what a wonderful world

nej, det blev inget regn igår.
kortegen kunde genomföras utan regn och det var trevligt. allt blir så mycket enklare med uppehåll. vi stod på ett tak på sambons jobb och tittade och käkade lunch. man hade otroligt bra sikt och slapp trängas med en miljard människor nere på gatan vilket var skönt.

detta år var det usa tema på kortegen. var många som hade president george w bush med i sina vagnar och skämtade om honom. roligast var nog kortegen med familjen simpson. jag gillar inte tv-serien, men vagnen var kul!

image95

image96

image97

på kvällen grillade vi med några vänner innan vi gick över till festivalområdet. till köttet vi grillade gjorde vi en jättegod potatisrätt som passar bra till grillat och som är lätt att göra.

man förkokar färskpotatis i ca 10 min, delar upp den och lägger den på foliepapper. har på citronsaft från en halv citron, timjan, grovsalt och peppar. sen kör man in det i ugnen en stund eller lägger foliepaketet direkt på grillen. mumsfillibabba

till det hade vi en god kall fetaoströra som är gjord på creme fraiche, fetaost, en halv spansk chilipeppar, vitlök, salt, peppar och vitlök. man rör ihop allt det och sen slätar till den med stavmixer. också väldigt lätt och mycket god!

på festivalområdet kunde man lyssna på en hel del bra orkestrar. väldigt roligt att bara gå runt och lyssna på bra musik en hel kväll. favoriterna var nog lusen big band från linköping. en studentorkester som spelar storbands jazz. deras vokalist åsa kristofersen sjunger otroligt bra! men det som roade oss mest när vi gick därifrån i natt var alla cyklar som stod överallt utanför området. studenter cyklar verkligen i den här stan, det är så vi tar oss fram. skulle nog tro att det var några som fick gå hem i natt för att de inte hittade sina cyklar. inte alltid lätt att komma ihåg vart man ställer den någonstans =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0