dåligt med nyheter idag?

var inne på expressens hemsida och tittade lite. fastnade på två artiklar, en som handlade om carola (carola anfölls av beundrare) och en som handlade om vår kronprinsessa och hennes pojkvän daniel (victoria och daniel i biljakt).

den gemensamma nämnaren mellan dessa två artiklar är att det inte var något nytt som hänt utan händelserna utspelade sig för länge sedan.

rubrikerna får oss att tro att det har hänt nyligen, men se det har det inte! tror att expressen har lite nyhetstorka idag..

åh sköna maj välkommen!

nu är våren insjungen. jag och sambon tog oss ner till stan för att lyssna på lihkören när de sjöng in våren på borggården. väldigt vackert!

image51

vädret var vacker och varmt, så vi stod när och njöt av solen och en glass från bosses glassbar.

nu vill jag bara att vädret ska hålla i sig och att det ska bli varmare! tänk att kunna ha kjol och kortärmad tröja varje dag till jobbet.


å så gick vi till frisören...

söt som sjutton! =) men vad tänkte föräldrarna på?!

image50

bild från funpic


politrucker och annat löst folk

för några år sedan var jag politiskt aktiv och såg framför mig någon form av politisk karriär i mitt liv. men livet ändrades och jag lade istället av med politiken.

idag är jag glad för det, har fått så mycket mer i mitt liv efter politiken än vad jag hade när jag var mitt i det. jag tycker inte att politik är roligt längre, inte att syssla med i alla fall. jag hänger med i vad som sägs i media och jag har fortfarande åsikter om saker och ting. men jag kommer aldrig mer att engagera mig politiskt. politiken fick mig att tappa lusten för politiken. det kanske låter konstigt och virrigt, och det är det =)

men när det blir för mycket och man inte längre vet i vilken stad man vaknar på mornarna, då är det dags att lägga av! jag hade som mest sju olika uppdrag på en och samma gång. samtidigt försökte jag dra runt heltidsstudier på lärarprogrammet. allt blev lidande och efter ett tag kom jag till ett vägskäl. politik var inte roligt längre, jag mådde dåligt av det så jag lade av. och det blev mitt lyckokast!

jag tycker fortfarande att man ska engagera sig politiskt och tycka till. jag tycker definitivt att man ska rösta och göra sin röst hörd! man ska ta reda på saker, tycka till, ta reda på argument, motargument och vara saklig. det försöker jag lära mina elever i so ämnena. jag försöker få dem att ta ställning, att engagera sig!

men vara aktiv själv, det kommer jag aldrig att vara igen.

italiensk mat

igår när jag hade alla mina nära och kära här bjöd vi på en antipastotallrik med en massa läckerheter från italien. det blev väldigt lyckat och väldigt gott. och som tur är, blev det över! =) så det blir den maten för oss ikväll också.

mums..

image49

oliverna går bort, de får sambon äta upp! det ser väl gott ut?

mitt nya favorithalsband

fick ett halsband igår av mina goda vänner p+j i examenspresent av märket snö.
det roliga var att jag hade varit och tittat på exakt samma halsband några veckor tidigare, men av någon anledning valde jag att inte köpa det. inte då i alla fall. och nu behöver jag inte göra det eftersom jag fick det.

image47


är väldigt förtjust i märket snö, deras halsband är otroligt fina och min sambo kan inte förstå varför jag vill ha flera halsband av det märket. jag har ju ett.. men som jag sa, man måste ju kunna variera sig!

av min kära syster fick jag en "trädgård" eftersom jag inte har någon. den var lite gullig och det var ju till och med en kratta med. så nu kan jag kratta lite när jag har abstinens efter en riktig trädgård!

image48

mina systrar har alltid varit lite pilliga och fixiga av sig. tyvärr har inte den genen spridit av sig på mig.. trist.

riktig fröken

nu är jag fröken på riktigt.
eller, jag tog egentligen examen i maj förra året, men det var först nu jag fick gå upp på lärarnas examenscermoni.

det var väldigt trevligt att få sitta där, titta på publiken och känna att man faktiskt gjort något ganska stort. jag trodde inte ett tag att jag skulle fixa att få examen. låg efter med ganska många poäng, orkade inte riktigt och uppsatsen kändes som ett stort nono. men jag fixade det och jag är stolt över det!

så ikväll har jag firat med mina nära och kära, ätit god mat, god tårta, druckit gott vin och öppnat paket. det allra bästa var att få umgås med mina vänner och min familj. att få ha dem samlade på ett och samma ställe. var egentligen bara en som saknades och det var jenny. men vi ska ju fira vår femtioårsdag på kos, med en paraplydrink i varje hand från januari till april. låter som bra plan! =)

nu är i alla fall allt undanstädat, diskmaskinen är igång och jag är så där lagom trött. vill inte riktigt gå och lägga mig än, men snart.


att lägga pussel med rubiks kub

hur orkar man?

image46

bild från funpic

tidningsbudets vara och icke vara

läste karolina lassbos blogg och hon skrev om sitt tidningsbud som låter väldigt mycket när han springer i trappen. samma problem har vi. vårt tidningsbud verkar ha träskor på sig och verkar dessutom klampa så mycket som möjligt för att väcka oss alla i huset. kanske vill han hämnas för att han måste gå upp och dela ut tidningar vid fem på morgonen när vi andra sover? jag vet inte..

