kväll i casa del olsson/carlzon

äntligen kväll.. ska snart äta mat, god mat!
det blir fetaostfylld kyckling med hasselbackspotatis och kall örtsås. mmmmums

sen middag, men värd att vänta på. blir ungefär lagom till "what´s about Brian" på kanal 5. en serie jag tycker verkar lovande.

i morgon är det torsdag, träningsfri dag den här veckan. kanske lika bra, har massor att göra på jobbet.

hejsvejs

kan inte säga att jag sörjer

snön alltså.. att den är på väg bort.
idag hade vi fem plusgrader ute när jag åkte till jobbet och under eftermiddagen har det regnat.

snön är på väg bort! =) härligt! cykelvägarna är äntligen fria från is och snö och jag kan cykla normalt igen!
*lycka*

idag har det varit en vanlig onsdag. har jobbat, undervisat och försökt planera resten av veckan. vilket kändes lättare sagt än gjort. jag vet inte vad det är men vissa dagar är bara jobbiga. har inte så mycket med eleverna att göra, det bara är jobbigt.

nåja, eftersom jag åkte hem i förtid fick jag ta med mig rättningar hem.. bara att beta av!

lollo - nöjd med tövädret"titta, en röd stjärt flyger förbi fönstret"


jag tycker att det är väldigt roligt att läsa andra bloggar, läsa vad ni har för er runt om i sverige.

men...

svensklärare som jag är hittar jag naturligvis en massa särskrivningar! jag är ingen stor idol av särskrivningar. en mening kan bli så otroligt fel om man inte sätter ihop de ord som ska sitta ihop.

jag har gått igenom det här med mina elever och de inser det roliga i det när de ser det skrivet framför sig.

till exempel som min rubrik. "titta en röd stjärt flyger förbi fönstret" det är ju naturligtvis inte en röd stjärt som flyger förbi fönstret utan en rödstjärt.. en fågel alltså =) men det blir ganska kul när man skriver fel.

som inom sjukvården till exempel. skulle du kunna tänka dig att bli undersökt av en brun hårig sjuk sköterska? inte jag i alla fall, jag vill gärna ha en frisk sköterska! däremot en brunhårig sjuksköterska har jag inget emot!

jag säger inte att jag är bäst i världen på att undvika särskrivningar, även solen har sina fläckar.. men man kan ju försöka låta bli, så slipper det bli missförstånd!

hejsvejs i lingonskogen!

måndagar är fan inge bra

så var måndagens arbetspass över.. tack och lov för det.
jag vet inte vad det är, men måndagar och jag går inte ihop.

kanske är det för att måndagar är långa. långa lektioner, konferens på det och så besöket till badhuset mellan åtta och nio på kvällen. kan lova att jag sover gott på natten sen.

idag var måndagen extra jobbig. två timmar bild stod på schemat med en klass som tydligen inte har lämnat dagisstadiet än. jag ska inte säga att alla eleverna beter sig som småbarn men de som gör det gör det för alla. jag är lika slut varje måndag vid tjugo i tre.

därför var det extra skönt idag att vi inte hade någon konferens utan att den är i morgon bitti istället.

jaja, jag överlever nog den här dagen också. ska bli skönt att sova sen!
nedräkningen har börjat!

i helgen börjar melodifestivalen!!
äntligen!

eftersom jag är ett festivalfreak så har jag längtat ett år, sedan den förra tog slut.

bara några dagar kvar

"smultron och svek"


idag vaknade jag redan vid en tjugo över åtta. en tid min sambo brukar kalla för "okristligt tidigt!" när det gäller helger. mig gör det ingenting att han fortsätter sova, det betyder att jag kan ligga och läsa en bra bok så länge tills han vaknar.

i dag började jag läsa en bok som heter "smultron och svek" av annica wennström och eva swedenmark. jag rekomenderar den varmt, den är en sträckläsningsbok!

annars har dagen flytit på. vi har tagit oss utanför ytterdörren till tornby, ikanohuset, ikea och maxi. blev förvånad att det inte var mer folk där än vad det var. det är ju lönehelg!

nu är det mörkt ute och om några timmar är det måndag igen. måndag och jobb. måndag och simhallen.

vilken strålande dag!

jag som inte gillar snö, kan dock uppskatta en strålande fin vinterdag.
när det är strålande sol, inte ett moln på himlen och bara ett par minusgrader ute, då kan man inte vara inne!

