jag har köpt ett bananskal

image159
ett bananskal att ha min banan i. äntligen slipper man bananer som blir bruna av att ha dem i väskan på väg till jobbet. mycket smart uppfinning! inköpt på design torget i göteborg.


bebissjuk

idag har jag hälsat och gosat med världens sötaste bebis. iofs är nog alla barn världens sötaste. den här söta bebisen tillhör mina goda vänner p + j och han föddes för drygt tre veckor sedan.

man kan säga att jag vill ha barn, gärna snart! =)


vad är det med denna sommar?

man kan undra varför det inte blir fint väder?
har kommit hem nu från skummeslövsstrand och göteborg. skönt att komma hem, men trevligt att vara bortrest. vi åkte i tisdags till skumme som ligger mellan halmstad och båstad för att träffa vänner där. sedan åkte vi till göteborg i torsdags via ullared för att hälsa på k som flyttat tillbaka dit efter många år i linköping.

ullared var en upplevelse. jag har aldrig varit där, men det var skoj! vill gärna åka dit igen. jag tyckte det var mycket folk där, men ungefär hälften av alla kundvagnar var kvar. där inne hade de 60 kassor.. stort!

temat för dagarna vi har varit borta är regn. regn, regn och regn. som tur var klarnade det upp i onsdags när vi var i skumme. så då kunde vi ge oss iväg på en utflykt tillsammans med t, e och e. hade nog gärna varit kvar där några dagar till.

göteborg är alltid trevligt. skulle mycket väl kunna tänka mig att bo i den staden om jag var tvungen att flytta härifrån. vi åt på en mycket god italiensk restaurang på torsdagskvällen. på fredagen bjöd k hem oss på grillning.

men nu ska vi vara hemma.. några dagar i alla fall. på fredag bär det iväg till malmö för att hälsa på j + n. men den här gången åker vi tåg ner. både jag och kärleken har tröttnat på bil och motorvägar.


hemma, tvätta, packa, harry och iväg igen

var helt död igår. seg som kola och ville bara sova. att resa tar på krafterna.
vi lyckades tvätta några maskiner igår iaf. alltid något. vi lyckades även ta oss till bergs slussar med lite fika och satt där en stund för att njuta av solen.

idag var det packdags igen. imorgon åker vi ner till halmstad och sedan vidare till göteborg. känns inte riktigt som om vi hunnit vara hemma, men sånt är livet. ska bli kul att komma ner dit. i halmstad har anders kompisar som har sommarstuga och i göteborg bor en gemensam vän till oss som vi ska hälsa på.

idag har vi även varit och sett harry potter och fenixordern. mycket bra film! rekomenderar den varmt!

hemma igen

så var man hemma igen. trött.
har suttit i en bil sedan kl 09 i morse. då åkte vi från neumunster i tyskland. både på väg därifrån och inne i danmark fick vi åka i snålfart på grund av väldigt mycket trafik.

härlig resa, men just nu blir det sovdags. vi har i alla fall varit på resande fot under 13 timmar..


auf wiedersehen

nu är väskan packad, blommorna kommer att bli vattnade av min goda vän å  i nästa vecka. pengarna är uthämtade, passet framlagt, nessesären läggs det saker i och pappret med adresserna som det ska skickas kort till är med. alltså, jag är redo! semester here we come! tyskland och tjeckien i en vecka. hemkomst lördag 21 juli!

tills dess får ni ha det så bra!

kramkram

image158

bild från flensburg i tyskland där vi var för två år sedan jag och kärleken.

men vad gör prins charles?

image157

bild från: aftonbladet.se

prins charles skulle dela ut medaljer till brittiska soldater häromdagen. när han kom fram till den kvinnliga soldaten blev det lite problem för prinsen. de kvinnliga soldaterna har nämligen inga bröstfickor att sätta medaljen i som man gör på de manliga soldaterna. en fotograf var snabbt framme och förevigade denna bild då det ser ut som prinsen är på väg att göra något helt annat.. =)

hihi

pengar till förbannelse

nu har vi hunnit med det mesta på listan idag.