men det stannar inte där, nej då! när han sedan ska trycka ner våra två, ibland tre tidningar i brevinkastet låter det som att han tar sats från andra sidan hallen och sparkar in dem. har funderat på att lurpassa på honom ibland för att öppna dörren precis när han ska till med sin jättespark för att få ner våra tidningar. men jag tror inte jag orkar, inte att gå upp så tidigt.. sover hellre! =)


äntligen är tiden ikapp mig

jag har äntligen en klocka på armen igen.

fick en klocka i födelsedagspresent av sambon i söndags. men just den han hade köpt föll mig inte riktigt i smaken så igår var jag ner till klockaffären och fick byta den till en som jag verkligen ville ha! vissa saker bara ser man och känner att det där, det ska jag ha! klockan jag valde fick mig att känna på det sättet, så nu sitter den på min arm!

me like!
image45

att vara vigd till kristi brud

för tre år sedan vigdes eva johansson till kristi brud. hon var den första svenska kvinnan på 500 år att göra detta. jag anser mig vara väldigt tolerant och tycka att folk ska göra som de vill.

men hur kan man tro så mycket att man väljer att gifta sig med jesus?

jag är inte troende, anser mig vara ateist. men jag tycker om läsa om religon (antagligen därför jag blev religionslärare). tycker att religion är ett intressant fenomen som man kan ha många åsikter om. och tro mig, jag har mina åsikter =)

men det här övergår faktiskt mitt förstånd. läs artikeln själva och bedöm

image43

foto: andreas bardell

det kan man kalla löneförhöjning

läste den här artikeln på aftonbladet.se
att gå från att vara arbetslös till att få över 60 000 kr i månaden är inte fel!

varför har inte jag så mycket pengar i månaden för?!

bosseglass

idag blev det ett besök på bosses glassbar nere i centrum innan hemfärd från jobbet. hörde av mig till p som också ville ha glass! vi har dessutom inte setts på ett tag så bara det var trevligt! hennes mage bara växer och växer, i juli kommer en liten bäbis ut.

annars har det ju varit ett helt underbart väder idag! att ha rastvakt idag var ett rent nöje! hoppas att det fortsätter

kan man uppleva kärlek vid det första ögonkastet?

ja, det tror jag.
dn har startat en artikelserie om "drömmen om att hitta den rätta". i den kunde man läsa om två män, den ena fortfarande superkär i sin fru som han träffade för 31 år sedan och den andra som fortfarande letade.

jag tror att det finns en för alla, kanske lite barnsligt romantiskt, men jag är en romantiker. jag tror på kärlek vid första ögonkastet och jag tror att det kan hålla livet ut. att se två gamla människor på stan som går och håller handen gör mig varm i hjärtat.

i samma artikel idag fanns det en intervju med tomas böhm som är psykolog. han säger att det är svårt att leva ihop med någon länge. för när förälskelsen går över är det få som kan få det att fungera i en kärleksrelation. kanske är det så att vi ger upp för lätt, att vi har för höga krav. han säger också att han inte tror att det är bra för människor att tro på den rätta eftersom den rätta nog inte finns.

min kärlek var kärlek för mig vid första ögonkastet.
och han är den rätta. han är mannen i mitt liv som jag skrev i ett sms till min bästa vän jenny efter vår första dejt. jag bara visste att det här var rätt! det var en rätt häftig känsla att känna så. och jag känner fortfarande så, två år senare.

jag tror att om man tror på den rätta, ska man göra det. men man kanske inte ska överromantisera det hela och leta som sjutton. när man minst anar det finns han där!

image42

överkörd av tåg

läste den här artikeln på aftonbladet.se..
ibland har man tur ändå!

blommor och hissad flagga

så blev man 32 i alla fall då.. kändes inte så farligt när man vaknade. var ganska ok ändå.
blev ännu bättre när kärleken kom in och sjöng och hade plockat en liten bukett från vår balkonglåda. blommorna hade han satt i ett lasse åberg snapsglas tillsammans med en flagga..

hur gulligt som helst! =)

image41

dagen blev väldigt lugn, vilket jag ville. å + a var här och gratulerade och åt lite mat med oss. trevligt!

fick ett väldigt upplyftande sms också, från min bästa vän jenny:

"häj idag igen och häppy börhdej! nu är vi snart femtio! wee! =) kram!"

absolut, dags att börja planera den festen *ler stort*

carola och monstren

expressens hemsida kan man läsa att carola vill jobba ihop med de finska "monstren" lordi.
de ställer även frågan: "vad tycker du om samarbetet mellan carola och lordi?"

det enda felet med den frågan är att alternativet: "vem fan bryr sig" inte finns att klicka i. det skulle jag göra, lätt!

trist väder idag föresten, suck

sista dygnet som 31

så var man inne på sitt trettioandra år.. eller jag är det imorgon bitti vid 03.06, den 22 april.
då ploppade jag ut, skrikandes. och så skrek jag. i tre månader ungefär. jag hade kolik till mina föräldrar och systrars stora sorg. det blev inte mycket sömn för dem under den här tiden har de berättat för mig. mamma var väldigt glad att hon var lite äldre när hon fick mig, så hon hade lite tålamod. för jag var tydligen tålamodsprövande =)

32 år.. nästan lite gammalt.. fick en liten livskris idag när vi var på väg till nyköping för att fira mig och min systerdotter som också fyller år i morgon. men den gav sig rätt snabbt. tror mest att jag var lite bakis efter gårdagen. m+i var här hos mig och kärleken och åt mat. det blev en del vin också.. men 32, lite gammalt låter det allt.. och inte har jag hunnit skaffa barn än.

bäst idag var i alla fall min bästis sedan urminnes tider, jenny. hon ringde och sjöng för fulla muggar, också hon en dag för tidigt! ser fram emot ett telefonsamtal med sång i morgon också, på rätt dag =) hon är bäst hon i alla fall!

ge oss riktiga nyheter för sjutton...

det här är en icke nyhet

kan inte tidningarna ge oss lite riktiga nyheter istället, nyheter som betyder något. som berättar något. som den här till exempel.

jag blir så himla trött på alla dessa urfåniga nyheter som inte har något värde över huvudtaget.
behöver jag tillägga att jag inte köper deras papperstidning lägre.

