rix fm in the house! eller city kanske..

vilken kväll det blev igår!
vilket väder!

helt otroligt. vi satte oss på en uteservering igår efter jobbet, jag, kärleken och några av våra vänner. åt god mat och snackade en massa strunt om ingenting. sen bar det av ner mot stångebrofältet där rix fm hade sin festivalturné. patrik isaksson skulle ju vara med och det ville inte jag missa. stor beundrare av hans texter och musik som jag är. 

trevligt värre! när vi sedan åkte hemåt var det fortfarande varmt och skönt ute! tänk om det kunde få vara så här resten av sommaren och en bra bit in oktober? det vore grejor det!


vad jag är glad! =)

jag har flera saker att vara glad över
  1. jag har fått en fast tjänst på mitt jobb!! weeeee, aldrig mer vikarie och inte veta hur det ska bli från  termin till termin
  2. jag har fått löneökning, en stor löneökning den här gången!
  3. snart semester! hela sju veckor innan jag börjar igen 11 augusti. men gudarna ska veta att jag har jobbat hårt och förtjänar semester! tro inte att vi lärare glider omkring och inte gör något. vi jobbar massor!
  4. solen skiner och det är varmt ute! kan det bli bättre?
  5. patrik isaksson kommer till linköping på fredag och uppträder på rix fm festivalen! om jag kommer att vara där? skulle tro det!
  6. kärleken är sötast i världen i princip hela tiden. tror att jag är världens lyckligaste! =)
vad gör det då om hundra år att jag har en aningens pms just nu. mitt goda humör klarar av det med.

hurra!

ja må hon leva!

i dag fyller fluppan år! GRATTIS!!

tydligen är hon tjenis med vädergudarna dessutom eftersom vädret är helt enormt jättebra! sicken tur

image353

jag behöver hjälp av ipren-mannen

har ni någon gång haft så där ont i huvudet att man bara vill ta sönder det för att ta bort det onda?
så ont har jag just nu. istället för att rätta blir det sängen.

image381

kanske kan ipren-mannen hjälpa mig. jag hoppas det i alla fall.

men jag bara undrar.. grekland?!

såg schlagerspektaklet igår.
tyvärr var det rätt kört för vår charlotte, det insåg vi som satt hemma hos oss ganska snart igår. men att det skulle bli ryssland och grekland som kämpade om segern innan ryssland drog ifrån - det trodde jag inte! charlotte gjorde absolut inte bort sig. hon gav allt och bjöd på ett jättebra framträdande. det gick inte hela vägen hem bara.. tyvärr!

till slut gick det så långt hemma hos mig och kärleken att vi satt och jublade så fort grekland inte fick några poäng eller fick låga poäng. det kändes som om att vem som helst fick vinna utom just grekland. de hade en sådan otroligt intetsägande låt. tråkig!

mina favoriter, island kom tyvärr inte så högt upp.. men deras låt har jag lagt in i min mp3 spelare så att jag kan digga den i morgon på jobbet.

image380

det var en snygg show, gillade hur de hade byggt upp scenen och alla färgerna som var runt omkring. det ska alla ansvariga ha cred för.

"i wanna run" nina ramsby

jag hörde en låt i ett program på svt. mailade och frågade vad låten hette och vem som gjorde den. till svar fick jag att det var nina ramsby. låten heter "i wanna run" och är otroligt vacker! kolla in på hennes myspace sida och lyssna.

drömmer om betyg

lördag och schlager! kan det bli bättre?
sol ute också. men en jäkla blåst.

helgen är i alla fall här. har längtat den här veckan, det är tufft på jobbet just nu och jag drömmer om betyg. jag gillar att vara lärare men vid den här tidpunkten på året så är det tufft. niorna ska ha slutbetyg, inga fler livlinor finns. inget "det kan vi rätta till under nästa termin" kort finns längre. alla kort är utspelade och nu ska jag sätta de betyg som i vissa fall avgör om eleverna kommer in på sin favoritutbildning.

många av mina elever är duktiga, andra mer lata. men det är svårt att sätta betyg oavsett om de är duktiga eller lata.
vånda!

irland och kalkonen gick inte hem

                      image379

tittade på semifinalen till eurovision song contest igår.
det var väl en jäkla tur att inte kalkonen från irland gick vidare. vilket skämt. skäms irland! usch!

följer det inte lika slaviskt som jag gjorde för några år sedan, men lite kul är det nog i alla fall..

vad ger man bort i studentpresent?

min systerson tar studenten nu i juni. jätteroligt på alla sätt och vis.. men vad sjutton ger man bort i studentpresent?! till en blivande nittonåring som inte vet vad han vill med sitt liv?

