så otroligt fin..


räkningar, världens otyg!

finns det något tråkigare än att betala räkningar?
jag tror inte det!

först blir man glad av att se alla pengar på kontot man fått i lön. sen försvinner de mesta av pengarna bort.. buhuu..

men sånt är ju livet. bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. det vill säga, skaffa sig så få räkningar som möjligt.


min nya favvolåt



white stripes - seven nation army

mor och dotter dag

i måndags var mamma och mina två systrar här. vi hade en mor-dotter dag tillsammans med fika, shopping på stan och lunch hemma hos mig. riktigt trevligt! =) det är inte ofta vi lyckas träffas allihop samtidigt och gör något tillsammans.

mamma åkte hem med lite nya kläder och jag kom hem med ett par påsar också. jag har den senaste tiden börjat upptäcka kapp ahl. det var en affär jag förknippade med "tanter" förut, men de har riktigt snygga kläder ju!



hittade klänningen och tröjan på kapp ahl. klänningen blir jättebra med ett par svarta eller bruna leggings till. bra att ha i sommar och i höst. tröjan är superfin och den var bara ett måste att köpa.

jackan däremot, ett fynd på åhlens, rea.
i like rea!

blixt och dunder

är det något jag inte tycker om är det åska. usch
i natt vaknade jag strax efter klockan ett av att det dundrade som sjutton. inte nog med det så blixtrade det till ungefär två gånger i minuten i nästan en timme. det är en sak om det åskar och blixtrar på dagen när det är ljust ute, men nattetid tycker jag inte om det. det är mörkt överallt och då kommer den där lilla mörkrädda tjejen fram i mig.

som tur var sover jag ju inte själv i sängen utan jag hade ju någon att krypa tätt intill..

                                          

ordning och reda, pengar på fredag

vilken underbar helg!
igår trodde jag att det var söndag och blev väldigt glad när jag upptäckte att det bara var lördag! *lycka* vi gjorde inte många knop igår. läste, läste, sov, surfade och tog det lugnt. väldigt skönt med en sådan helg. det var ett tag sedan

idag däremot har vi städat på vinden. vi har fått ordning på kartonger, vad det är i dem och inte i dem. vi har slängt en massa och städat upp. nu är alla kartonger märka och staplade. helt plötsligt fick vi massor med plats över i vårt vindsförråd! alldeles säkert kommer det att fyllas med mer saker.

hipp hipp hurra!

idag fyller min syster år! hurra!


bokrecensioner

                                                         



sjöjungrun - camilla läckberg


en man försvinner spårlöst i fjällbacka och ingen vet var han har tagit vägen. alla i hans familj är utom sig av oro men polisen kan inte säga någonting, de har inga spår. några månader senare hittas han fastfrusen i isen, mördad. en av mannens vänner är författaren christian som under mer än ett års tid fått hotbrev så blir situationen mer komplicerad. hänger de båda fallen ihop?

jag gillar camilla läckbergs romaner skarpt. hon skriver på ett sätt som  får mig att sträckläsa hennes böcker. historierna vävs in i varandra och slutet är riktigt bra. även om det kanske inte är ett slut?! kanonbok i vilket fall som helst!

sen är omslaget riktigt snyggt också! pluspoäng till den som formgivit det!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

den mörka ängeln - mari jungstedt

visby har fått en ny kongresshall. den invigs under pompa och ståt och festfixaren viktor algård som värd för arrangemanget. dagen därpå hittas han död, mördad, i byggnaden.

kommisssarien knutas letar efter motiv bland en grov tonårsmisshandel, en hemlig älskarinna, en fårbonde och en ruinerad konkurrent. men det är inte bara på jobbet knutas har problem, hans sjuttonåriga son vänder sig inåt och berättar inte det han går och bär på i hemlighet.

svenska deckare är min grej. den här boken är också en sträckläsningsbok. den är lätt att läsa och lätt att hänga med i. hon skriver enkelt och man kan helt enkelt inte lägga ifrån sig boken.

båda böckerna rekomenderas!

midsommars vara eller icke vara

i morgon är det midsommar, den där helgen då alla ska fira så in i sjutton.
för mig kvittar det. jag kan lika gärna vara hemma och äta en god middag och bara vara. eftersom det ändå lär regna (jag vet att jag låter pessimistisk, men det brukar ju regna på midsommarafton) så kan jag lika gärna sitta inomhus hemma än att sitta någonstans ute och frysa.