är jag inte söt så säg?!

image40

bild från: funpic

måste bara vara världens sötaste..  =) undra om hunden gillade badet?!

spinning är verkligen jättekul!

har varit på ett sådant jätteroligt spinningpass idag! instruktören var både rolig, hade bra övningar och superbra musik! en bra start på helgen!

image39

skolans ansvar?

läste den här artikeln på expressen.se

det som gör mig förbannad är att det säkert finns flera sådana här fall i sverige och att det inte görs tillräckligt för att få stopp på det.

var är nolltoleransen mot mobbing?

det står i vår läroplan att vi ska motverka mobbing och kränkningar, men ändå fortsätter det. sådana här fall får mig att se svart och bli riktigt förbannad. först blir jag arg på skolorna som inte lyckas få stopp på det. jag säger inte att man inte försöker, man försöker inte tillräckligt! det finns en "flathet" bland många i skolans värld och tyvärr lär det nog fortsätta så.

jag säger inte heller att jag alltid är världsbäst på att motverka mobbing, men jag försöker det hårdaste och mesta jag kan. jag soppar inte undan problemet utan tar tag i det.

det andra jag blir arg på är föräldrar som gör sina barn en björntjänst och står bakom dem vad de än gör. hur sjutton ska vi i skolan få ungarna att förstå att de gör fel om de bara får medhåll hemifrån? vad är det för föräldrar som inte kan se att deras barn gör andra barn illa? varför tar de inte tag i det?

arg!

testing, testing..

enligt det här testet är jag sådan som person

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

------------------------------------------

stämmer det? ja, det gör det. till stora delar. det där med att jag troligtvis använder min kalender flitigt för att hålla koll på saker och ting är mitt i prick =)


 

 


grey´s anatomy

image38
bild från: kanal5



grey´s anatomy, det måste vara den bästa serien i världshistorien (kanske lite överdrivet, men ändå!). den är så enkel, trevlig, härlig, söt, spännande och jag måste bara följa den! 

shoppa, shoppa, shoppa!

 igår var jag på stan med åsa. när jag går på stan med henne hittar jag alltid en massa roliga saker! =)

det vill säga, jag kom hem med två kassar kläder!
har börjat upptäcka hur kul det är.

igår blev det två kjolar, en vit skjorta och en luvtröja från h&m. skjortan och den ena kjolen (den på bild) ska användas till examencermonin nästa vecka. ja minsann! jag ska bli vuxen! =) gå på cermoni och få diplom. tog iofs examen för ett år sedan, men cermonin fick jag vänta på!

image36   image37
bilder från h&m

hittade även två födelsedagspresenter till min systerdotter som fyller år på söndag, samma dag som jag för övrigt.





best friends

image33

bild från funpic

vad visste inte du?

Lista med betydande fakta

listan från: angelica

Hur många signaler tar det innan du svarar i telefonen: oftast två
O.C eller One tree hill: grey´s anatomy
Ute eller hemmakväll: hemmakväll, med god mat och ett gott vin! det slår allt!
Gillar du katter: ja, är dock tyvärr allergisk.. =/
Salt eller surt? salt
Rött eller blått: rött och blått
Födelsedag: 22 april 1975
Vad har du på dig: svarta mjukisbrallor, blå t-shirt och brun tröja
Tvingas rösta på Bush eller aldrig någonsin få äta popcorn: då lever jag utan popcorn då! rösta på bush finns inte på min världskarta
Britney eller Christina: christina aguilera utan tvekan
Favoritkarusell: nada, ingen karusell för min del.. gillar inte när det hisnar i magen
Favoritfilm: forest gump, love actually, nyckeln till frihet, pianisten
Dröm: att få vara frisk, lycklig och glad. att få ha rullatorrace tillsammans med min sambo när vi är gamla och grå och bor på ålderdomshem! =)
Prickigt eller rutigt: rutigt
Har du barn: nej, men jag vill gärna ha
Smeknamn: lollo, lollen, lojta
Piercing: nej
Tatuering: nej
Födelseort: nyköping
Har du varit kär: ja
Vilka länder har du varit i: Sverige, Danmark,  Grekland, Bulgarien, tyskland, irland
Färg på strumporna: vita
Bästa semestern: kreta
Favoritmat: Grillat
Senaste låt du lyssnat på: "the worrying kind" med the ark
Tandkräm: någon, kollar väl inte vad den heter =)
Favorit TV-program: grey´s anatomy!
Favoritrestaurang: där de serverar en god oxfilé med potatis och sås!
Favoritblommor: orkidéer och rosor. vitsippor är fina också
Tycker inte om: fördomar,
Sport att titta på: friidrott, hockey
Snabbmatsrestaurang: pizzeria
Senaste sjukhusvistelse: var länge sedan..
Favoritdricka: vatten och cola
Det vackraste som finns: livet
Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då? någonstans där det är varmt och skönt!