  • pengar har inhandlats, iofs bara euro eftersom den tjeckiska valutan var slut för dagen. men den är beställd till i morgon.
  • vår stora garderob har fått ett nytt liv. saker har rensats ur och lagts på vinden istället. saker har slängts och omflyttats. hurra!!
  • hudprylar har inköpts, även små mini steps som jag kan ha i mina ursköna skor. härligt, behöver jag inte gå barfota i dem!
det där med strykning får ske under morgondagen. även packningen. däremot har passen och försäkringsbeviset letats upp och lagts fram. även om man inte behöver visa passet för inresa i tyskland kan det vara bra att ha med då våra svenska körkort inte räknas som giltig identifikation i övriga världen. då är passet bra, det gäller i alla fall..

image156

ser ut som leksaksmynt tycker jag.. men det är min åsikt. sedlarna ser ut som monopolpengar.

hur har de tänkt här?

ett axplock ur patientjournaler.. spännande saker de skriver. undra hur de tänkt?! eller inte tänkt

  1. Avföringen har samma färg som dörrarna på avdelning 19.
  2. Söker på grund av att ha slagit i vänster stortå som nästan helt har lossnat. Personalen får dock ej dra loss den då det gör ont.
  3. Hon beskriver huvudvärken som spännande.
  4. Har mått relativt bra i gipset.
  5. Fick dock besked om att hjärtat var bra, men att hon skulle återkomma om hon blev medvetslös.
  6. Liten knöl på höger sida av vänster skalle.
  7. Smärtan i ryggen kommer när patienten ligger raklång med båda benen på rygg.
  8. Patienten är gravid i 19:e månaden.
  9. Patienten tycker att höger stortå hänger ned något jämfört med de andra fingrarna.
  10. Har nu fått rullstol och ämnar åka till Norrköping i denna.
  11. Patienten har tidigare haft öron, men dessa har fallit bort.
  12. Kräkningarna försvann på eftermiddagen, likaså maken.
  13. Patienten måste sova högt under kudde.

herrejesus vilken hund!

läste den här artikeln.
ojoj, den storleken på hund skulle jag inte vilja ha. det är ju en häst!

you do that!

idag är det torsdag. på lördag morgon bär det iväg mot tyskland. fram tills dess måste en del fixas och det måste väl göras idag antar jag. pengar ska växlas, jag måste ha lite nya hudprylar, kläder ska strykas (usch..) och då ska man veta att jag verkligen avskyr att stryka. det ska planeras packning för en vecka. helst av allt skulle jag vilja rensa uppe i vår stora garderob på övervåningen också. den har vi inte gjort något med sedan vi flyttade in för ett år sedan och ställde in en massa junk där.. någon gång måste vi nog ta tag i det och jag ser helst att det är idag. men man vet aldrig med kärleken. han är bra på att skjuta upp saker till morgondagen.

närgången and

halva dagen spenderades i södersköping. väl där satt vi på bryggan precis vid slussarna och åt vår matsäck vi hade med oss. alltid när man sitter så där så kommer det en massa änder och vill ha bröd. de blir matade av varenda turist som kommer dit skulle jag tro. en av änderna gick lite längre än de andra. han/hon flög upp på bryggan och satt där brevid oss för att få lite mer bröd. anden verkade inte rädd överhuvudtaget utan åt direkt ur kärlekens hand.

image154

image155

min goda vän som också var med var inte lika lycklig över att anden var så nära. hon var rädd att den skulle bita henne i tåna!

dagens

Dagens låt: tommy nilsson - en dag
Dagens frisyr: håret uppsatt i en tofs
Dagens smink: inget alls, kör naturligt! =)
Dagens klädsel: caprijeans och ett blommigt linne
Dagens händelse: besök i söderköping med vän och kärlek
Dagens vill ha: vill ha trädgård!!!!
Dagens tråkigaste: att inte ha någon trädgård när det är fint väder
Dagens finaste: de små andungarna i sörping. de var alldeles luddiga och söta!
Dagens köp: en bit dajmtårta och en pagojuice på ett café nere på stan i linköping
Dagens mat: köttfärslimpa och potatis
Dagens mående: bra, men trött.

tänk, det är nog första gången det är stora bokstäver i den här bloggen.. så det kan bli!

kärleken å jag

image153

den tänkta seriösa bilden blev mindre seriös =)

vilken kväll!

