Kossorna som är på rea

Och landet som har rea på kossor är naturligtvis Korea!

Året som gått

Nu är det bara några timmar kvar av 2008. Ett år som varit bra på en del sätt, men jobbigt på en del andra.



arbete

Den här våren var jobbig på jobbet. Vi hade ett par elever som det var mycket kring och det blev arbetsamt för oss alla i personalen. När sommarlovet kom pustade vi ut och det var otroligt skönt med semester!

I våras fick jag också äntligen fast anställning! Den 1 juni påbörjades min tillsvidareanställning. Känns otroligt bra att äntligen, vid 33 års ålder ha fast anställning. Jag vet att det kommer in pengar på mitt konto i slutet på varje månad och jag har riktig semester! Coolt

sommaren
Den här sommaren spenderade jag och kärleken på många olika håll. Vi höll oss till Sveriges gränser, men det var bara trevligt! Vi fick även en hel del värme och sol på oss, skönt som attan och jag badade flera gånger! Kors i taket eftersom jag är en badkruka av stora mått.

Våra vänner J + L gifte sig i början på juli och det blev en riktigt trevlig fest. Vi passade även på att hälsa på andra vänner i Lidköping och så spenderade vi några dagar i Göteborg.  I somras var första gången jag åkte till Visingsö också. Dit tog vi med cyklarna och cyklade runt den lilla ön. Mycket trevligt! Vi fick även besök i Linköping av T + E och deras söta dotter. Vi tittade på Gamla Linköping, åkte tuff tuff tåg till Valla där vi åt picknick. Sen blev det ett besök på Bosses glassbar och så hemgjord pizza på kvällen. Mums! Jag och kärleken åkte även till Kolmårdens djurpark. Där har inte jag varit sedan jag gick på mellanstadiet. Vi hade med matsäck och det var fint väder!

Sen hade vi även några lata dagar hemma då vi inte gjorde mycket alls. Det blev en del grillning och minigolf också. Jag spenderade även några dagar med att vara riktigt förkyld och missade en utflykt till Trosa med mina systrar. Det var mindre roligt.


musik

Kents sista Sverigespelning såg vi när den gick av stapeln i Norrköping i början på augusti. Tyvärr tror jag att Kent kommer att dröja med att ge sig ut på turné igen.. Men grymt bra var de i alla fall! I februari var vi iväg och såg delfinalen i melodifestivalen på Cloetta Center. Vi hade inte bra platser, men det var grymt roligt i alla fall.. Min stora favorit, Patrik Isaksson, gick ju inte till final. SUCK!

Men jag fick se Patrik två gånger till det här året i alla fall! =) Han var med på Rix FM:s turné och den besökte jag både i Linköping och när jag var i Malmö för att hälsa på bästa vännen Jenny!

Vi tog oss till Stockholm och Intiman för att se Footloose i mitten på april. En urbra musikal med Anna Shalene, Måns Zelmerlöw och Peter Johansson. Grymt bra musik som både jag och sambon satt och diggade till!

I slutet på juli åkte vi till St Anna skärgård och lyssnade på kusinerna Peter Johansson och Matilda Hansson när de hade sin årliga sommarkonsert i St Anna kyrka. De är otroligt duktiga och jag imponeras varje gång jag hör Peter. Vilken artist!

Nu i december skulle jag ha gått och sett Peter Jöback, när han hade julkonsert. Men tji fick jag.. 39 graders feber och influensan satte stopp för det. Ibland har man otur.

kärlek

Ett år som förlovade firade vi den 3 november. Men i slutet på oktober friade min kärlek och nu gifter vi oss den 23 maj 2009. Planeringen är i full gång och det ska bli väldigt roligt!! Vi har även bokat en semesterresa till Korsika i juli som får ses som en försenad bröllopsresa. Spännande! =)

familjen

Pappa har varit den stora följetongen det här året. I april opererades han och fick stomipåse på magen. Operationen gick väldigt bra och till en början mådde pappa bra. Sen började det bli lite komplikationer, med olika följdsjukdomar. Det har varit ett jobbigt år, men nu är pappa på bättringsvägen. Stomipåsen är borta och nu är pappa kommer att bli helt frisk! Vilket är otroligt skönt.