image29
bild från tromsö i norge

vad får en människa att göra det här?

igår chockades nog ganska många när det kom nyheter om en skolmassaker i usa.

vad är det som får en ung människa att göra på det här sättet? att gå från klassrum till klassrum och skjuta ner människa efter människa? jag har så otroligt svårt att förstå hur man tänker, varför man gör det man gör.

det gör mig ledsen att 32 människor inte längre kommer att komma hem till sina nära och kära. de har berövats sina liv och saker de skulle göra. saker innan mördaren kom i vägen.

usa är ett märkligt land, en del kommer att skaffa ännu fler vapen för att skydda sig. men vapen löser ingenting. det är ju vapen som bidrar till rädslan. att det väldigt lätt går att få tag på vapen. det är fortfarande människor som dödar människor, men med vapnens hjälp!

jag skulle vilja veta varför mördaren gjorde det här. men något riktigt svar går ju inte att få, tyvärr...

det tar tid innan det mörknar..

ute.. det är härligt och underbart att det är ljust ute och varmt! jag och sambon var ute och gick en sväng på kvällskvisten. vi gick upp till gamla linköping och tittade till fåren. om vi går fyra, femhundra meter från vår lägenhet så kommer vi till ett stort fritidsområde med fina promenadstråk. jättehärligt!

en annan sak. regeringen har lagt sin vårbudget. jag vet inte vad jag ska tycka om den. den är för höginkomsttagare.. de tjänar på den. den lilla människan får stryka på foten igen! är inte direkt förvånad.


jag har en "nörd" till sambo

igår när vi kom hem från norrköping så sattes det igång! =)
nördandet med datorn. inte nog med att min kära sambo sitter åtta timmar framför en dator på jobbet, han gör det hemma också!

det är inte så illa att jag inte står ut, ibland kan det till och med vara ganska charmigt. som igår tex. han har köpt en kabel som ska gå från datorn till tv:n. den gör tydligen att det blir bättre bild på tv:n från datorn. jag som inte behöver dessa attribut lika mycket tittar mest faschinerat på honom då han går igång och berättar om och dreglar över vilken fin bild det blir på tv:n när man kopplar den här kabeln till datorn och jidder jidder..

jag ser ingen skillnad ska tilläggas, tycker att bilden ser likadan ut som innan. men det är tydligen skillnad, stor skillnad..

nåväl, nu har det i alla fall varit problem med att få det här och fungera så igår satt han här, i vårt datarum med datorn och tv:n (från sovrummet) och skulle mixtra i hop det där.. såg rätt kul och gulligt ut!

image26

han är rätt söt ändå min kärlek! =)


måndag igen

någon mer än jag som tycker att helgerna går för fort?
helt plötsligt var det måndag igen, förstår inte hur det kunde hända.

helgen försvann i en rasande fart med allt vad vi gjorde. längtar redan till nästa helg! hoppas bara på att lite av solen och värmen håller sig kvar.

våfflor i värmen

idag åkte jag och kärleken till café färgargården i norrköping för att fika tillsammans med några av våra vänner. vilket underbart väder det var! färgargården är dessutom ett mycket trevligt litet ställe, ligger precis utmed motala ström, som har goda mackor, bakverk och våfflor! både jag och sambon är barnsligt förtjusta i våfflor så det fick bli det! där satt vi en bra stund i solen och bara njöt av värmen. kan mycket varmt rekomenderas för den som vill ha lugn, ro och äta något gott!

efter det åkte vi vidare ut till mina svärföräldrars sommarställe utanför norrköping. det är ett helt idylliskt ställe som ligger vid bråviken. medan sambon och svärfar bytte till sommardäck på bilen satte jag mig och läste lite och tittade ut över omgivningarna.

image24

här ser man boden där det finns dusch, toalett och förråd. och så ser man naturligtvis bråviken. inte ett helt fel ställe att ha sommarställe på!

image25

här ser man bostadshuset, inte stort men mysigt! att sitta på uteplatsen en sen sommarkväll och titta ut över sjön är rogivande.

dagens måste

dagens absoluta måste är att spela "i love the dj" med alcazar på högsta volym! den är grymt bra!


vad skönt det är att inte behöva flytta

idag har vi hjälpt en kompis att flytta. det var saker och saker och saker och saker.. det tycktes aldrig ta slut.
ungefär för ett år sedan flyttade vi till en större lägenhet, och man mindes bärandet idag. både jag och kärleken är väldigt glada att det inte var vi som flyttade den här gången. skönt att komma hem till sin iordningställda lägenhet och inte se ett hav av kartonger!


blått ljus på toaletten

när jag kollade igenom mina bilder på mobilen hittade jag den här bilden. den är tagen på en toalett i malmö. nu kanske det verkar lite konstigt att man tar en bild inne på en toalett i malmö. men förklaringen är enkel, ljuset! har aldrig varit med om det blåa ljuset på en toalett. märkligt som sjutton...

image23

kan tillägga att det var ett ganska jobbigt ljus och att man ville därifrån ganska fort..

hundtricket

ikväll har svt visat filmen "hundtricket" med bland annat linus wahlgren och alexander skarsgård. jag såg den när den hade premiär för fem år sedan och jag minns att jag tyckte den var jättebra. och den är jättebra fortfarande. jag ler när alla står och klappar händerna till det förälskade paret på arlanda. hon som inte åker till paris för att hon är kär i killen. det är en riktigt feel-good film!