vilket fint väder vi fick! jag och kärleken åkte ut till b + l och deras son en liten bit utanför linköping för att grilla och umgås. vi kunde sitta ute nästan hela kvällen och njuta av fint väder och god mat. det är semester det! sen fick jag umgås lite med deras snart ettåriga son också. är väldigt sugen på barn, även om jag också vill vänta lite. vill nog både ha och äta kakan om man säger så. man är ju ganska fri när man inte har barn. man kan göra saker lite mer oplanerat och så vidare. men samtidigt har jag velat haft barn sedan jag var drygt 20. det är nog dags för barn snart.. hoppas jag i alla fall

vackert som attan

när vi var i nora i helgen passade jag på att ta lite bilder. det är himla fint där. närheten till vatten och det lilla med små hus och gamla ting. en liten stad jag absolut vill åka tillbaka till någongång. mina föräldrar passade på att påminna mig om att vi minsann har varit där förut. men då var jag nog bara en sex, sju år gammal, dvs ganska länge sedan.

image150

image151

image152

bilder tagna på väg ner och nere i den lilla hamnen som fanns. önskar att jag kunde flytta miljön till linköping! vi saknar vatten här!


tyskland, here we come!

på lördag bär det av. första stoppet blir lübeck på kvällen.
största frågan just nu är hur ska man packa?! vi ska vara borta en vecka, åka bil med m + i runt tyskland. fyra personer som ska ha packning med och helst ska det väl finnas lite plats över för att ta hem lite öl och vin också.

vad ska man ha med sig? jag är ju personen som alltid packar för mycket, spelar ingen roll om jag ska vara borta en dag eller två månader. jag är alltid den som i princip har övervikt när jag åker från arlanda på chartersemester..

blir inte lätt.. tips?!

var kommer alla idioter ifrån?

ibland häpnar man fortfarande.. vad trodde den här mannen? att han inte skulle upptäckas och inte synas? jag menar förihelvete!

ursäkta min svordom.


blossom

jag tittade en hel del på serien "blossom" som sändes mellan 1990 - 1995. gillade serien och skrattade ganska ofta åt vad som hände i den. blossoms bror joey som inte var så smart och hennes mycket snygge pojkvän tittades det en del på då.. idag hittade jag en artikel på aftonbladet.se där det står vad huvudrollsinnehavaren Mayim Bialik gör idag. kul att läsa om dessa "kändisar" och vart de tog vägen.

foyle´s war och nybakade bullar

vi fick ett ryck idag. när klockan var drygt halv fem började vi baka bullar. det är inte så jobbigt att göra det, det är bara grejen att man ska ta sig i kragen och komma igång. för visst är det gott med en varm nybakad bulle och ett glas mjölk?! mums..

image148

å kom över och hjälpte till med bullbaket och sen slog vi oss ner och åt av dem till foyle´s war på svt 1. serien utspelar sig under andra världskriget i england och är en helt underbar serie! har längtat sedan förra sommaren då det senast sändes avsnitt!

image149

bild från: aftonbladet

några dagar kvar..

tills premiären av filmen "harry potter och fenixordern". tyvärr kommer jag inte att kunna se filmen förrän den 23 juli. på fredag är det utsålt och på lördag åker vi till tyskland i en vecka. så jag får vänta.. men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar det ju heta.

igår var vi i norrköping och lyssnade på tommy nilsson i s:t johannes kyrka. det var väl värt pengarna. jag njöt av varenda sekund han sjöng. tommy är och kommer förbli en av mina absoluta musikfavoriter. blev glad då jag läste recensionen av konserten i norrköpingstidningen nt. kunde inte ha skrivit det bättre själv skulle jag vilja säga!

vafför gör de på detta viset?

jag bara undrar vad vädergudarna håller på med. det här är andra dagen med ihållande regn. inte går det att göra något vettigt ute i det vädret. blää.

igår kväll var vi hos m + i och umgicks. trevligt som attan! vi kollade lite på life earth galan och så spelade stora delar av sällskapet guitar hero. jag skrattade mycket kan jag säga. kul att kolla på när andra gör. får kanske träna lite i hemlighet innan jag ställer mig och drar av en låt inför vännerna.