tips mottages tacksamt!

min omöjliga kärlek

jag gillar ju väskor. det är ingen hemlighet liksom.
nu när vi var över till helsingör i helgen och till konstmuseét louisiana så hittade jag en sådan snygg väska.. den bara ropade mitt namn.

tyvärr var det en prislapp på väskan också. en dyr sådan, så dyr att väskan fick hänga kvar i museéshopen. men den är otroligt snygg och jag är kär..

image378

1000 kronor för en väska, där går min gräns. det är inte värt det, även om väskan var helt otrolig! och så var den i gult! hur kul är inte det! hittade den även på nätet, där denna modell skulle kosta 99 euro. som sagt, drygt 1000 kronor

märket är bree

hjalmars kök

om ni någon gång är i helsingborg. gå då och ät på hjalmars kök som ligger på mariagatan 8 i helsingborg! vilken mat! vilken god efterrätt!

helt klart värt ett besök!


helsingborg, here we come!

i morgon efter jobbet drar jag och kärleken till helsingborg för en helg på hotell och trevligheter. det ska bli skönt att komma iväg hemifrån och från jobb.

att slippa diska, laga mat och handla! den här helgen ska jag njuta av service! =) vi har inga direkta planer än på vad vi ska göra på lördag, men kanske blir det en tur över till danmark. vi får se

image377

bildkälla

girls just want to have fun

när jag var drygt 10 år gammal kom en film, en film som jag har sett många gånger och som jag till och från tänker på. nu hittade jag den på nätet för 49 kronor. den beställde jag omedelbums!

filmen, girls just want to have fun, är en charmig åttiotalsfilm som man bara måste le åt. man blir glad och längtar lite tillbaka till förr. den handlar om janey som drömmer om ett liv som dansare. hon får byta skola och hamnar i chicago där de spelar in det otroligt populära "dance tv".

filmen är underhållande och så åttiotal! den är helt underbar och jag rekomenderar den varmt!

image376


världens godaste!

finns det någon godare maträtt än fläsk, potatis och löksås?! jag tror inte det..

mums!

image375

bosses glass är kärlek

min underbara sambo kom hem med glass från bosses idag till mig och naturligvis till sig själv. vi har lite att fira och vad är bättre än att fira med den bästa glassen i världen?!

choklad och himmelsk pecannöt

mums!

image374

bokrecensioner

jag är galen i böcker. det är inget nytt! i helgen som var läste jag ut två böcker

image373

byt liv med mig - adele parks
_______________________________________
Eliza och Martha Evergreen är systrar. Men det är också det enda de har gemensamt. Martha tycks leva det perfekta livet med sin man, två ljuvliga barn, ett vackert hem och dessutom gott om pengar. Eliza bor hos sin pojkvän som är musiker i en liten etta. Och båda avundas varandras kärleksliv...

När Eliza spolar musikern söker hon sig till sin syster för att få lite lugn och ro i en varm och ombonad familjegemenskap. Men Martha har just fått veta att hennes man tänker lämna henne. För gott. Tydligen betydde löftena om evig kärlek ingenting och verklighetens äktenskap levde inte upp till förväntningarna.
_______________________________________

den här boken gillade jag. den var lite svår att komma in i, men sedan kunde man inte släppa den! den lockar till skratt, tårar och den är så där otroligt härligt sockersöt! me like big time!

mina döttrars systrar - barbara voors

på baksidan av boken kan man läsa detta:
_______________________________________
Efter att ha varit försvunnen i åtta år återfinns Lucy på ett sjukhus i New York. I hopp om att hon ska vakna ur medvetslösheten berättar hennes storasystrar Annie och Mimmi om sina liv i Stockholm.

Mimmi har ständigt sökt flykten i tron att livet pågår någon annanstans, var som helst förutom i barndomshemmet där ingen får luft. Annie har levt sitt liv som fastfrusen i obestämd väntan på något, medan pojkvännen Kristian skriver musik till hennes gymnasiedikter med oväntade konsekvenser. I fonden står mamma Thea, martyr och tyrann i ett.