image22

bild från: omegafilm

dagens plus och minus

+

det är fredag!
äntligen! ska bli väldigt skönt med helg

hemgjorda hamburgare

finns det något godare? mums

att få spendera kvällen hemma

jag är sjukt hemmakär, tycker inte om fredagar då man ska iväg någonstans.

vädret!
behöver jag säga något mer? det är sol och varmt! härligt

-

räkningar
när jag kom hem låg det ett par räkningar på hallgolvet.. tycker inte om dem!

arbete med hem

fick ta med mig jobb hem idag.. hann inte med allt jag skulle idag

plus överväger ju minus, alltid något! =)

så otroligt fint väder!

man blir alldeles lycklig! =)
var tvungen att ta på mig kjol till jobbet idag. fira att våren och värmen är här!

hoppas värmen stannar, länge!



blöjor med bling bling

jag trodde jag hörde fel när jag hörde att libero ska lansera blöjor med bling bling och tryck. men det var tydligen sant..

man upphör aldrig att förvånas.

fly, fly little wing

en mycket bra blogg som jag läser är den som sara har. bloggen kallar hon "a pilgrim soul" och på hennes sida kan man läsa om hennes liv i små och stora betraktelser. det senaste året har man kunnat läsa och följa henne och hennes sambos lilla hund, disney. en italiensk vinthund som är så otroligt söt!

tyvärr var de tvugna att avliva hunden nu under påsken och jag känner med henne. att förlora ett husdjur gör ont och man sörjer sitt älskade husdjur länge. i hennes senaste inlägg så har hon lagt upp en video hon har gjort till minne av sin lilla hund. titta på den, den är väldigt fin och den låt hon har valt till är vacker.

video of disney

en helt vanlig torsdag

har det varit idag.
det har inte hänt något utöver det vanliga.
ganska skönt

men lite tråkigt...

trevligt med sol ute i alla fall! =)

varför bjuda in kvällstidning till dop?

jimmy jansson och sandra dahlberg har döpt sin lille son. och med på dopet var aftonbladet!
hmm.. jag förstår faktiskt inte varför man som förälder vill ha med en kvällstidning på sitt barns dop. jag gör inte det!

är man så desperat efter publicitet att man (enligt mitt tycke) utnyttjar sitt barn för det, då är det lågt! riktigt lågt!

image21

bild från: aftonbladet.se

att leva på stor fot

colin ramshaw lever verkligen på stor fot. han är 14 år gammal har just nu storlek 50 i skor. hans fötter växer fortfarande och experterna tror att han kommer att få storleken 55 minst i skor.

jag tycker att jag med storlek 42 i skor har problem med att hitta snygga skor ibland. hur ska då inte den här killen ha det?

coca-cola zero?

coca-cola light och coca-cola zero?
jag förstod först inte varför de har två utan socker men så gick jag in på coca-colas hemsida och läste att coca-cola zero är speciellt framtagen för män. för att få dem dricka mer sockerfri läsk.

enligt dem dricker svenska män och män i världen alldeles för lite sockerfri läsk. de tycker att behovet har öket i och med den hälsodebatt som pågår.

frågorna är två: smarkar coca-cola zero likadant som sin namne light och kommer män köpa en lightprodukt bara för att det står zero på burken istället?



en dag fel i sinnet

eftersom det var röd dag i måndags var jag ledig från jobbet. det har resulterat i att jag är helt fel i veckan. igår trodde jag att det var måndag och höll på att missa konferensen vi har på tisdagsmornar. idag skulle jag gå på konferens i tron om att det var tisdag och kom i sista sekunden på att jag har lektion istället eftersom det är onsdag.

det enda positiva med att ligga en dag fel i sinnet är att fredagen kommer fortare än vad man anar! =) det är bra!

jordgubbar med mjölk

är namnet på en blogg om inredning jag snubblade över. en mycket trevlig blogg! mycket fina bilder. även en annan inredningsblogg jag kan rekomendera är: jennys hem och harmoni. kolla in hennes bilder! ser hur fint som helst ut!

jag gillar inredning, men har oftast för dålig fantasi. skulle vilja inreda vår lägenhet mer än vad vi har gjort, men det är en hyresrätt. hur mycket pengar som helst vill man inte lägga ner i en sådan lägenhet. hade vi däremot ägt den här lägenheten hade vi nog gjort om ett och annat.

stormtrivs iofs här, det är en femtiotalslägenhet i två plan med ett ursnyggt trappräcke i trappan. känns ganska lyxigt att ha två plan, blir lite av huskänsla över det. sen är det ju inte heller fel att ha två balkonger!


rosor äro fina

idag kom kärleken hem med tre rosor till mig! att få blommor uppskattas alltid. blir himla glad!

image20

plundrat hem

läste den här artikeln och blev helt förskräckt.. kan det verkligen gå till så här?!

en falsk nätannons som bjöd in vem som helst att komma och ta vad som helst i huset. helt otroligt!

btw, när kommer värmen tillbaka? jag vill ha vår!

back to work

det var väldigt svårt att ta sig ur sängen idag när klockan ringde vid halv sju. alldeles för tidigt. ögonen ville inte riktigt vara med och vakna men efter en dusch kände jag mig nästan som en människa igen.

nu är det bara att se hur eleverna är idag, säkert alldeles för pratiga =) de måste prata av sig hur de har haft det under veckan av ledighet. ungefär som vi vuxna.


