höstlov, here I come!

så var det här, höstlovet! i fredags kl tre var eleverna väldigt glada. att inte behöva komma till skolan på en vecka var väldigt välkommet! inte bara av eleverna kan jag tillägga. vi lärare var nog minst lika glada. hösten har varit jobbig, rolig, men jobbig.

det är alltid tufft när man börjar på ett nytt jobb, men det har gått över förväntan. jag trivs och livet går framåt. höstlovet ska jag tillbringa med att inte jobba så mycket. lite måste jag väl, har en del rättningar kvar att göra.. men sen ska det bara vara ledigt! =)

vill bara tillägga att martin stenmarcks nya skiva är dunderbra! =) *hint hint* köp den!

att man kan vara så här trött..

förstår inte vad det är just nu, men jag är så himla trött.. hela tiden.. sover och sover, men piggnar inte till. skulle helst bara vilja vara hemma, slöa och sova. ska bli skönt med en helg då det inte ska göras så mycket utan man bara kan ta dagen som den kommer.

snart är det lov, nästa vecka! ska bli skönt, jätteskönt! måste nog jobba lite, men behöver inte åka till jobbet! både eleverna och vi lärare är trötta nu, allt går på halvfart känns det som. hoppas att man får nya krafter så att farten blir bättre.


"vill inte du ha sillikonbröst om du har små bröst?"

det frågade en elev mig häromdagen. diskussionen som var innan var att tjejer med små bröst borde skaffa sig sillikoninplantat. min manlige 14 årige elev är lite fixerad vid tjejer och bröst för tillfället.

men det visar också på ett ideal hos våra pojkar och flickor som inte är normalt. jag ser det varje dag i skolan, tjejer som är väldigt sminkade och klär sig utmanande. allt för att få uppmärksamhet. en del av killarna beter sig illa mot tjejerna, de ser på dem som objekt och inte som människor och det skrämmer mig.

varför kan man inte bara få vara sig själv? varför måste man spela en roll?
jag vet att man som tonåring kan ha svårt och hitta sin roll i livet och att man matas med allt möjligt konstigt från reklam, tidningar, tv, vänner och internet. men det är sorgligt.. det är sorgligt.

jag önskar att varje tjej och kille kunde se allt det de matas med för vad det är, något onormalt! att när man  växer upp så är det ens personlighet som spelar mest roll, inte hur man ser ut!
dagens olika irritationsmoment

den nya budgeten
kan inte förstå varför det alltid är de som ligger ner, som har det svårast att klara sig i samhället som ska få betala för att de som har pengar ska få mer pengar?!

eller.. jo jag förstår.. det är för att vi har en moderatledd regering i landet nu. dom vill ha det så, det vill säga att fattiga ska bli fattigare och rika ännu rikare!

*morr*

fuskande ministar
det var väl en himla tur att de fuskande ministrarna avgick. synd bara att det var kvinnor som var tvugna att gå.. men men..
blev himla sur på resonemanget som maria borelius förde om att hon minsann inte hade råd att betala sin barnflicka vitt utan därför valde att ge henne pengar i svart. sen att hon är höginkomstagare tyckte hon var en annan sak.

det sticker i ögonen på folk som gör rätt för sig att få höra om sådana där jäkla överklassfasoner. det sticker i ögonen på mig också.

må dessa fyra år gå fort och hoppas på att den borgerliga alliansen inte hinner förstöra allt för mycket..varför gräla i en kö på maxi?

idag när jag och kärleken var på maxi för att handla hamnade vi bakom två par som började gräla med varandra om vem som hade kommit till självscanningsbetalakön först. eller rättare sagt det var kvinnan i det ena paret som tjatade om att:

"om det är så viktigt för er så tycker jag att ni ska gå före!"

när det andra paret då tyckte att, nej det behöver vi inte kunde kvinnan som påtalade det först inte alls låta det stanna där.. nejdå.. hon började tjata, och tjata och tjata. till slut tänkte jag nästan föreslå att jag och kärleken kunde gå före dem tills de hade rett ut vem som hade rätt.

att man kan hetsa upp sig och bli så förbannad i en kö! i kön för självscanningskunder brukar det dessutom gå rätt fort att komma fram för att betala, så jag förstår inte vad sjutton hon skulle fortsätta tjata om?

jaja, ibland förstår man inte allt här i världen.. tur är väl det

/lollo

beröm är inte lätt att ge

varför har en del elever så svårt att ta emot beröm?

idag skötte sig en av mina klasser mycket bättre än vanligt. vi börjar äntligen få ett bra klimat i klassrummet och när jag i slutet av lektionen skulle berömma dem började de med sitt vanliga destruktiva sätt. det vill säga, prata i munnen på varandra, prata utan att räcka upp handen, inte låta mig prata till punkt.

jag sa det att jag försökte ge dem beröm nu för att de varit bra och att jag hoppas att det ska fortsätta. att de skulle ta åt sig och tänka efter hur de själva hade upplevt lektionen som varit. jovisst, de tyckte att det var mycket skönare att det var så lungt i klassrummet och att man inte behövde skrika för att höras.

fortsätt så då!! =)

det är något vi måste fortsätta att arbeta med, för än är vi inte i hamn.

om dygnet bara hade fler timmar..