Medan Lucy ligger stum och orörlig i dödens väntrum frågar hennes systrar sig: Hur länge kan man be en älskade vänta på en? Är längtan alltid förgäves?
_____________________________________

en helt klart spännande bok, om en något virrig. man har ibland svårt att hänga med och jag önskade mig ett annat slut när jag var klar med den. den kändes inte avslutad på något sätt. det mystiska hängde kvar, fast ändå inte. rekomenderas dock!

lika svart som ljus

lika svart som dagen var igår, lika ljus är dagen idag.
igår var ingen bra dag. kände mig hängig och hade tappat lusten för det mesta. det var inte roligt med någonting och jag ville helst dra täcket över huvudet och bara ligga kvar i sängen.

men skam den som ger sig.

idag har det varit en mycket bättre dag! solen skiner, både inne och ute och livet är rätt bra. jag fick ett glatt besked när jag kom till jobbet idag och det kommer jag att leva på länge.

jag längtar ändå till semestern. när man har haft ett helt läsår med allt vad det innebär så är man trött. trött i kroppen och trött i själen. sommaren reparerar den tröttheten så att man orkar nästa år. även om mitt jobb stundtals är jobbigt som f-n så älskar jag det! det finns inget annat jag hellre vill göra.

men det är tur att mp3 spelaren och mina älskade gymnastiksskor finns. de får mig att gå långt och att rensa skallen. det behövs ibland.

som nu ungefär..


kyckling med pasta och pesto

tänkte dela med mig av ett superenkelt lunchrecept.

skiva några champinjoner och en paprika. stek det och ha sedan ner skivad lårfilé av kyckling. peppra och salta. låt det steka klart innan du har på lite matlagningsgrädde och en klick pesto som du rör runt.

servera med pasta! klart!

det tog mig ungefär 15 minuter att åstadkomma denna lunchrätt som även blev väldigt, väldigt god!

passar utmärkt att det inte tar så lång tid när det är sol ute och man egentligen inte vill vara inne!






solvarm och röd på axlarna

vilken dag! sol så långt ögat når. vi har spenderat dagen hos mina svärföräldrar på deras lantställe. ett mycket trevligt ställe strax utanför norrköping, vid bråviken.

solen lyste hela dagen och varmt var det. medan kärleken vaxade bilen passade jag på att läsa en bra bok. det som är skönt med att åka dit är att man är lite avskärmad från världen. ibland är det väldigt skönt!

lite färg blev det, mest på axlarna. i morgon blir det till att sola ansiktet också


dagens plus och minus

plus

  • det är sol ute, varmt och skönt!
  • fredag, alltid varit min favoritdag. man har hela helgen framför sig
  • grillning ikväll tillsammans med goda vänner. ska bli trevligt

minus

  • har en hel del rättningar jag borde göra i helgen
  • bara några få veckor kvar tills betygen ska sättas.. jag behöver mer tid!!

"hallon och hat"

image372

som jag har väntat på den här boken, "hallon och hat" av eva swedenmark och annica wennström. de två första böckerna "smultron och svek" och vinbär och vemod" sträckläste jag.

längtar efter lördag morgon då jag kan vakna tidigt och bara ligga i sängen och läsa!

jag kommer att se ut som en riktig fröken!

jag har redan nu bestämt mig vad jag ska ha på skolavslutningen i juni när eleverna slutar. jag kommer att se ut som en riktig fröken! inget snack om saken!

image371

blommig klänning och vit tunn kofta. är inte det fröken-aktigt så säg? =)
koftan sprang jag på i butiken sisters av en slump. den är väldigt fin, men egentligen lite för dyr. men eftersom jag fått pengar i födelsedagspresent av mor och far fick den följa med i en påse hem ialla fall..

vitt är min nya färg

har upptäckt att jag gillar vitt. har länge letat efter en vit jacka och hittade en på gekås i ullared. förra sommaren såg jag en ursnygg handväska i vitt som jag aldrig köpte. men nu har jag hittat en liknande och den fick följa med mig hem, även den från gekås.

image368 image369

idag när jag åkte ner på stan efter jobbet släntrade jag in på ordning och reda för att fråga om kalendrarna för 08/09 kommer snart. passande nog hade de 50 procents rabatt på väskor. hoppsan! fick en vit väska följa med mig hem?!

jajjamensan!

image370

istället för 200 kronor kostade den 100 kr. ett helt ok pris tyckte jag. dessutom är den snygg!

solen, var välkomnad!

solen skiner så man blir helt lycklig!
när klockan slog halv fyra idag gick jag ut genom dörren från jobbet och cyklade hem. vilket väder! jag njuter hela jag, mycket och massor!

min nya leksak är grymt rolig och underhållande. dessutom kan den titulera sig mp3 spelare och radio dessutom. härligt, nu behöver jag bara mobilen med mig.

nu väntar dock en dusch, har varit och tränat och är helt slut! men slut på ett skönt sätt. behövde rensa tankar och kroppen och träna är det bästa sättet.

image367

pryltokig, jag?!