idag har vi inte gjort mycket. jag har varit hos å och tröstat henne. hon ringde vid tiotiden i morse och var jätteledsen. så jag satte mig på cykeln efter frukosten och åkte ner till henne. trist när man inte mår bra, får dra ut henne på äventyr den här veckan då vi båda är lediga.

well, nu ska här duschas. sen ska det åkas till norrköping och lyssnas på tommy nilsson. my big favourite! kärleken följer med men lär nog inte tycka att det är den bästa konserten han har hört i hela sitt liv.

tjip och hajk!

regn och regn..

trist väder det var idag då.. regn kan det sammanfattas med.
vi hade i alla fall tur med vädret igår. var i nora med hela familjen. pappa fyllde 70 i våras och nu fick han sin present. vi åkte iväg hela familjen till nora, bodde på ett bed & breakfast utanför staden och hade det otroligt trevligt! nora är en mycket vacker stad några mil norr om örebro. väl värt ett besök!

var trevligt att få samlas hela familjen också, umgås utan att vara stressade och ha någon tid att passa. nu bodde vi alla på samma ställe över natten och kunde i lugn och ro äta gott och umgås. måste göras om flera gånger. det enda negativa var kvinnan som ägde bed & breakfaststället. maken till otrevlig människa får man leta efter. så dit lär vi inte åka fler gånger för att bo. trist, för stället var grymt fint!


die hard 4.0

jag hade inga speciella förväntningar när jag gick in i biosalongen igår för att se bruce willis ännu en gång spela john mc clane. förväntade mig många scener med jakter och skjutvapen i, men det var nog det enda.

måste säga att jag dock blev positivt överraskad. filmen var helt ok, förutom en scen i slutet som de skulle ha kunnat tagit bort. den blev bara för mycket. så jag rekomenderar den faktiskt. =)

image147

reafynd

blir glad när man kan hitta bra saker till billiga priser.
efter att ha käkat lite lunch och snackat en massa med k blev det en glass med l och lite shopping. hittade en bra bastopp av märket race marine för 49 krstadium. hittade även en jättesnygg långärmad tröja där av märket dcate som skulle kosta 299, men när de väl slog in den i kassan ploppade priset 149 kr ut. tack så mycket svarade jag och betalade glatt! blev mycket billigare än vad jag hade tänkt.

image145

passade även på att köpa en ryggsäck. hittade en som motsvarade mina krav från haglöfs. har tittat på den tidigare, då kostade den 899 kr. nu var den billigare, priset nu var 629 kr. mycket bättre tyckte jag. behöver som sagt en ny ryggsäck. använder den varje dag när jag arbetar och släpar böcker och jobbprylar fram och tillbaka.

image146

långa dagen på stan

idag blir det stan för hela slanten. ska träffa k för en fika/lunch vid elva. ska bli kul att träffa henne, var ett tag sedan nu. ska även försöka träffa min kollega l senare under dagen och hitta en ryggsäck. min börjar ge sig och blir mer och mer trasig för varje gång jag använder den. sen blir det bio med kärleken och ett par av hans och mina vänner. die hard 4.0 ska vi se. kanske en film som inte är riktigt värd att se på bio, men what the hell.. vi ser den ändå. får väl se om det var värt det efter.

kärleksmums

idag är en sådan där produktiv dag igen. min sambo bara skrattar åt mig när jag ringer honom på jobbet och berättar att jag även tagit tag i tvätten idag. egentligen har vi tvättid i morgon, men då blir det nog bio.

har bakat idag, kärleksmums. gott som attan. tyvärr väldigt onyttigt också, men en liten bit kan man nog äta utan att ha dåligt samvete. jag är ju lite speciell då eftersom jag inte gillar kaffe så mina kärleksmums blir utan kaffe i glasyren.

image144

söndagsutflykt!

härligt väder!
vi passade på att åka till vadstena idag med medhavd fika för att njuta lite av solen och närheten till vattnet. det är bara drygt 5 mil till vadstena från linköping. både jag och kärleken kommer från orter där man har större närhet till vatten än vad vi har här i linköping så det är alltid trevligt att åka till ställen där det finns närhet till det.

vadstena är en liten, mysig stad också. skulle gärna bo på somrarna där, men inte gärna på vintern. då är det lite för off.

image143

image144

RSS 2.0