Själv fick jag veta att jag hade cellförändringar på livmoderhalstappen i år. De opererade jag bort i april och nu verkar allt vara som det ska! Det är otroligt viktigt att gå och ta det där cellprovet vart tredje år! Nu får jag gå en gång om året och ta det ett tag framöver. Det gör mig inget!

nu väntar ett nytt år bakom dörren. jag ser fram emot 2009 och hoppas att det blir ett bra år. Bästa vännen Jenny flyttar upp till Linköping, vilket inte är fy skam! Det ser jag verkligen fram emot. Sen, naturligtvis mitt och kärlekens bröllop i maj! Det blir en av höjdpunkterna under året. 

GOTT NYTT ÅR

Vilket land har rea på kossor?

Julen kom och gick!
Lika fort som den julafton kom så var den borta. Jag spenderade dagen hos min syster utanför Nyköping med familjen. God mat, goda efterrätter, paket och hockeyspelsturnering stod på schemat. När sedan kvällen kom åkte jag hem igen till Linköping för att möta upp min kärlek. Vi har som tradition att fira lite egen jul hemma hos oss med paket och äta en skinksmörgos innan vi går och lägger oss.

Idag damp det ner Beyonces nya cd i brevlådan. Vann den på Rix FM dagen före dopparedagen genom att svara på en gåta. Jag har lite tur nu, andra cd skivan jag vunnit på tre veckor. Den här gången svarade jag på gåtan:

"Vilket land har rea på kossor"


Kan ni svaret?

Nu är det jul, häri vårt hus..

Nu är det snart jul!
Igår sprang jag runt och handlade de sista julklapparna. De som jag skulle ha handlat förra veckan då jag låg i influensan. Nu är jag klar i alla fall, känns skönt!

Idag har jag varit på stan och klippt mig, hann även prata lite med den frisören som ska fixa mitt hår och smink på bröllopsdagen. Snart är det 2009 och snart kommer det att vara maj!

Nu pysslar jag lite hemma inför jul, vi åker till våra respektive familjer i morgon på dagen och sen åker vi gemensamt hem till Linköping igen i morgonkväll för att fira vår egen jul.

Snyggt armband

designtorget har de en mängd roliga saker, vi har bland annat köpt flera spel där. Men de har också smycken. Snygga smycken som är apdyra och så smycken som ligger lite bättre i pris.

Hittade det här armbandet där, för ynka 175 pix! Ska se om jag kan hitta ett som kan passa min bröllopsklänning också. Det roliga med de här armbanden är att det inte finns ett enda likadant, utan att alla är olika eftersom det är knappar. Mycket snyggt och enkelt.

                


Salt och vinäger!



Äntligen!
Äntligen har salt och vinägerchipsen kommit till Sverige! Estrella, ni gör mig lycklig!
När jag har varit utomlands har jag försökt hitta dessa chips, för att kunna få njuta lite grand. Men nu finns de äntligen att köpa där jag handlar mat.

Lycka!

Jag är i jeanshimlen!

Jag har hittat världens skönaste jeans! Från mitt favoritmärke Esprit naturligtvis! =)



Så jäkla sköna och snygga! Måste nog köpa ett par till bara för att vara på den säkra sidan ifall mitt par går sönder efter lång och trogen användning!

Jag lever!

Den senaste veckan vill jag bara helst avskriva. Glömma bort, plocka bort.. Finito!
Jag har legat i 39 graders feber och en snorande näsa. Influensa med andra ord. Det var länge sedan jag kände mig så ynklig och sjuk. Orkade ingenting, bara sov hela tiden. Saker jag hade tänkt hinna med på jobbet innan jullovet fick helt enkelt stryka på foten.

Men idag var det julavslutning i alla fall. Som vanligt var det superfint och när min klass var uppe och sjöng blev jag stolt! De var duktiga som attan!