jag har införskaffat mig en ny telefon. min gamla höll på att gå sönder och jag ville ha ett billigare abbonemang. sagt och gjort. jag spanade in mig på en ny nokia och gick och fixade det!

visst är den fin?! =)

image366

den är blå! alla som känner mig vet att jag älskar färgen blått. självklart blev den i blått också. jag är som ett barn på julafton när jag har handlat en ny teknikpryl. det är jätteroligt! min sambo, kärleken, bara suckar och himlar med ögonen. men han är lika tokig i nya prylar som jag..


mmmmörk choklad och hallon

image365

vill bara säga att denna skapelse var väldigt god! den kan avnjutas på chocolat, ett mycket trevligt café i linköping.

ministermordet

image363

ministermordet är gretelise holms fjärde bok om journalisten karin sommer. boken är en kriminalroman och handlar om mordet på den danska kvinnliga integrationsministern. är det ett terrordåd? har mordet några kopplingar till danmarks invandringspolitik eller är det någon i ministerns privata krets som inte tycker om henne?

jag tycker om gretelises sätt att skriva. hon skriver lätt och ledigt och böckerna blir aldrig tråkiga att läsa. hennes romanfigur karin sommer blandas på ett snyggt sätt in i historien och får en avgörande roll för sanningen.

en bra bok som jag varmt rekomenderar!

läs den, tyck om den!


är jag nördig eller?

image362

schlagernörd om inte annat.
fick det här roliga kortspelet från mina goda vänner e och d i en försenad födelsedagspresent. det tackar vi för! ska bli kul att spela med mina vänner.

grillningen i lördags gick utmärkt. det blev en väldigt trevlig kväll med god mat, gott vin och trevligt sällskap. det är skönt att det börjar bli vår och sommar.


licens to grill

nu väntar grillning med goda vänner. solen skiner och det blir andra gången vi grillar i år.
mums!

image361

vem har sagt att man kan ha för många par skor?

image360

mina ursnygga skor som jag hittade på scorett outlet igår, 315 kronor! helt i min smak vad gällde priset med.
 

ullared, detta mekka

så bar det iväg till ullared igår. klockan tjugo i sju kom å och hämtade upp mig för att ta oss till d och e. där bytte vi bilar och så gav jag, å och e oss iväg söderut.

det är alltid kul med tjejutflykter och det behöver man ibland, att åka utan killarna.
jag har bara varit i ullared en gång tidigare och då var det ganska lite folk där. när vi kom ner igår så var det kö för att komma in i butiken. kö och då menar jag kö. den sträckte sig långt, långt bort.

vi handlade och handlade och tittade på kläder och andra saker. och roligt var det!! men jag handlade långt ifrån lika mycket som många andra.

image358

andras vagnar

image359

min vagn

jag kom "bara" hem med två nya väskor och ett par skor. skorna hade jag hittat på scorettes outlet som låg i ett annat hus i närheten. förutom allt annat jag handlade också. mitt största fynd var nog ett par caprijeans som jag såg hängde vid leksakerna. antagligen var det någon som hade ångrat sig och bara hängt dem där. jag tog hand om dem, provade dem och insåg att de var hur sköna som helst och i min storlek.

lite fattigare och med tre påsar kom jag hem vid halv nio tiden igår kväll. många skratt och trevligt sällskap i bilen och tankar på en ny ullaredsresa så småningom

vitsippor uti backarna står, niger och säger att nu är det vår

när jag går min morgonpromenad så går jag förbi ett skogsparti där det alltid växer en massa vitsippor! hur underbart som helst!

image357

1 maj, välkommen!

så var vi inne i maj då. tiden går så fort nu. om bara en och en halv månad går jag på semester och fram tills dess ska det hinnas med en mängd saker.

igår var solen framme sedan i alla fall. en liten stund. jag var nere på stan och åt lunch med kärleken. alltid trevligt att kunna göra något sådant när jag är ledig en vardag. annars består min lunch av skolmat. senare på kvällen var vi hos min vän h i hennes "nya" lägenhet. där fick jag smaka vegetarisk suschi för första gången. det smakade inte illa, men är nog inget jag kommer att köpa frivilligt.

valborg är för många en suparhelg. för mig känns det bättre att få spendera den med goda vänner och god mat. kanske om man vill kan man gå och titta på en eld någonstans, men det är inget måste. jag och kärleken cyklade hem strax efter midnatt och på vägen hem cyklade vi förbi några elever till mig. tycker att det är synd om ungdomen som "tror" att man måste vara ute sent på kvällen i lite kläder och hänga. varför kan de inte hänga hemma hos någon?


RSS 2.0