jag tog mig ner på stan och träffade nina och lille hugo för att fika och shoppa. det blev årets första semla och en hel del kassar med kläder innan jag for hem igen. behövde lite nya träningskläder och så hittade jag ett par väldigt sköna tröjor också. kan vara bra att ha på jobbet, där är det kallt emellanåt.

det som är lite jobbigt med lönehelg är att alla andra har samma tanke som jag, att åka ner på stan och handla. var väldigt mycket folk och trångt överallt.. kön till kassorna ska vi inte prata om!

skönt att vara hemma igen!

grattis till jenny idag också, på födelsedagen! min vapendragare och bästa vän sedan måååånga år tillbaka. presenten får hon vid ett annat tillfälle dock, det är en bit mellan linköping och malmö där hon bor nu.

nu är dagen bättre

eller kanske kvällen..
var i väg och tränade en timme och fick ur mig alla aggerssioner jag hade mot människor för dagen.

det gjorde gott! nu tror jag på mänskligheten igen! =)

skitdagens skitdag

idag har det varit en överjävlig dag. en skitdag helt enkelt. en dag jag helst vill radera ur almenackan och inte minnas överhuvudtaget för resten av mitt liv.

blää

det är väldigt skönt att det är helg nu, jag hade inte fixat en dag till. hade någon kommit och sagt att vi var tvugna att jobba i morgon med hade jag gråtit.. mycket!

äntligen helg!

otäcka värld

idag blev en åttaårig pojke mördad utanför jönköping. en man i tjugoårsåldern knivhögg honom till döds..

ett litet liv släcktes idag, en liten kille som hade hela livet framför sig med att spela fotboll, vara med vänner, växa upp, ta studenten, bilda familj...

nu finns han inte längre och hans familj får inte träffa honom mer.

otäcka värld!

varför är alla som sysslar med rally från värmland?

i söndags i sportspegeln så visade man ett inslag om motorsporten rally. i studion så var det en kille som fick kommentera dittan och dattan om det och naturligtvis pratade han värmlänska!

varenda gång jag hör någon som ska kommentera rally, har kört rally eller som sitter i en rallybil efter ett lopp så pratar de värmlänska! alltid!

nu säger säkert någon: "stopp, det där stämmer inte!"
nej, det vet jag med.. men var är de andra då? de som kommer från andra delar av vårt avlånga land och som kör eller kommenterar rally?

inte så att jag har något emot värmlänningar, nejdå! de har en helt underbar dialekt tycker jag! =)

helt underbar rubrik

från sissi.      (http://blogg.sissi.se)

"jag är 70 % underlig"

=)

tar man inte reda på fakta innan man röstar?

nästan dagligen får man höra om människor som ångrar sig djuuuuupt att de lade sin röst på alliansen i höstens val..

min fråga är denna:

vad hade ni väntat er skulle hända när ni lade er röst på dem?

jag tycker att de har varit tydliga med vad de vill göra med sverige om de fick makten, vilket de fick. de sa tydligt att de skulle sänka och göra om a-kassan för att ta ett exempel. dåså, då får man kanske stå sitt kast och vänta fyra år tills nästa val.

min sambo och jag röstade väldigt olika i valet i höstas. han tillhör det blå laget, och jag det röda. han däremot vet mycket väl vad den borgerliga alliansen ville göra med både det ena och det andra och var nöjd med det. jag som inte gillade deras idéer röstade på det röda laget. vi har våra diskussioner här hemma och är sällan på samma planhalva, men vi älskar varandra för det! =)

men vad jag inte förstår är alla som har "ångrat" sig nu, och säger att:

"om det vore val idag så skulle jag inte rösta på den borgerliga alliansen"..

ni får vad ni röstade på! ta reda på vad de verkligen vill nästa gång innan ni avlägger eran röst. det tjänar både du och vi andra på!


mona, mona, mona!

jag ville att mona skulle bli partiledare redan för 10 år sedan då istället göran persson blev det. jag tyckte det var väldigt tråkigt att man skulle börja rota i saker bara för att få henne bortplockad. nu tycker jag att göran har varit en bra partiledare, men det är dags för lite kvinnlig touch i socialdemokraterna.

jag tror att mona kan vara bra för partiet, få mittenväljarna att lyssna och komma tillbaka till sossarna. min uppfattning om henne är att hon är grymt kompetent, en duktig talare, debattör och vill någonting!

jag ser fram att höra henne debattera mot vår blåa statsminister.


mina farhågor besannades!