Nu är det äntligen lov och jag ska ägna helgen åt att vila så att jag orkar göra en massa roliga saker under mitt lov!! =)

Körvel är inte svaret!

Självklart är det kanel som är svaret! En krydda som är duktig på el, kan el! Hur enkelt som helst. Det visade sig dock när de hade den gåtan på Rix FM att det inte var helt självklart för alla. Någon ringde in och gissde på körvel. Det däremot är svaret på en annan gåta! =) Vilken krydda är det som kör bra = körvel

Gillar gåtor, speciellt sådana som ger mig cd skivor hem i brevlådan!

Well, nu är det äntligen helg! Den här veckan har varit spännande. Jag har haft problem med min muskel i rumpan igen. Kunde knappt gå i torsdags så nu går jag på smärtlindrande igen.. Boring! Min sjukgymnast var på kurs idag, men de lovade att han skulle ringa upp mig på måndag.

Dessutom har det ju fallit en massa snö utanför fönstret. Jag gillar inte snö! Speciellt inte snö som ligger på cykelbanan och gör det svårcyklat. Jag kan gå med på att snön ska ligga där den ligger, men ta för sjutton bort den från cykelbanan där jag är!


Kryddor och Per Gessle!

Ibland lönar det sig att skicka in mail till Rix FM. Damp ner en cd med Per Gessle häromdagen i min brevlåda. Jag svarade rätt på en gåta som de hade.

Vad är det för krydda som är bra på el?

Tänk på den ni! =)


Hufudstaden får sig ett besök

I morgon blir det avfärd mot Stockholm! Våra vänner T + E ska besökas. Det blir en helg med mycket lugn och ro, god mat och kanske lite vin. Precis i min smak!

Väldigt skönt med fredag idag. Att åka från jobbet idag var skönt, nu är det snart jullov i vilket jag behöver, skulle tro att eleverna också behöver det. Betygen ska sättas på torsdag, sen kan man börja slappna av.

Igår var jag och kärleken till guldsmedsbutiken där vi hittade våra förlovningsringar. Nu har vi även bestämt oss vilken vigselring jag ska ha! =) Den är inte beställd än, men jag har alla mått jag behöver för att gå in och göra en beställning efter nyår.


Alla människor med en massa konstiga åsikter

Det här med bröllop..
Jag har varit inne och läst på forumet på en bröllopssajt. Det jag har lagt märke till är att det finns så många människor som har så konstiga åsikter. Det är jättekul att läsa, ibland blir jag förbannad, ibland skrattar jag så att jag gråter.

Många bryr sig så mycket om vad andra tycker att de ska göra. Varför inte bry sig om vad man själv tycker?! Så tänker i alla fall jag och min sambo. Vi lyssnar gärna på råd, absolut. Men i slutändan är det han och jag som gifter oss, det är vårt bröllop och ingen annans. Vi ska vara nöjda och glada med vår dag. Sen om det innebär att man inte bjuder just den gästen eller har den maten som någon förespråkar.. Ja, då är det så!

Men det är kul att planera! Mycket skoj!




Jag har kastat in handduken!

Fick gå hem från jobbet idag. Huvudet värker, kroppen värker och halsen ska vi inte tala om. Blä.
Well, får vara glad. Har inte haft en sjukdag hittills den här terminen!

I lördags var i och hälsade på kärlekens mormor. Hon är en 96 årig dam som nu tyvärr börjar höra dåligt och har svårt att röra sig. Vi var där och lämnade över en inbjudan till vårt bröllop. Hon blev jätteglad, men trodde nog inte att hon skulle leva då, det är ju ett halvår kvar dit. Ett halvår är nog lång tid för en sådan gammal dam, men väldigt kort tid för oss yngre. Nog hoppas både jag och kärleken att hon ska vara så pass pigg och kry att hon kan följa med till kyrkan den där lördagen i slutet på maj.

Hoppas, hoppas!

Nu, tänker jag överge datorn. Lägger mig i soffan istället, under en filt och har tv:n som sällskap en stund.


RSS 2.0