Lakrischoklad... mums!

Idag har jag varit grinig på jobbet. Väldigt grinig!
Har varit otroligt trött på allt och alla! Ville helst gå hem igen, lägga mig ner i sängen och dra täcket över mig. Men så kommer jag efter mina två första lektioner in på mitt arbetsrum och där står en liten papperspåse som det står "Åre Chokladfabrik" på och i där ligger en strut med lakrischokladkola! Den presenten är från tre av mina elever i nian som under sportlovet var i Åre. De ville ge mig en för tidig brölllopspresent!

Hur gulligt är inte det?! =) Inte kunde jag fortsätta vara sur och grinig efter det!




Jag har ursöta och bra elever! De vet precis hur de ska glädja en grinig fröken!

Victoria hjärta Daniel

Idag så fick Victoria sin Daniel. Eller hon fick i alla fall en ring på fingret. Jag är inte särskilt monarkistisk av mig, men jag tycker om lyckliga människor och Victoria såg väldigt lycklig ut.

Jag hoppas att de får det bröllop de vill ha, men jag antar att det är otroligt mycket regler och måsten kring ett kungabröllop. Är glad att jag och kärleken får bestämma själva hur vi vill ha det på vår stora dag som kommer om tre månader.

Äta semlor hela dagen!

Tjoho!
Idag är dagen då man får äta hur många semlor man vill och kalorierna räknas inte! =)

eller inte kanske.. Men man får äta semlor! Fast jag är ju lite konstig säger mina vänner och min kärlek. Jag gillar ju inte mandelmassa, jag vill ha vaniljkräm i min semla. Mums för vaniljkräm!

Jag får köpa ett par skor!

Idag har jag provat skor till min vackra vita klänning. Har hittat två par skor som skulle fungera. Tyvärr glömde jag bort att ta kort på dem, men det får jag göra en annan gång. Eftersom jag är galen i skor är ju det här julafton för mig! =)


Jag och sömmerskan bestämde även en tid för när vi ska börja titta på klänningen och vilka ändringar som måste göras. Känns bra att ha det datumet i kalendern. Det börjar närma sig!

Go sportlov!

Vill bara säga att det är väldigt skönt med sportlov!
Idag har jag och en kollega besökt en mammaledig kollega i Norrköping. Det var väldigt trevligt att åka dit, fika och äta lite lunch. Bara gå runt bland affärerna och snacka en massa strunt. Precis vad jag behövde!

Dessutom var det fortfarande ljust när jag kom hem! Whohooo! Vi går mot ljusare tider vilket jag uppskattar! Jag är inte gjord för mörkret!

Jag ska byta efternamn!

Så är efternamnsfrågan löst. Det blir kärlekens efternamn efter bröllopet. För mig är det viktigt att vi heter samma i efternamn och för honom är det viktigt att ha kvar sitt efternamn. Nu går jag och säger mitt nya efternamn för mig själv så att jag ska vänja mig. Antar att jag kommer att säga fel flera gånger och framförallt skriva fler en mängd gånger innan man har vant sig.

Jag ska byta eftermamn, känns väldigt konstigt!


Go HEAT och MumsMums!

Ja, rätt låtar gick vidare i lördags. HEAT och MumsMums var bäst helt enkelt! =) Tycker det är suveränt att pudelrocken får lite plats bland schlagerlåtarna. Sen att låten var grymt bra och sångaren sjöng super gjorde ju inte saken sämre!

Måns, eller mumsmums som vi kallar honom här hemma levererade när han skulle. Det märks vilken bra artist han är i sådana sammanhang. Jag såg honom senast i musikalen Footloose på Intiman i Stockholm förra våren. Han var otroligt bra där!

Nu får man vänta en hel vecka innan nästa deltävling! Längtar redan!

Alla hjärtans dag

Idag har det varit en strålande vacker vinterdag! Därför tog vi med oss varm choklad och bullar och gav oss iväg till Bergs Slussar. Där satt vi och njöt av solen och värmen! Mys!

