och jag kan med varm hand rekomendera den för alla som inte sett den!

image351

image352

ibland är jobbet jobbigt

ibland tar jobbet musten ur mig. som idag till exempel. när jag har undervisning med den här klassen är det inte lätta steg jag har till lektionssalen. utan tunga, jag vet att det kommer att bli en rörig lektion och att hälften inte kommer att byr sig oavsett om man släpper en bomb utanför klassrummet. det är bara så de är. de är jättebra elever, var och en för sig. men tillsammans i grupp blir de jobbiga.

nu vill jag bara att onsdagen ska komma och försvinna. vill helst att jag vaknar upp i morgon och att det är torsdag och att onsdagen bara är ett minne. men det lär väl inte hända antar jag.. tyvärr..

götlaborg

jodåsåattdet..

när vi åkte ner mot göteborg igår började det snöa. i ödeshög hade det nog kommit en fem cm snö. vi hade såklart sommardäck på bilen. det var bara att ta det lugnt och ligga och åka sakta på motorvägen.

väl nere i göteborg var det helt ok väder. vi åkte till universeum igår och gick omkring där. mycket spännande och lärorikt!

idag har vädret varit helt otroligt! istället för att åka direkt hem åkte vi till botaniska trädgården och gick där ett par timmar, satt ute i solen och fikade. väldigt trevligt! ingen snö så långt ögat nådde! =)

nu dock, är det tillbaka till verkligheten. har några uppsatser kvar att rätta.


jobbigt

det finns jobbiga dagar, och så finns det jobbiga dagar

idag har det varit en jobbig dag.


sömn är något jag behöver just nu

fortfarande förkyld. fortfarande trött
känns som om den här förkylningen aldrig kommer att ge sig.. det trista är att i helgen ska vi till göteborg (visserligen jättekul, men jag hade behövt få vara hemma och vila) så jag lär väl inte bli bättre då heller.

nu börjar alla helger som är upptagna. det är helt sinnessjukt. nästa helg är det 90 års kalas och firande av mig och min systerdotter. helgen efter är det stockholm. när får man sova?

fick en glad nyhet i alla fall idag. =) glada nyheter kan man aldrig få nog av!

nu är det dags för kvällens dos av nässpray. så jag kan andas genom näsan igen och prata normalt.

tjineling


"lhc är dom bästa, heja heja klubben"

jovisst vann lhc mot hv igår. tack och lov. matchen var en nagelbitare, men med ett bra slut så gör det inget.
idag har jag känt mig väldigt vissen. tog mig knappt igenom sista lektionen idag. när jag väl kom hem gick jag och la mig och där låg jag i några timmar.

förkylningen har tagit orken ifrån mig och jag sover många timmar per natt just nu. blir till att lägga sig tidigt ikväll med. titta på "klass 9a" och sedan somna.

lhc mot hv 71

idag börjar finalserien i ishockey.
linköpings hc tar emot hv 71 från jönköping.

tyvärr är jag inte där, utan får se matchen från soffan. måndagkvällar brukar ägnas åt simning med idag är jag förkyld. låter bli bad då.

självklart hoppas jag på att lhc ska vinna och så småningom ta hem sm bucklan! men det blir inte lätt!

image350

sömn vore trevligt

måndag igen.
i natt har jag inte sovit bra. kunde inte somna igår när vi gick och la oss utan låg och vred på mig hur länge som helst.

det var med trötta och förkylda steg jag tog mig till jobbet i morse. hoppas på bättre nattsömn i natt.

igår gjorde jag något jag inte gjort på flera år. jag beställde från ett postorderföretag. var inne på englas blogg och såg en sådan söt klänning att jag var tvungen att beställa den och en annan klänning

image348

image349
hoppas på nu att jag kommer att gilla dem även i verkligheten.

favoritlåten just nu


en asgrym video! =)


som om livet inte innehöll något annat

böcker på nattduksbordet just nu:

marian keyes - är det någon där?
unni wikan -  en fråga om heder
gretelise holm -  ministermordet
william kowalski - den goda grannen
adele parks - byt liv med mig
jens lapidus - snabba cash
john harvey - av kött och blod
mark billingham - den brinnande flickan
karin wahlberg - sista jouren och hon som tittade in
gunnar höistad - mobbing och människovärde

när ska jag hinna läsa allt jag vill läsa?! det kommer dessutom alltid alltid fler böcker jag vill läsa. så många böcker och så lite tid.

soffan, tv och pappersnäsdukar.

lördag.
under natten blev jag förkyld. fick gå upp vid tre tiden i morse och hämta nässprayet och ge min snoriga näsa en dust så att jag kunde fortsätta sova.

tanken var att jag och kärleken skulle gå på fest hos några vänner ikväll. nu blir det soffan för min del med glass och tv istället. funkar det med faktiskt.

vi var i alla fall i väg idag och hjälpte samma kompisar att flytta ihop sina bopinaler till en lägenhet istället för varsin. eller kärleken hjälpte till att bära, jag stod i solen och gav lite order istället. blev ännu en gång påmind om hur jobbigt det är att flytta och leva i kartongland och att jag inte vill göra det på läääänge!

om vi inte hittar ett hus det vill säga, som inte stiger prismässigt från 1 995 000 till 3 300 000 kronor på ett och ett halvt dygn.


min favoritvideo alla kategorier


hur svårt kan det vara?

image347

den här bilen står parkerad på gatan utanför där vi bor. märk hur "nära" den står trottoaren. kärleken visar lite fint avståndet =)

har han/hon som äger bilen i fråga fått körkortet på postorder eller?


jag har nog blivit en shoppoholic

kanske inte, men det är trevligt att shoppa på våren. på vintern orkar man aldrig prova eftersom man har fjorton tröjor, tre jackor, mössa, halsduk, byxor och jättejobbiga skor som måste snöras och knytas i femton minuter innan de är klara.

ungefär så..

i söndags tog jag en långpromenad som på vägen gick genom staden. hittade ett par ursnygga trefjärdedelsbyxor i den röda färgen! jag har insett att jag mest har blått, brunt, grönt och svart i allt. så nu blir det mer röda saker! hittade även ett jättefint halsband i silver som jag spontanköpte.

image345

anledningen till att jag tog långpromenaden genom staden var patrik isaksson! han spelade några låtar på lilla torget här i linköping och hade sedan skivsignering. självklart ville jag höra min stora musikfavorit och jag blev inte besviken =)

image346

att hans låt "under mitt tunna skinn" inte gick till final i melodifestivalen är en gåta!



glasspremiär!

idag var det äntligen premiär för glass!
glass från bosses glassbar.

det finns ingen godare glass. och det är verkligen något speciellt att köpa och äta den första bosseglassen för säsongen.

smakerna blev marängswiss och lakrits. mummss

image343

men hur är det möjligt?

läste den här artikeln om nioåringar som planerade en hämd mot sin lärare.

nioåringar!

det är barn vi pratar om. de ska inte planera hämd, de ska leka och vara barn

whohooo

äntligen kommer man in här igen. det har varit ett par dagar nu då man inte har kommit åt sin lilla blogg.

back to buisness! =)

RSS 2.0