varför gifta sig om man inte är beredd att kämpa?

renée zellweger och countrysångaren kenny chesney skilde sig i augusti 2005 efter bara fyra månaders äktenskap. jag tycker att man dagligen hör talas om kändisar som skiljer sig efter bara en kort tids äktenskap.

varför gifter man sig då överhuvudtaget? om man inte är beredd att kämpa för sitt äktenskap? man hinner inte ändra sig som person så drastiskt på fyra månader att den man gifte sig med är en helt annan. om man inte är säker, låt bli att gifta sig då!

för mig är äktenskapet heligt. nej, jag är inte kristen och religiös, men det är heligt i alla fall. jag vill bara gifta mig en gång och jag är beredd att kämpa för mig och min kärlek. jag vill kämpa för mitt äktenskap och leva ihop tills döden skiljer oss åt som gamla. jag vill ha rullatorrace på ålderdomshemmet tillsammans med min älskling och jag vill gå på stan och hålla i handen även som mycket gammal. är det något som är väldigt sött och gulligt är det just gamla människor som fortfarande kan visa sina känslor för varandra.

jag är en romantiker uti fingerspetsarna och tycker att det kämpas alldeles för lite här i världen för de man älskar och tycker om. självklart ska man inte leva i en relation som inte fungerar, då är det bättre att bryta upp. men jag tror att man måste försöka längre tid än fyra månader.




bra att de talar om så att man vet!

image19

titta på bilden, tycker att den är lite rolig

carpe diem

är namnet på ett halssmycke från pärla som jag har hittat och vill ha! enkelt, stilrent och mycket, mycket snyggt!

image18

hittat på: presnetnet

slömåndag och monsters inc

vad skönt det var att vakna idag och inse att: nä, jag ska inte gå till jobbet idag heller! =)
imorgon drar det igång igen, back to work! med rättningar, prov, skrivuppgifter, konferenser, matvakt, rastvakt och så vidare..

jag älskar verkligen mitt jobb, men det har varit skönt att vara ledig.

imorse sände de monsters inc på svt. har inte sett den på ett tag, tyvärr. den är väldigt rolig och bra. och så söt! =)
att monstren är rädda för det lilla barnet är väldigt, väldigt gulligt!
min sambo skrattade så han nästan grinade. han har barnasinnet kvar vilket jag verkligen tycker om hos honom!

image17

bild från: wikipedia

jag vill bara härmed säga att jag protesterar...

..mot snön!

jag menar, vad är det här?!

image16

må det försvinna fort!!

the holiday

vi såg filmen "the holiday" igår med jude law, kate winslet och cameron diaz. det kan varmt rekomenderas! en rolig, varm och underbar film! en feel good film helt enkelt! sen att jude law är fin att titta på är ju inte helt dumt heller =)

image14

bild från: yahoo movies

vem bryr sig om emilio ingrosso?

nu ska han ge ut inte mindre än tre böcker denne man. det jag funderar över är varför han gör det?
antagligen vill han ha sina 15 minuter i rampljuset.

varför ska han få det?

läs artikeln här

jag tycker mest synd om honom. varför inte bara släppa det som varit och börja om? mår man inte bäst av det?

ingen öl tack!


Ditt namn: elisabeth är mitt andranamn =)
Längd: 174 cm.
Spelar du något instrument: Jag är väldigt omusikalisk.
Vem är snyggast: min älskling och kelly tainton.
Vem vet mest om dig: Jag, såklart.
Vad vill du ha just nu: Sommar vore rätt skönt!
Vilka sjukdomar har du: fisk, skaldjur och pälsdjur.
Fobier: många!

Känner du en snygg kille: några stycken
Har du körkort: ja, sedan 10 år
Åsikt om jultomten: långt skägg
Vill du gifta dig: ja, det är klart! =)
Tycker du att du är attraktiv: ja, emellanåt.
Din hårfärg och frisyr:  halvlångt, blont hår
Skolväska just nu:
eftersom jag jobbar som lärare blir det ju en skolväska! det är en ryggsäck från linköpings kommun

Har du glasögon: nej
Hur ser din plånbok ut: svart, liten som attan
Favorittv-program: grey´s anatomy
Vad köpte du senast: en snygg svart handväska.
Hur mycket pengar har du: ingen aning, alldeles för lite
Senast kramat: min sambo
Vem sov du hos senast: min bästa kompis i malmö
Stjärntecken: oxe
Ögonfärg: blågröna

Kroppsform: halvdan
Kall favoritdricka: vatten
Varm favoritdricka: Choklad.
Alkoholhaltig favoritdricka:  Jag dricker det mesta, utom öl.
Säger ofta: "ja just det".
Saknar du någon: Ja.
Du fikade senast: i onsdags, med en jobbkollega.
Senast sedda film: harry potter

Hur känner du dig nu: Trött och seg.
Kan du laga mat: ja, jag lagar mat varje dag i princip!
Vad tycker du om fötter: beror på
Är du smart: Beror på vad det handlar om.
Snarkar du: Tror inte det.

listan från sandra

våren är kommen..

vi har nu planterat blomlådan och ska sätta upp den. eller min sambo har planterat =) jag har inga gröna fingar överhuvudtaget.

image13

ordet bortskämd har fått en ny innebörd

råkade slå över till programmet dr phil i dag på morgonen. i det programmet pratade han med en mamma och en dotter. dottern fick allt hon ville ha, pekade på och fick hon inte det, ställde hon till med en scen inför mamman som då gav efter och köpte det dottern ville ha..