nu har i alla fall kärleken fått bestämma vad vi ska göra i morgon och vi ska tydligen ut och grilla med några vänner. det kommer att bli trevligt, men jag gillar i alla fall inte den här helgen. inte min kopp av te som man skulle säga. har aldrig gillat att hoppa runt midsommarstången och hoppa "små grodorna". det får vara!


promenadnörden i mig får utlopp för sitt nörderi

morgonpromenader! =)
äntligen kan jag ta upp detta fenomen som jag älskar men inte riktigt orkar med om jag ska vara på jobbet klockan åtta. jag är svårstartad på morgonen. kanske inte med att komma ur sängen, men att komma igång i kroppen.

nu däremot blir det morgonpromenader i sju veckor framöver. det ska bli skönt både för kroppen och för huvudet.

ibland är inte alla hästar i hagen.


vi är svenska fotbollsfans allihopa..

det närmar sig avspark. sverige möter ryssland.
jag kommer inte att kolla hela matchen utan bara ibland, blir så himla nervös av idrott. speciellt sådana sporter som ishockey och fotboll. varför måste matchen hålla på i nittio minuter?! varför inte bara tio sekunder? då är det lättare att titta på friidrott. sanna kallurs lopp tar inte mer än tolv, tretton sekunder. sen är det över och man slipper våndas mer.

mycket bättre



bildkälla

nu vill jag bara säga att det är semester!

semester är ordet!
idag gick jag från mitt jobb och kunde känna att jag kan vara ledig och ta det lugnt i många veckor framöver! det ska bli väldigt skönt med semester. jag har städat mitt skrivbord, rensat bland papprena, satt in saker i pärmar och lagt dem tillrätta. planerat för hösten och fixat och donat! nu kan jag inte göra mer utan det får bli i höst.

semester!!

väldigt söt video!


moulin rouge!

igår gick moulin rouge! på tv.
det var ett tag sedan jag såg den filmen, men gud vad den är underbar. jag skrattar och gråter omvartannat.
sen att det är bra musik med i filmen gör ju inte den sämre direkt.


bästa reklamfilmen!



"vad i fansiken är det här?"

underbar reklam! men kommer man ihåg vad den är reklam för?! =)

alla har vi våra hobbys..

http://www.expressen.se/noje/1.1198369/rosing-botox-ar-min-hobby

kommentar överflödig

lördag means freetime!

kärleken åkte hemifrån tjugo över sju i morse. svensexa för en god vän till oss stod på schemat och jag lär inte se honom igen förrän i morgon.

själv tog jag det väldigt lugnt, passade på att ta en morgonpromenad och sen en lång dusch. sen bar det av ner till stan för att träffa min bästis j och hennes lillasyster. vi bor numera ganska långt från varandra, jag här och hon nere i skåne. men det spelar ingen roll att vi inte ses så ofta, vi faller in i samma gamla jargong på direkten. det var i vilket fall som helst roligt att träffa henne igen. nästa gång blir i skåne, jag åker ner till henne i mitten på augusti.

nu väntar jag istället på å. vi ska iväg och gratulera en god vän till oss. sen blir det grillning och spela spel med tjejerna ikväll. najs!


seg som kola

förbannat vad segt det var att komma upp idag. fredag efter skolavslutning. alltid segt.
på jobbet idag gick det bra.  har städat och rensat och städat lite till.. vill ha klart så mycket som möjligt innan jag går på semester. vill inte jobba på semestern och i augusti när man kommer tillbaka är det alltid lite kaos..

men ikväll ska jag ha myskväll för mig själv. kärleken är kommenderad att gå ut och äta med jobbet. så då får jag roa mig själv. ska nog inte vara så svårt!

mina fina elever

som sagt, idag slutade eleverna skolan. niorna lämnade skolan för gott och som jag skrev tidigare kommer jag att sakna dem.

trodde inte att jag skulle få någonting av dem, men där hade jag fel. av den klassen jag undervisat i alla so ämnen, bild och svenska fick jag en jättevacker orkideé, en bok om choklad och ett häfte eleverna satt ihop med bilder av dem själva i. när jag fick det häftet började jag lipa. man blir både rörd och väldigt glad att de har uppskattat det man har gjort för dem.

av två andra elever i den andra nian fick jag ett vackert litet olivträd och en blomsteruppsättning. jag är otroligt glad och tacksam för vad jag fick av dem. det här är elever som jag alltid kommer att minnas på ett eller annat sätt.


rosor äro röda

igår firade som sagt jag och kärleken tre underbara år tillsammans. när han klev in genom dörren hemma igår så hade han fem, stora röda rosor med sig hem till mig. =) min favoritblomma har alltid varit röd ros.