det snöar ute..

jag trodde nog att snön skulle komma med det här ovädret som är över oss. men jag hoppades att det inte skulle komma hit, speciellt inte över våran gata.. men nu är det här.. snön.. blää..

som jag skrivit tidigare så är jag inte någon vän av snö. jag gillar inte snö, tycker inte om det. det är kallt, blött, jobbigt, blir is, halka och så ramlar jag, slår mig och kan inte cykla till jobbet.

jag tycker inte om att inte kunna cykla så därför hoppas jag att det här försvinner, fort, megasnabbt.. helst i natt medan jag sover.

behöver jag säga att kärleken, sambon, är överlycklig och bara ropar: "mer, mer".. han menar snö då.


alla dessa telefonförsäljare..

..blir jag oändligt trött på.

tror nog att vi under den senaste månaden i alla fall har fått en fyra, fem samtal i veckan från företag som vill marknadsföra, sälja och ge bort saker. ge bort och ge bort föresten, det kostar porto om man säger att man tar emot det. så gratis är det väl inte?

nu senast idag så ringer en tidning och vill sälja en prenumeration till mig, nej tack sa jag!
tycker även att de har blivit mer påstridiga och ibland vägrar ta nej som svar. då brukar jag lägga på luren i örat på dem och hoppas att de inte ringer igen.

nu har dock både jag och kärleken fått nog, nu ringer vi nix och får vårt nummer spärrat mot dessa marknadskrafter.

stormen per

inte mer än rättvist att den här stormen fick ett mansnamn =)
jodå, jag har varit ute i stormen idag.. har sett en hel del omkullvräkta träd, staket som gått åt fanders. värst var det nog på tornby området där reklamskyltar raserats, en butik fick ha en alternativ ingång för att deras stora fina glasingång höll på att vika sönder..

vädrets makter!

vad är nyhetsvärdet i en blond bimbo?

det är en fråga jag vill ställa till expressens journalister. vad är nyhetsvärdet i att berätta om allt vad hon gör och inte gör? hon gör slut med med sin tilltänkta man, blir ihop igen, de träffas i smyg, bryter ihop och kan inte genomföra en spelning, han skriver ett tårdrypande brev om hur mycket han älskar henne.. och så vidare.. och så vidare.. bla bla bla bla.. *suck*

vad är det hos dessa två människor som är så intressant? varför kan de inte ha sina problem för sig själva? varför måste vi matas med det för? jag köper definitivt inte expressen längre, och jag hoppar över de rubrikerna i deras nätupplaga, men jag kommer ju inte undan rubriken. de finns ju där när jag läser andra artiklar.

vet inte hur många rubriker expressen haft med dessa två den senaste tiden, men det är många och jag kommer inte att förstå varför..

kan någon som har lite vett bakom pannbenet förklara det för mig?!

för en tid sedan skrev en krönikör i expressen om expressen och alla deras artiklar om just dessa två och om jag inte minns fel så jämförde han det med rapporteringen av irak kriget. tyvärr så hittar jag inte den krönikan längre och kan därför inte länka den här.. synd, för den var läsvärd!


det behöver inte snöa

kärleken skulle ge mig onda ögat om han hörde mig säga det högt.. han som älskar snö och bara längtar till vecka 12 då han ska iväg till de franska alperna och slänga sig nerför de opistade backarna.

jag stannar hemma! jag har aldrig åkt slalom och jag tror inte att det första försöket ska ske i en backe i de franska alperna. första gången får nog hellre ske i en snäll barnbacke någonstans i sverige istället.

vi får väl se..

jag är inte riktigt överens med snö, har aldrig varit och kommer nog aldrig att vara det heller. för mig är snö bara ett nödvändigt ont man måste genomleva tills att det blir vår, sommar och varmt igen! det är mina årstider det! =)

för min skulle behöver det inte komma någon snö alls den här vintern. då kan jag cykla till jobbet obehindrat och behöver inte bry mig om osaltade vägar, snöränder, snö i största allmänhet. man slipper sladda med cykeln var tredje meter och man kan komma fram i tid! man behöver inte heller börja sin resa mot jobbet tidigare än vanligt det vill säga: väckerklockan kan ringa den vanliga tiden!

jag kan väl tycka att det är oroväckande dock, att klimatet inte är som det ska och att det är vi som är skulden för det. det känns lite oroande.. vad kan vi göra och vad bör vi göra så fort vi kan?


RSS 2.0