ok, sådana föräldrar finns.. och det är väl upp till var och en om man har pengar dvs. kruxet i det hela var just att mamman var arbetslös och dottern förstod inte att det inte fanns pengar till allt hon ville ha. mamman ville undvika konflikter och köpte drya kläder, hund, bil, datorer och allt annat hennes dotter ville ha för att hon inte skulle bråka.

var fick mamman pengarna ifrån då? jo, hon prostituerade sig.. hon sålde sexuella tjänster för att få ihop pengar till dotterns maniska vill-ha-fasoner. jag menar, ursäkta?!
dottern satt där och såg helt frågande ut, "vadå?! varför ska jag skärpa mig?" hon insåg inte att hennes tjat ledde både henne och mamman i fördärvet. sen tycker jag att mamman var en mesmamma.. barn är barn och vuxna är vuxna. säger den vuxne nej så får det för i hel... vara nej! det är inte barnen som ska styra, det är föräldrarna. och alla måste vi rätta munnen efter matsäcken.

nåja, att skämma bort sina barn kommer säkert jag och min kärlek också att göra, men inte till den så milda grad att de blir monster!


vad är en kärlek utan en älskling?

Du kommer mot mig du säger inget
Det är dina ögon som förför
Och som en ängel du svävar runt mig
Vet inte riktigt hur du gör.
Men allting som jag förut känt som fått mig säga nej
Jag släpper allt sånt där för dig.

Jag hade valt att sova ensam om natten.
Jag hade valt att stöta bort allting
Som kom för nära mig.
Men jag släpper allt sånt där.

Vad är en kärlek utan en älskling

Vad är en himmel utan jord
Hissa ditt segel följ med i natten
Här gills bara handling och inga ord.
Med luften under vingarna jag säger aldrig nej, nej
Jag släpper allt sånt där för dig

För din skull, för din skull.
Du kommer mot mig du säger inget
Det är dina ögon som förför
Och som en ängel du svävar runt mig
Jag vet inte riktigt hur du gör.
Men allting som jag förut känt som fått mig säga nej
Jag släpper allt sånt där för dig
Ja jag släpper allt sånt där för dig.

text och musik: niclas wahlgren

image14


soliga lördag

vad skönt det är att vakna upp och inse att det inte alls är söndag, utan lördag! =) jag ligger en dag fel i sinnet.. brukar bli så när det är röda dagar i slutet eller mitten på veckan.

idag står inget speciellt på schemat. kärleken är sjuk, han är förkyld och vissen. själv är jag trött, är som om kroppen har ställt in sig på viloläge. vilket inte är så dumt! på tisdag är det dags att vara pigg och allert igen när det är dags för jobb.



vad säger ni om det här då?!

ibland funderar man...

böcker är min stora last

det här lovet har jag ägnat mig åt att läsa. jag har läst, läst, läst och läst! mina elever kommer att sucka högt på tisdag när jag säger att: "under lovet läste jag fem böcker". de tycker att jag är värsta läsnörden, som sen tvingar dem att läsa mycket!

men tro mig, om man läser mycket kommer man långt.

jag har dock läst böcker av en författare, denise rudberg, det här lovet. hon har gett ut fem böcker som alla är väldigt bra. de kan verkligen rekomenderas och läses helst i ett sträck! hon skriver underfundigt och tänkvärt. de är lätta att ta sig in i och lätta att komma igenom. de finns även på pocket allihop om man inte vill köpa den inbundna varianten!

image11

sol, sol, sol!

tyvärr har det dock blåst här i stan. vi trodde att det skulle vara varmare än vad det var. men men.. det var skönt att komma ut!

på ikanohuset hittade vi en liten gullig affär som heter confetti. där köpte vi tallriksunderlägg från färg & form. två med  älgar på och två med hundar på. =) vi letade egentligen efter likadana som vi köpte fast med får på. vi har två sådana, och ville ha fyra. men nu har vi sex stycken med tre olika motiv. funkar det med!

image10

maria gripe finns inte mer

en stor barnboksförfattare finns inte mer. alla har vi väl läst något av maria gripe. själv har jag böcker av henne hemma hos mina föräldrar. hon skrev fint, lättläst och spännande! min favorit är pappa pellerins dotter.

många av hennes böcker utspelade sig i min hemstad, nyköping. och där kunde man träffa på maria på stan om  man var där.


nu äre påsk!

när man slog upp ögonen idag var det sol ute! =)
härligt! ser fram emof fyra långa lediga dagar. kanske kan man få njuta av en glass från bosses glassbar också! de har den godaste glassen i linköping. kan rekomenderas!

glad påsk på er!


image9

lite rolig är den...

jag har hittat det ultimata spelet!

jag är schlagerfreak, ingenting jag döljer!

nu har det kommit ett schlagerspel! hipp hipp hurra!
vilken tur att jag fyller år snart så jag kan skriva det överst på önskelistan!
(jaja, jag vet att jag fyller 32, men lite barnslig får man väl vara och ha kvar sitt barnasinne! =))

image8

bild från giftstore


lhc spöade modo!

vilken match det blev! vad roligt!! =)
jag gillar hockey, tittar gärna på sporten och nu när vi har vårt lag i sm-final måste man ju titta.

såg matchen på tv igår, men på söndag blir det live i cloetta center! spännande!