                                                 

behöver jag säga att jag blev jätteglad? de står nu fina och röda i vårt matrum och när jag går förbi dem luktar jag på dem. rosor kan lukta väldigt gott!




they have left the buildning

så har eleverna slutat.
och jag grät.
och dom grät

det var både sorgligt och roligt att släppa iväg våra nior. de är redo för ett nytt äventyr, gymnasiet. och jag är redo att ta emot en ny klass. men jag kommer att sakna dem, sakna dem mycket!

so what, åttiotalet i ett nötskal



någon som minns?! tyckte att de var urbra.
är det någon som vet vad som har hänt med grabbarna? vad gör de idag?

kärleken å jag





idag är det dagen som jag och kärleken firar tre år tillsammans.
för tre år sedan, den här dagen började vi vårt äventyr tillsammans hand i hand.



fotbollsnörd? nej, inte jag inte

sverige spelar fotboll mot grekland just nu i fotbolls em. vad gör jag då? jobbar istället. är inte så intresserad av fotboll.
får nog reda på resultatet ändå med tanke på att kärleken och vännen j sitter på övervåningen och tittar. antar att de kommer att skrika högt både om sverige och grekland gör mål.


vilken blåst! ...

vilken blåst! trodde ett tag att jag skulle blåsa bort när jag åkte hemåt, men jag klarade mig!

två dagar kvar sedan är det skolavslutning. niorna ska lämna boet, flygfärdiga, mot gymnasiet. jag kommer att sakna dem i höst när jag börjar jobba igen. men det är kul att se dem vara så uppspelta inför sin sista skolavslutning i grundskolan. tror att även jag och mina klasskamrater var så när vi slutade nian. gymnasiet och sommarlovet hägrade. jag tror i alla fall att det kommer att gå bra för mina nior på gymnasiet.

två dagar till skolavslutning, sex dagar till semester. den är efterlängtad, men det är en hel del jag måste bli klar med innan jag får gå och ta ledigt. det ska rensas och planeras och skrivas en mängd saker. bäst att göra det nu innan semestern, i augusti finns det annat att göra.

terminen har gått väldigt fort, jag förstår inte vart den har tagit vägen. tyckte inte det var länge sedan vi startade i augusti och nu är vi i juni året efter. vad hände?

tomtar på loftet...

http://www.tradgardstomtar.se/store/index.php?act=viewProd&productId=275

hehe

vikariat, no more!



beviset! jag är numera fast anställd! min tjänst är inte längre ett vikariat utan en tillsvidaretjänst. härligt! jag ska undervisa, handleda och stödja elever i grundskolan som det så fint står på mitt anställningsbevis.

dagens roligaste och sötaste inköp



tog en sväng på stan efter jobbet och friluftsdagen. hamnade på designtorget där david batras bok "den som inte tar bort luddet ska dö" inköptes. Det är en bok som visar en mängd olika lappar som satts upp på diverse ställen. jag är arg att jag inte kom på den ideén först! urrolig bok!

det andra stället jag fastnade på var city modehuset. jag har alltid trott att det bara är "tantkläder" där och inget för yngre. men så fel jag hade. hittade den här söta rosa blusen från märket street one. passar urbra till kjol och byxor.

boknörden i mig har varit framme igen!

                            

ännu ett par böcker har passerat mig. märks att det börjar bli sommar och att jag har satt betygen. då kommer läslusten fram och jag slukar alla böcker som kommer i min väg.

"den goda grannen" av william kowalski

colt och francine upptäcker av en slump det 150 år gamla huset under en biltur på landet. de blir ögonblickligen förälskade i huset och köper det. när de sedan ska renovera det märker de att de har olika åsikter om både huset och deras gemensamma liv. ju mer de lär sig om husets historia desto längre ifrån varandra kommer de och en stor kris blir ett faktum.

det här var en märklig bok. en riktigt märklig bok. jag gillar den, men ändå inte. språket är bra, men den är ändå jobbig att läsa. jag vet inte om jag vill rekomendera den, just för att den var jobbig att läsa.