..så skulle jag hinna mer av allt jag borde just nu. känner mig hopplöst efter med allt och lite stressad över en del andra saker som bara måste bli klara i tid.

på jobbet är det en hel del rättning just nu, det ska även tittas över vilka jag måste betygsvarna och lämna över det till vår rektor inom en snar framtid. det är svårt det där.. med betyg.. jättesvårt, vet inte om jag någonsin kommer att vänja mig vid det. men det är ju en del av yrket så det är bara att gilla läget.

nästa vecka ska en av mina bästa vänner gifta sig! jag ska vara toastmadame på hennes bröllopsfest och naturligtvis är det en hel del att fixa även där. även om det är kul så känner jag mig lite stressad över allt som ska hinnas i tid. jag och min toastmasterkollega ska göra klart festprogrammet, vilket inte är det allra lättaste. men det ska nog gå.

så jag skulle verkligen vilja ha fler timmar nu! så jag hinner med allt som ska rättas, fixas, skrivas, planeras och göras. längtar efter höstlov!

/lollo

idag vill jag bara sträcka ut tungan åt alla

precis så känns det. sträcka ut tungan på ett sådant där barnsligt sätt. barnsligt sätt som man gjorde när man gick på låg- och mellanstadiet. men idag känner jag mig barnslig.

varit en lång dag idag, en dag som slutade med att jag fick arbeta över en timme. jag förundras varje dag över elever som inte förstår vad som är rätt och vad som är fel, och att det blir konsekvenser om man beter sig fel. de går på högstadiet, men beter sig som om de vore fyra år ibland. som om de sitter i en sandlåda och slåss om spadar. när ska de bli högstadieelever undrar jag, imorgon, nästa vecka eller aldrig? missförstå mig rätt, jag älskar fortfarande mitt jobb, det är en del av ungarna jag tycker är jobbiga.

samtidigt är det det som är lite charmigt med läraryrket, att man möter så olika elever.

men idag kände jag att jag bara ville räcka ut tungan åt dem, sluta vara barnsliga och väx upp!

/lollohur inihelvete dum får man bli?!

ja, så har han erkänt då.. ssu ombudsmannen. att det var han som gav inloggningsuppgifterna till liberala ungdomsförbundet.

hur inihelvete korkad och dum får man bli? trodde han inte att det skulle komma fram eller?! jag förstår inte hur man tänker när man gör en sådan sak. inte hur de andra i liberala ungdomsförbundet/folkpartiet som använde uppgifterna sen heller för den delen.

är politiken så jäkla smutsig nu att man måste använda sådana metoder? är det ingen av dem som inser att det skapar politikerförakt? att fler och fler skiter i att engagera sig politiskt och till och med skiter i att gå och rösta för att de beter sig som idioter.

så.. är det fler som är inblandade i den där härvan så har jag bara en sak att säga:

gör det rätta och berätta vad du vet, håller du inne med det och det kommer fram senare så är allt förtroende för din person och dina politiska åsikter borta. då är de inte värda ett skit!

/lolca - otroligt trött på människor som inte kan vara ärliga


varför?!

ibland funderar jag på (eller rättare sagt så funderar jag på det ganska ofta) hur elever tänker när de beter sig sim de gör. vad är det som får dem att tro att de äger skolan och har rätt att göra som de vill utan att det blir konsekvenser?

idag så fick jag kasta ut en elev, eller jag körde ut honom. det gick inte att ha honom i klassrummet så han fick gå. till och med då tjafsar de emot. jag gillar inte att köra ut elever, gör det sällan, men den här gången var jag tvungen. när en person förstör för 20 andra så går det inte att ha kvar honom. jag förespråkar hellre andra saker att göra för att lösa problemet, men ibland går det inte.. varför blir det så här? hur har det blivit så här? vad kan vi göra åt det? många frågor och tyvärr har jag inga bra svar.

jag älskar mitt jobb, har definitivt valt rätt yrke, men jag blir bara så trött ibland.. tröööööött!!!

/lolca - med rätt att visa dem på porten!

RSS 2.0