Vi brukar inte fira alla hjärtans dag så där superhårt utan vi äter en god middag tillsammans och dricker lite rosa bubbel. Kärleken fick en mugg också, där det stod att han var ett diplomerat datasnille! =) Hade även köpt en resehandbok om Korsika till oss båda.

Ikväll blir det italienskt, parmaskinka och salami. Goda grönsaker och en västerbottenost paj! Och så melodifestival förstås!




Vi bytte efterrätt

Idag har vi varit och provsmakat vår bröllopsmeny! Den var gudomligt god! Men vi bytte faktiskt efterrätt. De hade bara gjort en av den efterrätten vi ville prova så vi fick prova en annan efterrätt också. Och den var god, godare! Så vi bytte!

Känns bra att veta att man kommer att få äta god mat och bli lagom mätt på bröllopsmiddagen. Man måste ju lämna lite plats till tårtan också. =)

Den cateringfirman vi har valt är otroligt bra att ha att göra med. Vi känner verkligen att vi har gjort ett bra val och det känns tryggt. De vet vad de pysslar med!

Nu ska det bara planeras och struktureras färdigt. Allt annat som har med bröllopet att göra det vill säga. Mycket att göra, men så roligt!


Efternamn eller inte

Idag funderar jag över det här med efternamn.. Jag hade en tanke på att försöka byta till min farmors flicknamn innan bröllopet och att ta min blivande mans efternamn som mellannamn. Men, jag tror inte att jag vill ha två efternamn.

Suck

Min kära, blivande man vill ju inte byta bort sitt efternamn.. Så vad göra?! Jag får fundera lite till hur jag ska välja.

Schlagernörden i mig har vaknat!

Så var schlagercirkusen igång igen! Och som jag har längtat! Jag är schlagernörd uti fingerspetsarna! =)
Kvällens startfält var väl sisådär. Jag gillade Alcazar bäst! De hade disco och det räckte för mig. Sen förstår jag inte varför inte Nina gick vidare. Hennes låt lät som E-type, och han är ju galet bra!


Pengar växer inte på träd

Torsdag, slutet på en konstig och jobbig vecka.
Vi har haft nationella prov i svenska den här veckan. Eleverna har svettats under några timmar i tisdags och idag. Jag har inte börjat titta på deras prov än, men jag hoppas att det har gått bra.

Snön föll i natt, och i morse när jag gick upp fanns det ungefär två cm snö på marken. Inte min favoritbild när jag drar upp gardinen på morgonen direkt. Jag vill ha sol och värme! På plussidan finns ju dock att det börjar bli ljusare ute, speciellt när jag cyklar hem från jobbet. Förut var det mörkt när jag åkte till jobbet och mörkt när jag åkte hem. Nu är det åtminstonde ljust när jag åker hem igen.

Tog mig i kragen och stack till gymmet efter
jobbet idag. Skönt att få röra på sig. Blev både konditionsträning och styrketräning. Lär ha ont i armarna i morgon, men det är det värt! =)


Igår var jag i en blomsteraffär och frågade
vad min tilltänkta brudbukett skulle kunna kosta. Runt 800 kronor  trodde hon! Nästan 700 kronor billigare än prisförslaget jag fick från en annan blomsterbutik. Hur kan det skilja så mycket?! Pengar växer inte på träd och jag tror att jag kommer att få en precis lika fin bukett på det billiga stället som det dyra. Ibland kan det nog till och med bli bättre!

Nu däremot, sängen kallar! Det är fredag i morgon och då är det exakt en vecka kvar till sportlovet!

Chokladmuffins... mums!




Vill bara säga att den här muffisen med vit choklad och hasselnötskräm var otroligt god! Mums!

Najs, najs supernajs!

Min snygga, fina tidningskorg som jag slog till och köpte igår! Till ett rabatterat pris dessutom. =)


RSS 2.0