------------------------------------------------------------------

"bekantas bekanta" av  mats strandberg


camilla är drygt 30 och före detta fotomodell. hon återvänder till stockholm utan några pengar på fickan, utan trygghet och utan karriär. camilla har dock en plan och den involverar att få tillbaka mannen hon älskar och som hon svek.

mats skriver väldigt lätt. det är lätt att läsa och man läser hans böcker fort. jag gillar jargonen och språket. jag gillar handligen. han har även skrivit jaktsäsong som utspelar sig i ungefär samma miljö.

randigt och rött

stadium har urbra sortiment av bikinisar just nu. jag har hittat två nya och jag passade på att köpa båda. kunde inte välja utan de fick följa med mig hem. 99 kronor delen är absolut inte ett dumt pris!



nu kan jag slänga ett par gamla bikinisar som gjort sitt! härligt!

sommaren är här!

sommaren har varit här i helgen. och jag har haft andra saker för mig än att sitta vid en dator, som att vara ute i solen till exempel!

fredag, lördag och söndag har spenderats i en solstol först ute i berg och sedan vid sandvik. jag har till och med badat! det ni! det gör jag oftast inte eftesom jag tycker att det är för kallt. men igår var det 22 grader i vattnet vid sandvik och då kunde jag ta mig i.

idag köpte vi våra första jordgubbar dessutom! gud så goda! de ska mumsas på tillsammans med mjölk och grädde senare ikväll


"för han har tagit studenten, för han har tagit studenten"

idag tog min systerson studenten. det firades ordentligt! eller rättare sagt, han firade ordentligt! =)
det blev i alla fall smörgostårta hemma hos systeryster tillsammans med familjen, vänner till min syster och kompisar till min kära systerson. tänk att han är så stor! 19 bast! killen vägde bara drygt 2500 g när han föddes och nu är han både längre och tyngre än mig.

jezzus

på vägen hem stannade vi på mediamarkt och köpte en kamera. jajjamensan, den kameran jag har pratat om för några dagar sedan. jag och kärleken gjorde en deal. vi betalar halva kameran var, så är den vår gemensamma. billigare för oss båda än om någon av oss köpt den själv. så nu ska här fotas och grejas! weeee *glad*

på tal om student, nästa vecka är det dags för kidsen i den här stan att springa ut och vråla för fulla muggar.. då lär det bli en högljudd och lång fredag för många.

this is my life



urbra låt!!!

äntligen är kalendern här!

så, äntligen har jag fått min kalender från ordning och reda!



tycker att deras kalendrar är överlägset bäst och den passar mig utmärkt. vi får egentligen en kalender från jobbet, men den vill jag inte ha. lägger hellre pengar på en bra kalender som jag trivs med!

att man kan glädjas åt så lite! =)

prylnörd, jag?!

jag är nog en prylnörd..
har hittat en kamera jag vill ha, en digital systemkamera. en kamera jag skulle kunna fota hysteriskt mycket med. en sådan kamera har jag hittat.

frågan är om jag kan övertyga mig själv om att 5000 kronor är värt att lägga på en sådan.



skönheten! måste nog checka in den ordenligt nästa gång jag är nere på stan.

bokrecensioner



boknörden i mig har varit framme igen..

"snabba cash" av jens lapidus


handlar om jw som gör vad som helst för att nå dit han vill. han säljer kokain på inneställen i stockholm samtidigt som han försöker hitta sanningen om vad som hände hans syster camilla. det handlar även om jorge som lyckas rymma från österåkeranstalten och hans mål. boken handlar helt enkelt om den kriminella världen och hur de olika huvudpersonernas öden flätas samman.

jag tyckte om boken. den var en aningens svår att komma in i, men sen sträckläste jag den. ibland störde jag mig över språket i boken. jens lapidus skriver inte som alla andra.

men den är läsvärd!

------------------------------------------------------------------------------------------

"är det någon där?" av marian keyes


nerbruten och omskakad ligger anna hemma på sina föräldars soffa i dublin, irland. hon har råkat ut för en olycka och det tar tid för henne att bli återställd. hennes mål är att återvända till new york, sitt jobb, sin lägenhet och sin man, aidan. men när hon väl kommer dit inser hon att inget är sig likt.

boken fick mig att skratta, den fick mig att gråta och den fick mig att känna. en helt underbar bok som när jag väl började läsa den, inte kunde släppa den.

nu har jag flyttats

nu har även jag flyttats till den nya plattformen.. se hur det här funkar.
sitter på jobbet, blir en lång dag med betygssättning efter konferensen. vill hellre ut i det fina vädret.. men, men.. det är en dag i morgon också!

RSS 2.0