image7

bild från aftonbladet
tagen av peter wixström

snart är det äntligen torsdag

ser fram emot imorgon. kärleken kommer hem från kina och vi kan få några dagar ledigt ihop. underbart!
vi har inga planer i påsk, förutom att gå och titta på när lhc klår modo på söndag. =) i övrigt ska vi bara vara hemma och ta det lugnt, äta god mat och ta hand om varandra.

idag har jag varit på stan och käkat lunch med en jobbkollega. kul att träffas utanför jobbet, att prata om något annat än elever, arbetet, våra ämnen, kollegor osv. var riktigt trevligt. trist bara att det inte gick att sitta ute och käka lunch. vi har jätteblåsten hubert här i stan idag.. tyvärr.. alla platser vid en husvägg var upptagna.


frukostsällskap

idag kom kriztina över och hälsade på. har inte träffat henne på länge, det var trevligt! hon är också lärare, fast på gymnasiet så vi har alltid saker att prata om när det gäller vårt yrke.

tyvärr träffas vi inte så ofta nu för tiden då hon pendlar. när man är lärare får man nog av människor på dagtid och när man kommer hem vill man gärna vara för sig själv en stund, sitta i tystnaden! att arbeta i skolan är högljutt. det är aldrig riktigt tyst någongång och det kan jag sakna. att alltid arbeta och höra ljud är påfrestande.

iaf, har kriztina och hennes sambo renoverat köket hemma hos dem. nu är jag väldigt nyfiken på hur det ser ut. låter väldigt fint när hon beskriver det. de är väldigt nöjda med resultatet och hur de har bemötts av marbodal som de köpt köket av. företag och människor som kan service är ibland svåra att hitta, tyvärr. en del människor kanske borde hitta ett annat yrke än att serva människor.

ingenting förvånar mig längre...

läs den här artikeln, först tänkte jag att det var ett försenat aprilskämt.. men inte då.

vart är vi på väg? kan inte barn vara barn längre?

halva lovet gått

onsdag, om mindre än en vecka är man tillbaka på jobbet och undervisar igen. roligt, roligt! våren är väldigt uppdelad med en massa lovdagar hela tiden. hur i hela friden ska man hinna med allt ungdomarna ska lära sig?!

men men.. idag tänker jag bara njuta av solen och äta lunch på stan med en kollega!


turning torso

såg ett inslag igår på sporten om att malmö if inte når elitserien i hockey till hösten.. i det inslaget visades malmös högsta byggnad, turning torso.

när jag och kärleken var i malmö för två år sedan stannade vi till där och tittade. skulle vara häftigt att åka upp och titta på utsikten

image5

vad finns det för nyhetsvärde i detta?

det är just artiklar av detta slag som fått mig att sluta köpa tidningen..

kunde inte låta den hänga kvar i butiken

hittade en jacka igår på lindex, en jättesnygg jacka som bara ropade efter mig. den fick följa med mig hem. kan inte riktigt motivera köpet av den dock i och med att jag har två helt nya vårjackor.. men what the hell! man lever bara en gång! =)

v?rjacka

påsklov big time! =)

den här veckan har jag ledigt! det är väldigt skönt måste jag säga. man behöver inte ställa klockan på ringning utan man får vakna av sig själv och bara ligga där i sängen och dra sig.

började mitt lov med att tvätta, kanske inte alltid så roligt, men ett nödvändigt ont om jag vill ha kläder senare den här veckan. var även ute och gick en morgonpromenad innan frukost. väldigt skönt att få rensa skallen och få igång kroppen. jag gick ofta morgonpromenader förut när jag pluggade. men sen man börjat jobba prioriterar man den där extra halvtimmen för sömn.. tyvärr..


de finaste blommorna

rosor

min favoritblomma är rosen, speciellt den röda! =)
tyckte att den här bilden blev väldigt bra

jag var nog trött igår

jag la mig i sängen för att kolla på en film på fyran igår kväll vid nio. men.. jag somnade och vaknade vid sju i morse. tv:n hade jag lyckats stänga av i alla fall någon gång, men det minns jag inte.

det var ju skönt att sova iaf =)

det här måste vara ett aprilskämt...

fotbollsstjärna köper sävö

går att läsa på södermanlands nyheters nätupplaga, www.sn.se

det här med skolan

såg ett avsnitt av dr phill i morse när jag hade vaknat. det handlade om föräldrar som inte har sina barn i skolan. en familj var väldigt extrem och tyckte att barnen skulle lära sig när de ville lära sig, dvs det fanns inget som heter struktur, regler, mat-, sovtider osv hemma hos dem.

barnen åt när de var hungriga, åt godis när de ville, sov när de var trötta, tittade på tv när de kände för det. jag blev lite konfunderad och funderade på hur de här barnen ska klara sig i det "vanliga" livet när de kommer upp och blir tonåringar, vuxna. inte har ett betyg som de kan söka på, inte har något som de kan visa sina blivande arbetsgivare. hur har föräldrarna tänkt där?

att vara förälder och lära sina barn rätt, fel och att det finns strukturer i samhället tycker i alla fall jag är viktigt. vi har skolan för att de ska lära sig samspel med andra människor, lära sig nya saker och ta sig vidare i livet och bli bra människor. nu ska jag inte säga att all skolmiljö är bra miljö, så är det inte. men jag tycker ändå att barn ska gå i skolan. jag är glad att jag inte bor i usa och får se detta.

väldigt glad!

RSS 2.0